Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής: Δεν επηρεάζεται η ασφάλεια από όσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν

Δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των πολιτών τα όσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την αντίδραση του αστυνομικού φρουρού στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αστυνομικός «δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει στον αέρα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος. Η σκοπιά έπρεπε να είναι μέσα στο κτήριο.

Ο αστυνομικός είναι εκεί για να ειδοποιήσει. Τι να κάνει όταν έρχονται 2-3 και περισσότερα άτομα;».

Ωστόσο ο κ. Καλλιακμάνης παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν οι εγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο συνάδελφος, όμως φωνάζουμε πολλά χρόνια τώρα ότι το σύστημα φρούρησης με σταθερή σκοπιά».

Εξηγώντας τι θα έπρεπε να κάνει ο φρουρός, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι: «θα έπρεπε να φοράει το αλεξίσφαιρο γιλέκο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα έπρεπε να ενημερώσει απευθείας το κέντρο, θα δείξει η ΕΔΕ αν το έκανε. Θα έπρεπε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Το μνημόνιο ενεργειών λέει ότι θα πρέπει να έχει χειροβομβίδα κρότου λάμψης και να τη ρίξει για να φοβηθούν όσοι του επιτίθενται».

Keywords
Τυχαία Θέματα