ΠΑΟΚ: Οι παίκτες που δημιουργούν τα γκολ με ασίστ - Κορυφαίος ο Πέλκας

Πρώτο γκολ με ασίστ του Πρίγιοβιτς με κεφαλιά "πάρε-βάλε" στον Σάχοβ, δεύτερο γκολ με ασίστ του Πέλκα με συστημένη σέντρα από εκτέλεση κόρνερ στο κεφάλι του Βαρέλα, τρίτο γκολ με και πάλι με ασίστ του Πέλκα με καταπληκτική πάσα που έβγαλε σε τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official

Stores

Όλα τα γκολ του ΠΑΟΚ στην εύκολη επικράτηση επί της ΑΕΛ μπήκαν μετά από άψογες δημιουργίες. Δύο του Πέλκα, που με τις δύο χθεσινές (12/2) ασίστ έφτασε τις έξι στο πρωτάθλημα και τις εννέα συνολικά στη σεζόν (τρεις στο Κύπελλο) και μία του Πρίγιοβιτς που έφτασε τις τρεις στο πρωτάθλημα και τέσσερις συνολικά, έχοντας δώσει και μία στο Κύπελλο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πρώτη στη σχετική λίστα της Super League μαζί με τον Ολυμπιακό. Οι "ασπρόμαυροι" έχουν 25 ασίστ στο πρωτάθλημα, όπως και οι "ερυθρόλευκοι", όμως οι Πειραιώτες έχουν πετύχει δύο γκολ περισσότερα. Τα 25 από τα 44 γκολ του Ολυμπιακού έχουν προέλθει από ασίστ, ενώ από τα 42 του ΠΑΟΚ, επίσης τα 25 δημιουργήθηκαν από ασίστ.

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι δεύτερος σε ασίστ στον σχετικό πίνακα της Super League, πίσω από τον Ναδάλες του Απόλλωνα Σμύρνης που έχει... σερβίρει επτά γκολ και βρίσκεται στην κορυφή. Ο Πέλκας έχει έξι, όπως προαναφέραμε, όσες και ο Ντιγκινί του Ατρομήτου.

Πολύτιμος σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή στη δημιουργία των γκολ για τον ΠΑΟΚ, είναι και ο Λέο Μάτος, που έχει έξι ασίστ συνολικά στη σεζόν, με τις τέσσερις από αυτές στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και μία στα προκριματικά του Europa League. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έρχεται δεύτερος στη σχετική λίστα του ΠΑΟΚ, πίσω από τον Πέλκα που συνολικά έχει εννιά ασίστ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τρίτος σε ασίστ για τον ΠΑΟΚ και δεύτερος του Δικεφάλου εάν συμπεριλάβουμε μόνο τα ματς πρωταθλήματος, είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος από τη θέση του αριστερού μπακ δημιουργεί παιχνίδι και βγάζει πολλές επικίνδυνες σέντρες στην περιοχή καθώς ανεβαίνει συχνά σε όλη την πλευρά.

Μέχρι στιγμής έχει μοιράσει πέντε ασίστ, όλες σε αγώνες της Super League, γεγονός που τον καθιστά δεύτερο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα στη σχετική λίστα, πίσω από τον Πέλκα που έχει μία περισσότερη και μπροστά από τον Μάτος που έχει μία λιγότερη (βέβαια έχει μία παραπάνω συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις).

Τέσσερις ασίστ φέτος έχει μοιράσει και ο Μπίσεσβαρ, όμως καμία από αυτές στο πρωτάθλημα. Οι τρεις δόθηκαν σε παιχνίδια για το Κύπελλο και η μία στην Ευρώπη, στα προκριματικά του καλοκαιριού για το Europa League.

Οι ασίστ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

Πέλκας 6

Βιεϊρίνια 5

Μάτος 4

Πρίγιοβιτς 3

Κρέσπο 2

Βαρέλα 1

Μαουρίσιο 1

Κάμπος 1

Μακ 1

Τσίμιροτ 1

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα