"Παρελθόν" το "I Amsterdam" – Γιατί "ξήλωσαν" το διάσημο αξιοθέατο

To διάσημο αξιοθέατο «I Amsterdam» δεν υπάρχει πια έξω από το Rijksmuseum καθώς με απόφαση δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθούν, τα πασίγνωστα κόκκινα και λευκά γράμματα όπου φωτογραφίζονταν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους του Άμστερνταμ, η εν λόγω απόφαση ελήφθη γιατί το «I Amsterdam» είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

«Το μήνυμα “I Amsterdam” είναι πως είμαστε

όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος της δημοτικής παράταξης GroenLinks που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum, πριν από 14 χρόνια.

Έτσι, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται το σημείο, θα ενημερώνονται για την τοποθεσία που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή τα γράμματα. «Αφαιρέσαμε τα γράμματα από το σημείο επειδή προσέλκυαν ένα πολύ μεγάλο πλήθος σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εν λόγω απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε και αντιδράσεις. Μάλιστα, κάποιοι τοποθέτησαν νέα γράμματα στο σημείο, που γράφουν «huh», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Σημειώνεται ότι το Άμστερνταμ διαθέτει συνολικά πέντε «I Amsterdam», ενώ αυτό που βρίσκεται έξω από το Rijksmuseum τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα