Όταν η μουσική συναντά την ιστορία: Συναυλία με φόντο το Αβέρωφ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Με φόντο τον Θερμαϊκό και το θρυλικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» λαμβάνει χώρα η συναυλία της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες Θεσσαλονικείς βλέπουν από κοντά το ένδοξο πλοίο, το οποίο κατέπλευσε χθες στην πόλη και παράλληλα απολαμβάνουν μελωδίες σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίμη Πλέσσα κ.α.

Την παράσταση έκλεψε, επίσης, ένα νεόνυμφο ζευγάρι, το οποίο χόρεψε υπό τους

ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, με πολλούς από τους θεατές να σπεύδουν να απαθανατίσουν το όμορφο στιγμιότυπο.

Το "παρών" στη συναυλία έδωσαν ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του οργανισμού τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Για όσους έχασαν τη σημερινή βραδιά έπονται και άλλες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος», στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα "Βότσεια 2017" με ιστιοπλοϊκούς αγώνες, ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφάνου από τον αρχηγό ΓΕΝ στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση πλησίον του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα, στο Πολεμικό Μουσείο θα στηθεί μία σπάνια έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση.

Στις 16 Οκτωβρίου η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα δώσει συναυλία στο Βασιλικό Θέατρο και επίσης θα συμμετάσχει στις “Μουσικές Διαδρομές” στην πόλη.

Επιπροσθέτως οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εντυπωσιακές επιδείξεις από την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) στο λιμάνι της πόλης.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση και οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα