"Πράσινο φως" για ανάπλαση του πάρκου Ν. Παπάζογλου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Το έργο της «Ανάπλασης πάρκου Ν. Παπάζογλου (πρώην Αγ. Θεράποντα)» ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 7ης τακτικής συνεδρίασής του.

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης του πάρκου Νίκου Παπάζογλου, των πεζοδρομίων που το περιβάλλουν καθώς και του πεζοδρόμου της οδού Παλιγγενεσίας, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα. Η επιφάνεια της υπό μελέτης περιοχής είναι περί τα 3.5000 τ.μ., εκ των οποίων

τα 1.517 τ.μ. αφορούν την υφιστάμενη έκταση πρασίνου.

Η ανάπλαση του χώρου κρίθηκε απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των νέων δεδομένων που προέκυψαν με τη μετονομασία του σε πάρκο Νίκου Παπάζογλου -με την υπ. αρ. 641/18-5-2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου- και την πρόθεση να λειτουργήσει ως χώρος μουσικών δραστηριοτήτων, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές κρίνονται ανεπαρκείς για αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν αποσκοπούν στον πλήρη ανασχεδιασμό του χώρου με νέες χαράξεις και καινούριες αρχές σχεδιασμού, διατηρώντας τις υφιστάμενες δενδροφυτεύσεις και εμπλουτίζοντας με νέες, τόσο στον πεζόδρομο όσο και στο πάρκο.

Αναλυτικά, πρόκειται να απομακρυνθούν όλα τα δάπεδα, οι διαμορφώσεις και τα στοιχεία εξοπλισμού που υπάρχουν στο πάρκο και στον πεζόδρομο, ενώ παράλληλα προτείνονται οι ακόλουθες εργασίες:

- νέες διαμορφώσεις παρτεριών με καλύτερη διαχείριση πρασίνου και συστήματος άρδευσης
- νέα υλικά δαπέδων
- νέα χάραξη διαδρόμων
- αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου σιντριβανιού και
- τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και νέου αστικού εξοπλισμού

Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2018, με προϋπολογισμό 830.000€ και θα υλοποιηθεί με την ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα