ΠΑΟΚ αναλύει τον Ολυμπιακό: "Αλλαγή φιλοσοφίας"

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προχωράει στην ανάλυση των «ερυθρόλευκων», όπως κάνει με κάθε αντίπαλο πριν από τα παιχνίδια.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Λίγο πριν τη σέντρα του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League

Σουρωτή το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ολυμπιακό.

Κάθε μεταβατική περίοδος είναι δύσκολη για όλους, μα περισσότερο για όποιον χάνει ότι διεκδικούν οι υπόλοιποι. Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπεσε από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά από το 2010 και κατέληξαν στην τρίτη θέση.

Μια επίδοση που ήταν λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις και να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο σκέψης και λειτουργείας της ομάδας του Πειραιά. Το καλοκαίρι οι Ερυθρόλευκοι κλήθηκαν να κάνουν ένα επιβεβλημένο restart, χωρίς τα χρήματα του Champions League ως κομμάτι του προϋπολογισμού και με ανάγκη κάλυψης των κενών στο ρόστερ.

Η επιλογή για την θέση του προπονητή ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Πέδρο Μάρτινς για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα άφησε την πατρίδα του και ανέλαβε το τιμόνι του Ολυμπιακού. Διαβατήριό του αποτέλεσαν τα εξαιρετικά δείγματα γραφής σε ομάδες όπως η Ρίο Άβε, η Μαρίτιμο και η Βιτόρια Γκιμαράες. Πλέον καλείται να καθοδηγήσει μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να πρωταγωνιστήσει σε τρεις διοργανώσεις.

Το ρόστερ υπέστη σαρωτικές αλλαγές. 16 ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν, ανάμεσά τους ονόματα όπως αυτά των Μποτία, Σεμπά, Ρομαό, Ζιλέ, Ένχελς, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μιραλάς, οι οποίοι αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι του κορμού της περσινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως είναι μια σχεδόν καινούρια ομάδα με 20 νέα πρόσωπα. Αν και οι Τοροσίδης, Φετφατζίδης και φυσικά ο Γιάγια Τουρέ δεν μπορούν να υπολογιστούν ως νέοι, αλλά ως οι… θεματοφύλακες που έχουν το ρόλο να «μπολιάσουν» την προηγούμενη γενιά με την επόμενη. Σε αυτή ανήκουν οι Τσιμίκας, Γιαννιώτης, Μπουχαλάκηςπου επέστρεψαν από δανεισμούς και οι μεταγραφές του Ολυμπιακού. Οι έμπειροι Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγέρμε, Γκερέρο και τα στοιχήματα Καμαρά, Ποντένσε που μέχρι στιγμής αποδεικνύονται βαρόμετρο για τους Πειραιώτες.

Το ξεκίνημα της σεζόν για τον Ολυμπιακό έχει θετικό πρόσημο όσων αφορά τα αποτελέσματα. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League αφήνοντας εκτός συνέχειας την Λουκέρνη και την Μπέρνλι, ενώ και στο πρωτάθλημα διατηρούν, έστω και με δυσκολία και τύχη, το απόλυτο έχοντας παίξει τρία από τα τέσσερα ως τώρα ματς στην έδρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αλλαγή,paok, olybiako, allagi