Περιορίζεται το πύρινο μέτωπο στον Υμηττό- Καταγγελίες κατοίκων για έκρηξη

Καλύτερη εικόνα επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3:18 στον Υμηττό, στην Αθήνα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στον Υμηττό, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, αν και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Τρία

άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Στο μεταξύ, άνοιξε το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, στο οποίο είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Ν. Χαρδαλιάς: Άμεση η κινητοποίηση

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς, και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

Εξωτερική φωτογραφία: Newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα