Πιθανή η κατασκευή των Tesla στην Ελλάδα

Στο καταστατικό ίδρυσης της Tesla Greece αναφέρεται ρητά ως ένας από τους πολλούς σκοπούς της και η κατασκευή αυτοκινήτων.

Ακόμα και αν ο μόνος στόχος της Tesla στη χώρα μας ήταν η έρευνα και η σχεδίαση ηλεκτρικών κινητήρων, η έλευσή της αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας ως κόμβου

καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Tesla ήρθε για να μείνει αλλά επίσης και για να κατασκευάσει, να εισάγει, να διανέμει και να υποστηρίζει τεχνικά τα διάσημα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο καταστατικό της εταιρείας που κατατέθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η Tesla Greece αναφέρει ως πρωταρχικό σκοπό «την προαγωγή της έρευνας και της ανάπτυξης τεχνολογίας στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας». Στη συνέχεια όμως βλέπουμε ότι η εταιρεία έχει πολύ διευρυμένους στόχους και επιχειρηματικό πλάνο, καθώς σε αυτό προβλέπεται επίσης «Η παραγωγή, εισαγωγή, διανομή, πώληση, επισκευή, διατήρηση και επιδιόρθωση των ηλεκτρικών οχημάτων».

Σκοποί της Tesla Greece αποτελούν επίσης η εκπόνηση τεχνικών και τεχνοοικονομικών μελετών, οι επενδύσεις σε άλλες εταιρείες ανάλογου σκοπού, η διαχείριση της ακίνητης και κινητής περιουσίας της και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων.

Με τη μορφή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.), η Tesla Greece ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 740.000 ευρώ και ο μοναδικός της εταίρος είναι η Tesla International B.V., δηλαδή το παράρτημα στην Ολλανδία. Διαχειριστής της εταιρείας έχει οριστεί ο Στέφαν Γουίλιαμ Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla International B.V.

Οι στόχοι της Tesla δεν περιορίζονται λοιπόν μόνο στην έρευνα, αλλά περιλαμβάνουν τόσο την εισαγωγή, όσο και την κατασκευή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στη χώρα μας. Στην οποία ο πρωτοπόρος Έλον Μασκ, διαπίστωσε ότι υπάρχει πληθώρα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια κοιτίδα τόσο ερευνητικού, όσο και παραγωγικού έργου.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη εγχώριες επιχειρηματικές δυνάμεις βλέπουν πολύ θετικά την παρουσία της Tesla στη χώρα μας και μάλιστα την στηρίζουν δυναμικά. Από το διεθνές οικονομικό forum των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, αποκάλυψε ότι έστειλε επιστολή στον Έλον Μασκ, με την οποία καλωσορίζει την επένδυση της εταιρείας του στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα του προτείνει την παραχώρηση δωρεάν για 10 χρόνια του εργοστασίου που διατηρεί ο όμιλος στην Κόρινθο, για το ερευνητικό ή παραγωγικό έργο της Tesla Greece.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα