ΠΑΟΚάρα με ψυχάρα! Έφερε... Τούμπα την Σπαρτάκ και πάει Μόσχα για την πρόκριση

Σε μία συναρπαστική ματσάρα που τα είχε όλα, ο ΠΑΟΚ γύρισε το 0-2 της Σπαρτάκ σε 3-2 στο πρώτο ημίχρονο και με επική ανατροπή πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ νωρίς με γκολ του Ποπόφ στο 7΄ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με ένα… τυχερό γκολ

του Πρόμες στο 16΄.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς πριν λήξει το πρώτο 45λεπτο. Στο 29΄ ο Πρίγιοβιτς μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 37΄ ο Λημνιός ισοφάρισε, ενώ ο Πέλκας έβαλε τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ στο 44΄.

Στο 64΄ ο Πέλκας έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στο 71΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι του Πρόμες διατηρώντας το προβάδισμα του Δικεφάλου μέσα σε αποθέωση και έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αν μη τι άλλο το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη Τούμπα. Εναλλαγές συναισθημάτων, ανατροπή και μεγάλες στιγμές με δυνατές συγκινήσεις σε μία εκπληκτική ευρωπαϊκή παράσταση.

Απελπιστικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Η Σπαρτάκ πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε, με σουτ του Ποπόφ στο 7΄. Μετά από ωραία επίθεση από τα αριστερά και παράλληλη μπαλιά ο Λουίζ Αντριάνο άνοιξε τα πόδια και ο επερχόμενος Ποπόφ ήρθε και με ένα σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ και έψαξε την ισοφάριση έχοντας την πρώτη καλή φάση του στο 14΄. Ο Πρίγιοβιτς μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό ήταν αδύναμο με τον Μαξιμένκο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο 17΄ οι Ρώσοι πέτυχαν δεύτερο γκολ «παγώνοντας» την κατάμεστη Τούμπα παρά την υψηλή θερμοκρασία. Σκόρερ ήταν ο Πρόμες με αρκετή δόση τύχης. Ο Πρόμες έξω από την περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε και το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Χατσερίντι και να αλλάζει πορεία. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει με το ένα χέρι αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε την γραμμή για το 2-0.

Επική ανατροπή πριν το ημίχρονο

Μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του ματς, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 27΄ με ωραίο ένα-δυο των Πέλκα-Ελ Καντουρί με τον Έλληνα μέσο να βρίσκεται στην περιοχή να κάνει και το πλασέ αλλά έδιωξε ο Μαξιμένκο. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Ζομπνίν έκανε χέρι και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε μειώνοντας σε 1-2 στο 29΄.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογική ανάταση και πίεσε για την ισοφάριση στην οποία έφτασε οχτώ λεπτά αργότερα. Στο 37΄ ο Μάτος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Λημνιός βρήκε την μπάλα στο πέναλτι και με πλασέ έκανε το 2-2 για τον ΠΑΟΚ που έφερε το ματς στα ίσα.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο και με την Τούμπα να «φλέγεται» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που σηκώθηκαν στο… πόδι, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 44΄ Μάτος από τα δεξιά έκανε νέα εξαιρετική ενέργεια και παράλληλη μπαλιά, ο Μαξιμένκο έκανε το λάθος με την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2 τρελαίνοντας τον κόσμο στις κερκίδες μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του β΄ μέρους σημειώθηκε στο 51΄ και ήταν για την Σπαρτάκ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση κοντινό πλασέ του Πρόμες μέσα από την περιοχή.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ

Στο 65΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμά του, όπως και στο 66΄, σε ένα «καυτό» δίλεπτο. Αρχικά ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα και έφυγε ολομόναχος σε τετ α τετ με τον Μαξιμένκο, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι σπαταλώντας μοναδική φάση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ουάρντα έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά βγάζοντας επικίνδυνη σέντρα για τον Πρίγιοβιτς που δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με το κεφάλι για να την στείλει στα δίχτυα, μόλις για λίγα εκατοστά.

Έπιασε πέναλτι ο Πασχαλάκης

Στο 69΄ ο Ισραηλινός διαιτητής έδωσε ένα… τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι στην Σπαρτάκ, για τράβηγμα του Χατσερίδη στον Λουίζ Αντριάνο μέσα στην περιοχή. Στο 71΄ ο Πρόμες ανέλαβε την εκτέλεση και ο Πασχαλάκης απέκρουσε διατηρώντας το προβάδισμα του ΠΑΟΚ (3-2) με τρομερή επέμβαση, ενώ στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι πριν απομακρύνουν οι αμυντικοί. Στην Τούμπα επικράτησε πανζουρλισμός με τον κόσμο να το πανηγυρίζει σαν γκολ, αποθεώνοντας τον Έλληνα τερματοφύλακα που ξέσπασε κι αυτός σε πανηγυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εκτέλεση είχε τρέξει από τον πάγκο προς την εστία ο φροντιστής του Δικεφάλου, Θανάσης Καπούλας, λέγοντας κάτι στον γκολκίπερ της ομάδας (ίσως τη γωνία που επιλέγει ο Πρόμες).

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελικό 3-2 να δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της Σπαρτάκ στη Μόσχα την Τρίτη 14 Αυγούστου.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84' ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62' ), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄)

Keywords
Τυχαία Θέματα