Παραιτήθηκε εκτάκτως ο CEO της Intel

Ο Brian Krzanich απομακρύνθηκε εκτάκτως από τη θέση του CEO της Intel, αλλά και από αυτή του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της, αφού ο ίδιος κατέθεσε την παραίτησή του μετά από πρόσφατες αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή.

Ο Krzanich, όπως αποδείχτηκε, διατηρούσε ερωτική σχέση με άλλο στέλεχος της εταιρείας, κάτι που δεν επιτρέπει η πολιτική της, με αποτέλεσμα, κατόπιν σχετικής έρευνας, το διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει την παραίτησή του. Την

θέση του CEO θα αναλάβει προσωρινά ο Robert Swan, που μέχρι πρότινος ήταν οικονομικός διευθυντής της Intel.

"Το συμβούλιο πιστεύει απόλυτα στην στρατηγική της Intel και θεωρεί ότι ο Bob Swan είναι ικανός να ηγηθεί της εταιρείας καθώς θα αναζητάμε τον νέο μας CEO. Ο Bob συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την εκτέλεση της στρατηγικής της Intel και είμαστε βέβαιοι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά. Εκτιμούμε τα όσα προσέφερε ο Brian στην εταιρεία", δήλωσε ο πρόεδρος της Intel, Andy Bryant.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την αμερικάνικη εταιρεία, της οποίας η δημόσια εικόνα έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα τελευταία, μετά από τις αποκαλύψεις για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre, αλλά και τις απώλειες μεριδίου αγοράς από την AMD.

πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα