Πρόκριση για τον Απόλλωνα Πόντου στο Κύπελλο, με 5άρα στον ΑΟ Καρδίας

Ο Απόλλων Πόντου νίκησε άνετα και εύκολα με 5-1 τον ΑΟ Καρδίας στην νοκ-άουτ αναμέτρηση που διεξήχθη στους Νέους Επιβάτες, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρότι είχε μόλις έξι ημέρες προπονήσεων, η ομάδα της Καλαμαριάς επικράτησε με εμφατικό τρόπο, με τους Πουρτουλίδη και Κυβελίδη να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στο πρώτο επίσημο

ματς της σεζόν και άνοιξε το σκορ μόλις στο 14’, με γκολ του Πουρτουλίδη. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο ΑΟ Καρδίας δημιούργησε τη μοναδική ευκαιρία του, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σαμαρά και ο Σαλούκας με ψηλοκρεμαστό σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος οι "κοκκινόμαυροι" μπήκαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και το έπραξαν μέσα σε δύο λεπτά. Στο 48’ με κεφαλιά του Κυβελίδη έγινε το 1-2 για τον Απόλλωνα. Στο 50ο λεπτό η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με το δεύτερο γκολ του Πουρτουλίδη με διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο 66΄ ο Κυβελίδης διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Καρδίας και με εύκολο πλασέ διαμόρφωσε το 1-4 για τον Απόλλωνα.

Στο 74΄ αποβλήθηκε ο Καλογέρης που έσπρωξε αντίπαλο μπροστά στον διαιτητή. Το τελικό 5-1 σημειώθηκε στο 79ο λεπτό όταν ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι με τον Τσουμάνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί.

Συνθέσεις:

ΑΟ Καρδίας (Παπαδόπουλος): Αθανασίου, Ταχματζίδης, Αναγνώστης, Βασιλόπουλος, Φουτσιτζής (69’ Μελίδης), Τουρσίδης, Εμμανουηλίδης, Νιζάμης, Σαλούκας (80’ Ποντίκας), Μπάτζιος, Θεολόγου (55’ Μπεγλής)

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλαϊτζίδης, Σαμαράς, Αμαραντίδης, Σουντουρά, Θεολόγου, Γεωργιάδης (52’ Τσουμάνης), Καλογέρης, Κυβελίδης, Δημητριάδης (68΄ Δαλιανόπουλος), Πορτουλίδης (58’ Δαμουλάκης)

Keywords
Αναζητήσεις
καρδια-απόλλων πόντου 1-5
Τυχαία Θέματα