Παλαιωμένο τσίπουρο, γάλα γαϊδούρας και αυγά στρουθοκαμήλου στο περίπτερο των Σερρών στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα "Serres is History" το Επιμελητήριο των Σερρών δηλώνει δυναμικό “παρών” στο Περίπτερο 16 στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γάλα γαϊδούρας και βουβαλιού, σπιρουλίνα, κρέας από βουβάλι και στρουθοκάμηλο, μαύρη και λευκή τρούφα, λεβάντες αλλά και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο συγκεκριμένο περίπτερο.

Για

τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Έκθεσης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο αγροτικό τμήμα από Επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα και να γνωρίσει μερικά από τα γευστικά και βραβευμένα αγροτικά προϊόντα για τα οποία ο νόμος Σερρών είναι υπερήφανος.

"Η ιδέα για το πρώτο αγροτικό τμήμα γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και ανήκει στο Χρήστο Μέγκλα που είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Πρόκειται για 100% αγροτικά και αγνά προϊόντα. Το Περίπτερο 16 είναι πολύ καλά οργανωμένο και απευθύνεται σε όλους μιας και διαθέτει προϊόντα όπως είναι το απλό τσάι και η σπιρουλίνα φτάνοντας μέχρι τα βουβάλια και τη στρουθοκάμηλο", δηλώνει στο thestival.gr ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος αγροτών Ν. Σερρών και υπεύθυνος του αγροτικού τμήματος του Επιμελητηρίου του νομού.

Το συγκεκριμένο περίπτερο διαθέτει προϊόντα τα οποία οι αγρότες παραγωγοί τους είτε τα έχουν μεταποιήσει είτε τα έχουν απλώς συσκευάσει έτσι ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

"Οι επισκέπτες μέχρι τώρα είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το περίπτερο μας μιας και μπορούν να βρουν προϊόντα τα οποία δε θα έβρισκαν σε άλλη περίπτωση όπως είναι τα αυγά, τα λουκάνικα και το σαλάμι από στρουθοκάμηλο. Επίσης αυτό για το οποίο έρχονται πολλοί εδώ είναι το παλαιωμένο τσίπουρο", επισημαίνει ο κ. Λίτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παλαιωμένο τσίπουρο των Σερρών, το οποίο μπορεί να γευτεί κανείς στο περίπτερο 16 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες στον οποίο απέσπασε βραβείο.

Στο περίπτερο όπου φιλοξενείται το Επιμελητήριο Σερρών, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα απλά αλλά και τα ιδιαίτερα προϊόντα χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα προμηθευτούν.

Σε αυτήν την περίπτωση οι υπεύθυνοι στο συγκεκριμένο τμήμα φέρνουν τους καταναλωτές σε άμεση επαφή με τους αγρότες παραγωγούς έτσι ώστε να τους παρέχουν ακριβώς αυτό που επιθυμούν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες μόνο από το thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα