Συνελήφθησαν τρεις διακινητές παράνομων μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα

Χειροπέδες σε τρία άτομα πέρασαν χθες το πρωί αστυνομικοί στους νομούς Έβρου και Καβάλας.

Οι συλληφθέντες, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 38 και 28 ετών και ένας 32χρονος Έλληνας, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 17 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, από την Τουρκία στην

Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη ο 38χρονος, διότι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, να καθοδηγεί, πεζή, δύο μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, πλην όμως αυτό δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει κινούμενος πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα