Πάνος Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία για το Σκοπιανό χωρίς την απόφαση του ελληνικού λαού. Αναλαμβάνω εγώ προσωπικά την ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΥΠΕΘΑ.

«Για μας το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την επικύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων» σημείωσε ο κ.

Καμμένος, ο οποίος πρόσθεσε ότι εάν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στη συμφωνία από πλευράς Σκοπίων «βρισκόμαστε στην εποχή απόφασης της συνθήκης Βουκουρεστίου».

Κατά τον ΥΠΕΘΑ «ακόμα και αυτή η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου» αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια» πρόσθεσε.

Για τη χθεσινή ηχηρή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιούνταν λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο του στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι απουσίαζε εξαιτίας του χειρισμού μιας υπόθεσης του Υπ. Άμυνας και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση. Τα σενάρια που γράφονται δεν έχουν καμία ισχύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα