Ποινή κάθειρξης 19 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Πενταμελες Εφετειο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κ. Τσοχατζόπουλο, εντούντοις ελαφρυντικά είχαν ο Γιάννης Σμπώκος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε

το δικαστήριο είναι οι εξής :

Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξηΑστέριος Οικονομίδης: 8 έτη κάθειρξη Φρόσω Λαμπροπούλου: 12χρόνια κάθειρξη- χωρίς ελαφρυντικό-Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκισηΓιώργος Σαχπατζίδης: 9 κάθειρξη Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξηΒίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξηΙωάννης Σμπώκος: 8χρόνια κάθειρξηΜαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 κάθειρξη Νίκος Γεωργουλάκης: 6 κάθειρξη Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισηςΟράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισηςΝίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση είναι αυτά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10:30 για να εξετάσει τα αιτήματα αναστολής ενώ μέχρι τότε όλοι οι παριστάμενοι στο δικαστήριο θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ.

Από την τελική απόφαση, επί των αναστολών, θα κριθεί ποιοι από τους κατηγορούμενους θα επιστρέψουν στη φυλακή. Όπως εκτιμάται από νομικούς άμεσο κίνδυνο διατρέχει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων για άλλη υπόθεση αλλά και όσοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη άνω των πέντε ετών, στην περίπτωση που δεν έχουν εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή τους για την υφ’ όρων απόλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα