Σοκ στην Αυστραλία: Καρφίτσες και βελόνες μέσα σε... συσκευασμένες φράουλες (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Βελόνες ραψίματος μέσα σε φράουλες βρέθηκαν και στις έξι πολιτείες της Αυστραλίας, αναγκάζοντας τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της Νέας Ζηλανδίας να σταματήσουν να πωλούν φράουλες ως προφύλαξη.

Επτά μάρκες στην Αυστραλία πιστεύεται ότι έχουν φράουλες με βελόνες και καρφίτσες και έχουν ανακληθεί, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες να κόβουν και να εξετάζουν τις φράουλες πριν τις καταναλώσουν.

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς έφαγε μια φράουλα που είχε μέσα βελόνα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας

Γκρεγκ Χαντ αποκάλεσε το φαινόμενο «ειδεχθές έγκλημα» ενώ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την ασφάλεια των τροφίμων, αναφέρει το skai.gr.

Αστυνομικός του Κουίνσλαντ δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν το φαινόμενο προέρχεται από ένα άτομο που ενεργούσε μόνο του ή πολλούς ανθρώπους που ενεργούσαν ανεξάρτητα.

Οι Αρχές ερευνούν τα περιστατικά, αλλά προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτοι.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ισχυρίζονται ότι η εξάπλωση του φαινομένου μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιμητισμού και ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος «δυσαρεστημένος» υπάλληλος να έχει βάλει τις βελόνες εξετάζεται. «Είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα», πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της πολιτείας του Κουίνσλαντ προσφέρει 72.000 δολάρια ως ανταμοιβή για πληροφορίες. Οι καταναλωτές στο Κουίνσλαντ ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν ότι βρήκαν βελόνες μέσα στις φράουλες.

Και οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισαν τη Δευτέρα να σταματήσουν τις παραγγελίες φράουλας από την Αυστραλία, αν και το υπουργείο πρωτογενούς βιομηχανίας της χώρας επιβεβαίωσε ότι κανένα από τα μολυσμένα εμπορικά σήματα φράουλας δεν υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων.

Η αυστραλιανή αστυνομία δήλωσε ότι τα μολυσμένα φρούτα φάνηκε να προέρχονταν από έναν προμηθευτή με έδρα το Κουίνσλαντ. Οι παραγωγοί στο Κουίνσλαντ εξέφρασαν ανησυχίες ότι το φαινόμενο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις της φράουλας σε μια βιομηχανία αξίας περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα