Παπαθεοδώρου: Να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο συγκέντρωσης και ετοιμότητας ενόψει ΑΕΚ

Για την χθεσινή αναμέτρηση με την Βενέτσια για το BCL, για την κατάσταση του Φιλ Γκος αλλά και για το προσεχές παιχνίδι του πρωταθλήματος στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Αρχικά σημείωσε: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική, θεωρώ πως ήταν νευρικές και οι δυο ομάδες, δεν έγινε καλό

παιχνίδι σε γενικές γραμμές, αρκετά λάθη, δεν υπήρχε καλός ρυθμός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και νομίζω ότι αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη και είχε τις καλύτερες αποφάσεις, ήταν αυτός που κέρδισε, δηλαδή η Βενέτσια.

Εμείς κάναμε πολλά λάθη, τα οποία ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τους έδωσαν πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό είτε από καταστάσεις, είτε από δευτερεύον επιλογές από σουτ τριών πόντων, που ήταν και η ουσιαστικά η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε λίγο τα λάθη που ουσιαστικά έδιναν εύκολα καλάθια και πάλι κάναμε λάθη αλλά που δεν μας κόστισαν τόσο πολύ, παίξαμε καλύτερα στην άμυνα αλλά όπως είπα και πριν, για να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις και εμείς δεν δημιουργήσαμε στο επίπεδο που θέλαμε και όταν δημιουργήσαμε δεν ήμασταν εύστοχοι σε κάποια σουτ που θα μπορούσαν να βάλουν στο παιχνίδι».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την άμυνα των παικτών του, καθώς η Βενέτσια πάει πάντα ψηλά το σκορ στα εντός έδρας παιχνίδια της: «Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 46 πόντους, οι οποίοι ήταν οι περισσότεροι στο ανοικτό γήπεδο, ήταν ο βασικός μας στόχος, όταν μια ομάδα έχει ποιότητα μεγάλη στα ατομικά χαρακτηριστικά, οπότε κάθε φορά που βρίσκει χώρο για να τρέξει μπορεί να εκτελέσει και να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.

Εμείς επειδή κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση μας, δεχθήκαμε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και όχι λόγω της ατομικής μας άμυνας δηλαδή στο πέντε εναντίον πέντε, στο δεύτερο ημίχρονο αποφύγαμε το εύκολο καλάθι, το καλάθι που δεχόμασταν στα πρώτα οκτώ δέκα δευτερόλεπτα, τους κρατήσαμε χαμηλά αλλά χωρίς να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα στην άμυνα αλλά θεωρώ ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δεν είχαμε καλές επιλογές, το έχουμε ξανά συζητήσει και άλλες φορές, η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε φάση να δημιουργήσει μέσα από την ομαδική προσπάθεια κάτι για να φτιάξει τόσο εύκολα το σουτ που θέλει, ειδικά σε αυτό το επίπεδο που παίξαμε στην Ευρώπη και με την Βενέτσια, αυτό φάνηκε παραπάνω, σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Σας είχα πει και προχθές ότι ήταν κάτι που οφείλεται περισσότερο στην προσωπικότητα και στη διαφορά ποιότητας με τον αντίπαλο παρά στην ομαδική λειτουργία. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά, το επίπεδο μας αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που θέλουμε να είμαστε αλλά γι’αυτό είμαστε εδώ για να το διορθώσουμε».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, ελληνικό πρωτάθλημα, ο αντίπαλος επίσης είναι πάρα πολύ ποιοτικός αλλά πρώτα απ’όλα πρέπει να δούμε σήμερα λίγο τα λάθη που κάναμε χθες και να ασχοληθούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου από αύριο. Σίγουρα πρέπει να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από πλευράς συγκέντρωσης και ετοιμότητας».

Για την απουσία του Γκος και αν θα βρίσκεται στην αποστολή: «Το θέμα δεν είναι μόνο να βγάλει την προπόνηση αλλά να δούμε και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται από πλευράς ετοιμότητας. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, θα δούμε και τη προπόνηση της Παρασκευής και θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, αν θα έρθει μαζί μας στην Αθήνα, αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Θέλουμε να είναι 100% έτοιμος, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε σε καμιά περίπτωση, οπότε θα αποφασίσουμε τις επόμενες δυο ημέρες».

Για τον Χάτσερ: «Κοιτάξτε, ο Χάτσερ ήταν πάρα πολύ καλός στην προετοιμασία μας, στα περισσότερα φιλικά ήταν βασικός, δημιουργός και σκόρερ της ομάδας. Επανέρχομαι πάλι σε κάποια πράγματα τα οποία είχαμε συζητήσει, κάποιοι παίκτες ήταν πάρα πολύ φορτωμένοι στην προετοιμασία εξαιτίας πολλών και διαφόρων καταστάσεων που συνέβησαν. Αυτή τη στιγμή δεν παίζει στο επίπεδο που σίγουρα περιμένουμε όλοι μας αλλά του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί είναι πολύ συνειδητοποιημένος αθλητής γενικά, εξαιρετικός επαγγελματίας και πιστεύω ότι σύντομα μαζί με την ομάδα θα βρει και αυτός τον ρυθμό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα