Παρατείνονται για ένα 24ωρο τα προληπτικά μέτρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

Την παράταση για ένα ακόμη 24ωρο των προληπτικών προστατευτικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ξάνθη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράταση των μέτρων αυτών γίνεται για καθαρά προληπτικούς

λόγους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις στην περιοχή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διεξάγει εντατικές μετρήσεις με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Παρασκευή το απόγευμα.

Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ν. Όλβιο.

Ήτοι τις περιοχές:

Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά και για την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Τα μέτρα τα οποία είχαν προταθεί μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ παρατείνονται για επιπλέον 24 ώρες, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή:

1. Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό

2. Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)

3. Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο

4. Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών,
κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο

Keywords
Τυχαία Θέματα