Παπανικολάου: Έτσι μπήκε το νικητήριο καλάθι- Σλούκας: Δεν ήμασταν καλοί, αλλά... πάμε Παγκόσμιο

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο... χωρίς wild card κι ανέλυσε την τελευταία φάση του αγώνα με την Γεωργία.

Ο... ήρωας της Εθνικής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ κι ανέφερε αρχικά: «Για να φτάσουμε σ' αυτή τη φάση, όλα τα παιδιά είχαν κάνει σπουδαία δουλειά και πάλεψαν για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο σε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού ηταν 100% υπέρ της Γεωργίας. Μιλήσαμε

στα αποδυτήρια, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε την πρόκριση. Έτσι, παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα».

Όσον αφορά στην τελευταία φάση και το νικητήριο καλάθι του, τόνισε: «Είδα τον Νικ, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, του έδωσα την μπάλα και άνοιξα με ένα δυνατό σπριντ από την δεξιά πλευρά για να του δώσω μία έξτρα επιλογή. Δεν είχα το χρόνο να το πολυσκεφτώ. Ήθελα να τελειώσω τη φάση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να είμαι σίγουρος ότι θα πάει η μπάλα στο καλάθι. Τώρα πάμε Κίνα».

Κλείνοντας, ο Παπανικολάου δήλωσε: «Αν σκεφτούμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο πήγαμε με wild card και τώρα πάμε με μία πανάξια πρόκριση, είναι μία δικαίωση για εμάς. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μία ακόμη τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούμε στα επόμενα δύο παράθυρα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα».

Σλούκας: Δεν ήμασταν καλοί, αλλά... πάμε Παγκόσμιο

Ο Κώστας Σλούκας εξήγησε πώς η Εθνική νίκησε την Γεωργία και τσέκαρε το εισιτήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο διεθνής γκαρντ δήλωσε αρχικά: «Είχαμε χιτσκοκικό φινάλε. Ξέραμε ότι η Γεωργία θα είναι πολύ δυνατή, έχει καλή ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε. Η άμυνα πάνω στην μπάλα, όμως, μας έδωσε τη νίκη. Παίξαμε χωρίς σέντερ σε μεγάλο διάστημα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και θα είμαστε στο Παγκόσμιο το επόμενο καλοκαίρι».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Το μέταλλο της ομάδας είχε φανεί από όταν έγινε το 6-0. Όλοι μας είχαν ξεγραμμένους με την Σερβία, δείξαμε κι εκεί χαρακτήρα. Σήμερα το ματς ήταν... στραβό κι ανάποδο, αλλά πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Πολλά παιδιά είμαστε στην Εθνική από 10 ετών και είναι πάντα τιμή μας να την εκπροσωπούμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση, γιατί υποφέρει το μπάσκετ έτσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα