Θεσσαλονίκη: Αξιοποιείται εκ νέου το αναψυκτήριο στον Κέδρινο Λόφο

Να αξιοποιηθεί εκ νέου το αναψυκτήριο στην περιοχή του Κέδρινου Λόφου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και περίπου πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, επιθυμεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το fm100.gr, στην επόμενη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα κληθεί να δώσει την έγκρισή του, ώστε να διεξαχθεί

δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Όχι 25, στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Η σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με εισήγηση της διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων και Πόρων, θα πρέπει να ληφθεί με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του οργάνου, ώστε στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας από την αρμόδια οικονομική επιτροπή.

Κατεδαφίστηκαν τα αυθαίρετα

Το αναψυκτήριο στην περιοχή του Κέδρινου Λόφου έχει σταματήσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013. Σύμφωνα με το fm100.gr, τον Οκτώβριο του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε οριστική υπαγωγή του ακινήτου στον Ν. 4178/2013, καθώς υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές.

“Το εμβαδόν του κτίσματος, όπως έχει δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ήταν 248,67 τ.μ. και το εμβαδόν του αντίστοιχου γεωτεμαχίου 2.805,89 τ.μ. Εκ των 248,67 τ.μ. μόνο τα 170 τ.μ. είναι νόμιμα και έχουν εξαιρεθεί τόσο της αναδάσωσης όσο και της κατεδάφισης”, υπογραμμίζεται στην εισήγηση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια έγινε η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, με αποτέλεσμα σήμερα το δημοτικό αναψυκτήριο του Κεδρηνού Λόφου να περιλαμβάνει το κτίσμα εμβαδού 170 τ.μ. και την ανοικτή βεράντα επιφάνειας 55 τ.μ.

“Το ακίνητο, για να καταστεί λειτουργικό, χρήζει κάποιων εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα όσο και στην ανοιχτή βεράντα [...] τη δαπάνη των οποίων είναι σκόπιμο να αναλάβει ο μισθωτής με μειωμένο μίσθωμα, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης του δήμου Νεάπολης -Συκεών”, υπογραμμίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα