Π. Αβραμόπουλος: Η Θεσσαλονίκη είναι μια εχθρική και απολύτως δυσλειτουργική πόλη

Εχθρική και δυσλειτουργική χαρακτηρίζει την Θεσσαλονίκη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα

αναφερόμενος σε σημερινό περιστατικό τουριστικά λεωφορεία παρκαρισμένα σε διπλή σειρά, σε κάποιες περιπτώσεις και τριπλή σε όλο το μήκος του δρόμου, από το Λευκό Πύργο μέχρι τις ομπρέλες, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολη, όπως τονίζει η μετακίνηση ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα ή ενός ποδηλάτη στον δρόμο, σημειώνοντας πως κανείς δεν ενδιαφέρεται.

"Τα θέματα αυτά σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη βούληση αυτού που κατέχει την εξουσία και οφείλει να ενεργεί για να προστατεύει την πόλη και τους ανθρώπους της". αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αβραμόπουλου:

"Ντροπή! Μεσημέρι Σαββάτου. Τα τουριστικά λεωφορεία παρκαρισμένα σε διπλή σειρά (σε μια περίπτωση ακόμα και ΤΡΙΠΛΗ!) σε όλο το μήκος του δρόμου, από το Λευκό Πύργο μέχρι τις ομπρέλλες.
Η προσπάθεια και η αγωνία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα (αλλά και ενός ποδηλάτη, λίγα λεπτά αργότερα) να διασχίσουν το δρόμο αποτυπώνουν τη ντροπή και την ξεφτίλα μας.
Υπάρχει σηματοδότης στο σημείο αυτό, όμως η ανασφάλεια που δημιουργεί ο όγκος των οχημάτων που εμποδίζουν την οπτική επαφή με τα αυτοκίνητα ήταν προφανής στις κινήσεις αυτού του ανθρώπου. Την καταλάβαινες στο συνεχές σκύψιμό του για να δει πίσω από τα λεωφορεία και στα μικρά μπρος-πίσω που έκανε με το καρότσι του.
Άλλωστε, τα φανάρια ...παραβιάζονται -ποιος δεν αισθάνεται την ανάγκη να ρίξει μια ματιά πριν διασχίσει το δρόμο; Πόσω μάλλον, όταν η κινητική αναπηρία τον καθιστά πιο ευάλωτο.

ΟΧΙ! Δεν είναι ...#friendly (;) η Θεσσαλονίκη! Ούτε για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν, ούτε για τους επισκέπτες της. Είναι μια ΕΧΘΡΙΚΗ και απολύτως ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ πόλη.
Με όποιον τρόπο και αν κινείσαι σε αυτήν -είτε περπατάς, είτε βρίσκεσαι στους δρόμους της με το αυτοκίνητο, είτε χρησιμοποιείς ποδήλατο- ταλαιπωρείσαι και εξοργίζεσαι.

ΝΑΙ, ήταν μεσημέρι Σαββάτου και είχε, προφανώς, αυξημένη τουριστική κίνηση -για να προλάβω τις συνήθεις αιτιάσεις.
ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Το χάλι αυτό κακοφορμίζει εδώ και χρόνια και κανείς δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται και να ασχολείται.

ΝΑΙ, η πόλη «έσφυζε από ζωή» -κατά τις συνήθεις διατυπώσεις αυτοθαυμασμού που αποκρούουν κάθε σχόλιο και κριτική.
ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Η έλλειψη σεβασμού και πρόνοιας για κατοίκους και επισκέπτες γίνεται ακόμα πιο αισθητή μέρες όπως και αυτή.
Και αν αυτά -και άλλα πολλά- χαρακτηρίζονται ... «μικρά» μπροστά στους διάφορους μεγαλοϊδεατισμούς από ορισμένους επηρμένους της διοίκησης, είναι ΜΕΓΑΛΑ και εξοντωτικά για τους ανθρώπους της πόλης.

Υ.Γ.: Η διευθέτηση της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων τίθεται στους υπεύθυνους του τουρισμού και των θεμάτων της κυκλοφορίας, τόσο από εμένα, όσο και από άλλους συναδέρφους στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ και χρόνια. Έχουν προταθεί δε και οι προσήκουσες λύσεις -από το χώρο της ΔΕΘ μέχρι την αλάνα του Ποσειδωνίου ή τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ. Αυτές οι προτάσεις αφορούν και άλλα σημεία της πόλης που κατακλύζονται από τουριστικά λεωφορεία (πχ Αγίου Δημητρίου, Μ. Ανδρώνικου κ.λπ.). Ας μην μπλέκουμε σε αντιπαραγωγικές συζητήσεις για το αν η δημοτική αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και αν φτάνουν οι δυνάμεις της για αυτό.
Τα θέματα αυτά σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη βούληση αυτού που κατέχει την εξουσία και οφείλει να ενεργεί για να προστατεύει την πόλη και τους ανθρώπους της".

Keywords
Τυχαία Θέματα