ΠΑΟΚ-Άγιαξ: Ματσάρα στην Τούμπα, η πρόκριση στην Ολλανδία

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

NATOI NATOI ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Ντύσου πρωταθλητής στα PAOK FC Official Stores

Έτσι, οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το εισιτήριο

της πρόκρισης στα πλέι οφ, που θα κριθεί την επόμενη Τρίτη (6/8 - 21:30) στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα" στο Άμστερνταμ.

Σαφώς, ο Αίαντας πήρε ένα μικρό προβάδισμα με τα δύο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε όρθιος και δίχως να ηττηθεί ελπίζει σε πρόκριση αναζητώντας βέβαια τη νίκη στην Ολλανδία ή την ισοπαλία με δύο γκολ και πάνω.

Οι "ασπρόμαυροι" στάθηκαν άτυχοι και στα δύο γκολ που δέχτηκαν, όμως παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ (0-1 με αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 10΄) κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με γκολ των Άκπομ (32΄) και Μάτος (39΄). Μάλιστα, μετά το γκολ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλο τέρμα, με τον Άκπομ να μην προλαβαίνει να εκτελέσει στο 40΄ και τον Πέλκα να αστοχεί σε κοντινό πλασέ στο 43΄ έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Ζαμπά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με ένα γκολ του Χούντελααρ που είχε αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κατέλησε στα δίχτυα από κόντρα στον Ολλανδό επιθετικό σε προσπάθεια του Βαρέλα να απομακρύνει. Στη συνέχεια ο Άγιαξ είχε μεγάλες ευκαιρίες για να γυρίσει ξανά το ματς, όμως αστοχία και Πασχαλάκης διατήρησαν το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έβγαλε αντίδραση παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Βέβαια, πλήρωσε κάποια λάθη και δέχτηκε δύο "φθηνά" γκολ, ενώ μετά το 60΄ φάνηκε να μένει από δυνάμεις, δεχόμενη πίεση από τον Άγιαξ. Το θετικό πάντως είναι πως κοίταξε στα μάτια τους Ολλανδούς, δεν φοβήθηκε και έδειξε ομάδα επιπέδου Champions League.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (79’ Στοχ), Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (73’ Αουγκούστο), Πέλκας (64’ Λημνιός), Άκπομ

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Βέλτμανς, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (83’ Μάριν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεχ (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ), Τάντιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα