Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών: Να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού

Εκτός λειτουργίας είναι εδώ και μερικούς μήνες το αναβατόριο στην Ακρόπολη για τους επισκέπτες που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Το θέμα έγινε γνωστό όταν ένας 12χρονος μαθητής ΑμεΑ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού μεταφέρθηκε στις πλάτες του πατέρα του.

Στο θέμα του χαλασμένου αναβατορίου αναφέρθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, ο οποίος ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης

Ζορμπά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook: «Ο Πα.Σ.Πα. είχε κάνει απέλπιδες προσπάθειες από το φθινόπωρο του 2018 να έρθει σε επαφή με την Υπ. Πολιτισμού προκειμένου να προστατεύσει την χώρα μας από τον διεθνή διασυρμό».

Και προσθέτει: «Όμως η κ. Ζορμπά, ωσεί παρούσα και οιονεί απούσα, τόλμησε και δήλωσε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σε 2 (!!!) χρόνια. Στην προσπάθειά μας να παρακάμψουμε τον παραλογισμό και την αδιαφορία της κ. Ζορμπά, βρεθήκαμε επί τούτου με το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτελούμενο από τους βουλευτές κ.κ. Νίκος Μανιός (Πρόεδρος), Σωκράτης Βαρδάκης (Αντιπρόεδρος) και Μπέττυ Σκούφα (Γραμματέας), οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, την Πέμπτη 28/2/2019 και με την πρώην Υπ. Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά 24/4/19».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών: «Ένα είναι το βασικό ερώτημα προς την κ. Ζορμπά: όλοι οι παραπάνω κύριοι και κυρίες ήταν ανίκανοι να σας ενημερώσουν για τη σοβαρότητα του θέματος; Κυρία Ζορμπά αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού παραιτηθείτε. Είστε ντροπή για τη χώρα μας...».

Η στάση του ΥΠΠΟΑ

Θέση στο θέμα που προέκυψε με το αναβατόριο είχε λάβει τις προηγούμενες ημέρες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού. Σε αυτή ανέφερε ότι το αναβατόριο είχε εξαρχής προβλήματα λειτουργίας, ωστόσο “η υπηρεσία δεν αξιολόγησε, ως όφειλε, τη σοβαρότητα του προβλήματος και δεν ενημέρωσε σχετικώς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου”.

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης το υπουργείο Πολιτισμού δεσμευόταν πως θα προχωρήσει"στην αντικατάσταση του παρόντος αναβατορίου με ανελκυστήρα πλαγιάς που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας".

Χτες, το ΥΠΠΟΑ προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω. Η πολιτική του ηγεσία ζήτησε την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.
Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «η λειτουργία του αναβατορίου απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες.

Ωστόσο η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα