Προειδοποίηση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής: Να κλείσει άμεσα η τρίτη αξιολόγηση

Να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ζήτησε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού Παναγιώτης Λιαργκόβας εξαπολύοντας ευθείες βολές στην κυβέρνηση τόσο για τους χειρισμούς της στο θέμα του Ελληνικού, όσο και στο θέμα της εξέλιξης του τρίτου μνημονίου.

«Είναι καιρός για ρήξη με κακό ιστορικό παρελθόν και να τελειώνουμε τις διαπραγματεύσεις στην ώρα τους», είπε ο κ.Λιαργκοβας ο οποίος αμφισβήτησε επί

της ουσίας την δυνατότητα να υλοποιηθεί ο στόχος του προϋπολογισμού όσον αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης.
«Είναι πολύ φιλόδοξος ο στόχος του 1,7% ανάπτυξη, για να συμβεί αυτό θα πρέπει τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του έτους η ανάπτυξη να τρέξει με ρυθμούς γύρω στο 3%», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό είπε:

«Χρειαζόταν άραγε τόσος καιρός για να πάρει μία απόφαση το ΚΑΣ για το Ελληνικό; Όλοι αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν την ανάπτυξη με διάρκεια».

Όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια και την ύπαρξη εποπτείας ή μη ο κ.Λιαργκόβας ήταν ξεκάθαρος.

«Ακόμα και να γίνει κάτι τέτοιο δεν θα σημάνει την έξοδο από εποπτεία. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής αλλά όχι άρση εποπτείας», τόνισε και προανήγγειλε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι αγορές θα κρίνουν την πατρίδα μας με «αδυσώπητο τρόπο».
Ο κ. Λιαργκόβας χαρακτήρισε αναγκαία την ύπαρξη και άλλων δοκιμαστικών εξόδων στις αγορές και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει κακό ιστορικό με τις διαπραγματεύσεις, αφού «καθυστερούσαν όλο και περισσότερο».

Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη Ντάισεμπλουμ ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας χωρίς την ύπαρξη πρόωρων εκλογών και ο κ.Λιαργκοβας ζήτησε πολιτική σταθερότητα, με όσο το δυνατόν ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα