Διπλωματικό τείχος απέναντι στην Τουρκία – «Πυρετός» διαβουλεύσεων (video)

21:10 23/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιδρά η Ελλάδα στην πρωτοφανή πρόκληση των Τούρκων να ανακοινώσουν έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Αθήνα έχει την ευρωπαϊκή αλλά και την αμερικανική στήριξη, ενώ ο πρωθυπουργός άρχισε διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις κόκκινες γραμμές που θέτει η κυβέρνηση.

Οι

ένοπλες δυνάμεις

Σταθερή και αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο όσον αφορά τη θέση και διάταξη των πλοίων τόσο του ελληνικού όσο και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ενώ το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, μαζί με τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Ανώτατες στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την κατάσταση και βρίσκονται σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση, με όλους τους κλάδους τους, με υψηλό ηθικό να παρακολουθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις.

Επίσης ευρεία είναι η εκτίμηση ότι όλα θα τελειώσουν όταν και το τελευταίο πλοίο πιάσει λιμάνι (ναύσταθμο), χωρίς τα επιτελεία να επαναπαύανται από πληροφορίες που διοχετεύονται από διάφορες πλευρές, τις οποίες και επεξεργάζονται, τεκμηριώνοντας αναλόγως την ανάγκη εφαρμογής αναθεωρημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χαρακτηρίζουν απολύτως ψευδές sms κινητής τηλεφωνίας, καλεί πολίτες να εμφανιστούν σε αστυνομικά τμήματα για τη χορήγηση φύλλων πορείας από το Στρατό.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Δημήτρης Θωμάς, Μαρίνα Παπαδάκη, Νίκος Μελέτης

Πηγή: EΡΤ με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα