Π. Σκουρλέτης: Διγλωσσία της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά- "Κορώνες" μέσα, παθητική στάση έξω

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της ομιλίας του σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του από τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σκουρλέτης έκανε

λόγο για «σχεδιασμένη» κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρακολουθεί μόνο τις εξελίξεις χωρίς να αξιοποιήσει τα διπλωματικά «όπλα» που είχε στα χέρια της.

Τόνισε επίσης πως δεν είναι η ώρα για πολεμική αντιπολίτευση και πως πρέπει να αναζητηθούν οι όροι για εθνική ενότητα, ιδίως όταν γίνεται λόγος για εθνικά θέματα.

«Η εθνική ενότητα δεν είναι χωρίς περιεχόμενο. Η εθνική ενότητα πρέπει να βασίζεται σε μια συναντίληψη, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός που να την καλλιεργεί», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον πως «μόλις σήμερα κατανόησε την ανάγκη να δει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ του είχε ζητηθεί πολύ καιρό πριν να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».

«Όποιος πράγματι θέλει να καλλιεργεί ένα κλίμα ισχυρής εθνικής ενότητας, πρέπει να κάνει και τις αντίστοιχες ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε κάνοντας λόγο για πολιτική διγλωσσίας της κυβέρνησης στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

«Η κυβέρνηση οφείλει, έστω αυτή την στιγμή, να κάνει ό,τι απαιτείται, όχι ακολουθώντας μια πολιτική διγλωσσίας με κορώνες στο εσωτερικό αλλά παθητική στάση στο εξωτερικό και αμηχανία. Να κάνει ό,τι απαιτείται, όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας αλλά και να οδηγήσει τα πράγματα στον δρόμο της ειρήνης», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν λειτουργούσε με κραυγές και πατριδοκαπηλεία. «Το έκαναν, στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Μάλιστα αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε σκωπτικά πως «Κινδυνεύει να την πατήσει ως εξής: Έσπειρε Μακεδονομάχους και να θερίσει Τουρκοφάγους». «Ούτε το ένα ούτε το άλλο», συνέχισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εθνική στρατηγική η οποία θα υπηρετεί την ειρήνη και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Παράλληλα ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της αποδίδοντάς της αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, η οποία και λόγω κορωνοϊού είναι ακόμα πιο έντονη.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η έξοδος από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιδότηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας και παράλληλα χωρίς «σχεδιασμό και κρατική παρέμβαση».

Αναφορικά με την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε ειδικό διαστήριο, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για προανακριτική «παρωδία».

«Το τελευταίο διάστημα είδαμε να κορυφώνεται η παρωδία της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο. Ουσιαστικά τι γίνεται, γιατί τέτοια σπουδή; Διότι θέλουνε να σβήσουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού τα σκάνδαλα των δικών τους ημερών, να ξαναγράψουν όλα εκείνα τα γεγονότα στη συνείδηση του ελληνικού λαού που που ανέτρεψαν το 2015. Έτσι έστησαν αυτή την υπόθεση παρωδία. Η σκευωρία δεν ήταν το πραγματικό σκάνδαλο, όλοι το γνωρίζουμε», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα