Όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και... τα πέριξ!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιουλίου και πολλοί Θεσσαλονικείς εγκαταλείπουν την πόλη από την Παρασκευή για να περάσουν το Σαββατοκύριακο κοντά στις παραλίες.

Το Thestival επέλεξε και σας παρουσιάζει εκδηλώσεις και για όσους μείνουν εντός των τειχών αλλά και για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν... στα πέριξ και αναζητούν ενδιαφέρουσες επιλογές διασκέδασης, πέρα από τις βουτιές!

Διαβάστε κι επιλέξτε:

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Documenta 14 στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη

φιλοξενείται η πρωτοποριακή έκθεση τέχνης «Documenta 14», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται ηχητικές εγκαταστάσεις αλλά και μία performance. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι ήχοι της Θεσσαλονίκης ακούγονται αλλιώς, ως μια συνέχεια του έργου «Συμφωνία των σειρήνων» (1919-1923) του ηχητικού θρύλου Arseny Avraamov, σε μια ηχητική εγκατάσταση των καλλιτεχνών O+A (Bruce Odland / Sam Auinger), στη Ροτόντα (14.07.2017), στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτορικού Συγκροτήματος Γαλερίου (14.07.2017) και στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών (15.07-17.09.2017).

Info:

Σάββατο 15 Ιουλίου-Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Coda, με τους O+A
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών)

Το έργο Coda θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο στεγάζει τη Συλλογή Κωστάκη με έργα της ρωσικής πρωτοπορίας, ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα του μοντερνισμού. Η συλλογή συγκεντρώθηκε από τον Γεώργιο Κωστάκη την εποχή όπου η πρωτοποριακή τέχνη ήταν παράνομη στη Ρωσία και περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από τα μουσικά πειράματα των πρωτοποριακών καλλιτεχνών.

Το Makedonia Palace σας αποπλανεί με 6 ξεχωριστά burgers

Στο Makedonia Palace τα burgers παίρνουν άλλη διάσταση και αυτό το μήνα έχουν τη τιμητική τους! Είναι φρέσκα, λαχταριστά, ακαταμάχητα και δεν αποτελούν απλά παράδοση αλλά πηγή έμπνευσης!

Πέντε αλμυρά και ένα γλυκό burger έρχονται να σας καταπλήξουν με φρέσκα υλικά, τυριά που λιώνουν, καραμελωμένα κρεμμύδια που συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά και ξεχειλίζουν από εκπληκτική γεύση.

Αμερικάνικο, ελληνικό, γαλλικό, κοτόπουλο, ψάρι και… σοκολάτα!! Έξι κύριες γεύσεις που ικανοποιούν το γούστο του κάθε burger lover. Γευστική απόλαυση που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί, ποικιλία γεύσεων σε τολμηρούς συνδυασμούς υλικών.

Τα burgers :

Αμερικάνικο burger Black Angus
Σπιτικό burger από μοσχάρι Black Angus με μπέικον, τσένταρ, τηγανιτές πατάτες, καραμελωμένο κρεμμύδι, κόλσλοου και σάλτσα ΒΒQ.

Ελληνικό burger
Το ελληνικό σπιτικό μοσχαρίσιο burgerμε κασέρι Σοχού, τυροκαυτερή και τζατζίκι σε πολύσπορο ψωμάκι, συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές

Γαλλικό burger
Το γαλλικό σπιτικό μοσχαρίσιο burger με εσκαλόπ φουα γκρα, τσάτνεϋ σύκου, πατάτες τηγανιτές και σάλτσα μπεαρνέζ.

Burger με κοτόπουλο
Σπιτικό burger με κοτόπουλο, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ψητή ντομάτα, πατάτες τηγανιτές και μαγιονέζα με μουστάρδα.

Burger ψαρικών
Με φρέσκο ψάρι ημέρας, καλαμάρι, τυρί Φιλαδέλφεια, τσιπς γλυκοπατάτας και σάλτσα ταρτάρ

Choco burger
Burger από ψωμί ‘’brioche” με φράουλες, κρέμα σοκολάτας, μάνγκο και παγωτό βανίλια.

Info:

Makedonia Palace | Salonica Bar – Restaurant, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2,
Μέχρι Κυριακή 16 Ιουλίου 2017
Τηλ: 2310897197

2ο Festival Stand Up Comedy

Το Mediterranean Cosmos διοργανώνει το 2ο Festival Stand Up Comedy και δίνει χιουμοριστική διάσταση στις καλοκαιρινές βραδιές μας. Από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του εμπορικού κέντρου μας περιμένουν τρεις παραστάσεις Stand Up Comedy και…ετοιμαστείτε για πολύ γέλιο! Το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Ιουλίου:

Διογένη Δασκάλου
+ Monie & Monie Conniente
«Άιντε, Μαύρο Πάτο»
Ο Διογένης Δασκάλου, δε χρειάζεται συστάσεις…μαζί με τη μπάντα του θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση με ισχυρές δόσεις γέλιου και μουσικής που τη χρονιά που μας πέρασε αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη…

Είσοδος ελεύθερη
Έναρξη: 20:30
Αμφιθέατρο Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

47ος Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου

Όλα είναι έτοιμα από για τη φετινή διοργάνωση του 47ου Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, ο οποίος αποτελεί θεσμό για την παγκόσμια μαραθώνια κολύμβηση. Ο διάπλους του Τορωναίου θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, σε διοργάνωση της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.

Ο Διάπλους του Τορωναίου αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ολόκληρης της Χαλκιδικής. Φέτος κατατέθηκαν πάνω από 60 αιτήσεις κολυμβητών. Από αυτούς θα συμμετάσχουν οι 20.

Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 χλμ από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8.00 το πρωί από το ξενοδοχείο “Παλλήνη” στην Κασσάνδρα. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον εξήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Μετά τη λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει στη Νικήτη τελετή λήξης και απονομής των επάθλων. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι αθλητές θεωρούνται νικητές και βραβεύονται με ένα στεφάνι ελιάς

Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό

To Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό πιστό στο κινηματογραφικό του ραντεβού, θα συστήσει φέτος, καινούργιους κινηματογραφικούς ήρωες από τις 14 έως 16 Ιουλίου 2017, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόγραμμα & Ώρες Προβολών:

Σάββατο 15 Ιουλίου

21.30 | Meshes of the Afternoon (1943) των Maya Deren και Alexander Hammid (μικρούμήκους)

21.45 | Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου (1985) του Woody Allen

Κυριακή 16 Ιουλίου

21.30 | Σύκο (2015) του Νικόλα Κολοβού

21.45 | Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964) του Jacques Demy

Πρόσβαση – Διαμονή

Η πρόσβαση στον Παρθενώνα γίνεται οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Νέου Μαρμαρά – Παρθενώνα. Δεν υπάρχει συγκοινωνία. Μπορείτε να πάρετε ταξί από το Νέο Μαρμαρά (πιάτσα ταξί στο κέντρο του Ν. Μαρμαρά – πλατεία Παράσχου).

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε το Νέο Μαρμαρά ή τον Παρθενώνα.

Αφιέρωμα στον Charlie Haden από το Κουαρτέτο του Gonzalo Rubalcaba

Λίγες μέρες σχεδόν πριν της έναρξη της 25ης επετείου του Sani Festival, o Λόφος προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αστέρια της διεθνούς Jazz μουσικής σκηνής και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Με 15 υποψηφιότητες και 4 Grammy στο ενεργητικό του, o Gonzalo Rubalcaba είναι μια δύναμη της σύγχρονης Jazz. Γεννήθηκε το 1963 στην Aβάνα, αφομοιώνοντας τις παραδοσιακές μουσικές δίπλα στον πατέρα του (πιανίστας/συνθέτης) και τα αδέλφια του (πιανίστας και μπασίστας). Έλαβε κλασική εκπαίδευση και πτυχίο στη σύνθεση, δουλεύοντας παράλληλα ως ντράμερ και πιανίστας.

Μετά την αποφοίτησή του περιόδευσε στην Κούβα, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία με μια μπάντα, πρώτα ως sideman και στη συνέχεια με το δικό του συγκρότημα, τους Grupo Proyecto. Αυτά τα χρόνια αποτυπώνονται σε μια σειρά ηχογραφήσεων από τα Egrem Studios της Αβάνα και το Messidor Studio της Φρανκφούρτης. H συνάντησή του με τον Dizzy Gillespie (1985), τον Charlie Hayden και τον πρόεδρο της Blue Note Record, Bruce Lundvall, τον οδήγησε στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1991 και στο Μαϊάμι το 1996. Έτσι ξεκίνησε διεθνή καριέρα με σειρά ηχογραφήσεων για την Toshiba/EMI και την Blue Note Records. Εκτός από τα τέσσερα Grammy, έχει δεχθεί ακόμη πλήθος διακρίσεων. Στο λόφο της Σάνης θα παρουσιάσει με το κουαρτέτο του, ένα αφιέρωμα στον Charlie Hayden. “Ο τρόπος με τον οποίο ο Charlie άνοιξε το δρόμο για μένα, έκανε όλη τη διαφορά. Ήταν τιμή μου που ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Περνώντας τόσο πολύ χρόνο μαζί του, έμαθα πράγματα, όχι μόνο για τη μουσική, αλλά και για την αγάπη, για τις οικογένειές μας και για εμάς τους ίδιους”, έχει πει.

Info:
Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21:30
Sani Resort

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

6o Φεστιβάλ Πόζαρ

To 6o Φεστιβάλ Πόζαρ έρχεται από τις 14 έως τις 16 στα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, έναν από τους μαγευτικότερους τόπους της Ελλάδας που συνδυάζει νερό και βουνό!

Τρεις ημέρες γεμάτες χαμόγελα, θετική ενέργεια και μελωδίες από αγαπημένους καλλιτέχνες ! Τρεις ημέρες χαλάρωσης, δροσιάς και διασκέδασης στην καρδιά του καλοκαιριού!

~ Κεντρική Σκηνή Σάββατο 15 Ιουλίου

ΚΑΝΩΝ & ΘΥΤΗΣ – 20:30
XATZIFRAGETA – 21:30
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ – 22:30
ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ – 00:00
DJ Set: DINO MFU – 02:30

~ Κεντρική Σκηνή Κυριακή 16 Ιουλίου

EMIGRE – 20:45
STAVENTO – 21:30
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ– 23:00
ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ– 00:00
DJ Set: Xenia Ghali – 02:30

~ Μικρή Σκηνή (Πισίνα Λουτρών): 15:00 με 20:00
Σάββατο 15/07: Ράδιο Σολ (Αθήνα) || ΦΑΚΑ (Πάτρα) || Μειδίαμα (Καστοριά)
Κυριακή 16/07: Fabulous and the Pretty Brass (Θεσσαλονίκη)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
*Κυκλοφορούν μέχρι εξαντλήσεως περιορισμένα εισιτήρια μονοημέρου των 10€ και τριημέρου των 25€.*

Προπώληση Μονοήμερα: Παρασκευή 13€ / Σάββατο και Κυριακή 12€ || Ταμείο: 15€
Τριημέρου: 30€
*Οικογενειακά (4 ατόμων) Ημέρας: 30€* (αποκλειστικά στο ταμείο του Φεστιβάλ).

8ο Τουρνουά Σκραμπλ μπροστά στη θάλασσα

Ο Όμιλος Σκράμπλ Θεσσαλονίκης και το Armenistis Camping συνδιοργανώνουν το 8ο καλοκαιρινό τουρνουά σκραμπλ το τετραήμερο 14 – 17 Ιουλίου 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 15.7.2017
11:00 1ος γύρος
12:30 2ος γύρος
14:00 3ος γύρος

Κυριακή 16.7.2017
11:00 4ος γύρος
12:30 5ος γύρος

Δευτέρα 17.7.2017
Επίδειξη του παιχνιδιού σε νέους παίκτες με σκοπό την εξοικείωσή τους με τον τρόπο ανάπτυξής του.

Το τουρνουά θα είναι αβαθμολόγητο (non rated). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για όσους διανυκτερεύσουν στο κάμπινγκ προσφέρεται έκπτωση 10% (η έκπτωση ισχύει μόνο για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ). Όσοι δεν πρόκειται να διανυκτερεύσουν θα αφήνουν την ταυτότητά τους στην υποδοχή ενημερώνοντας ότι εισέρχονται για το τουρνουά σκραμπλ.

Στους 3 πρώτους νικητές θα απονεμηθούν τιμητικά αναμνηστικά μετάλλια. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει επιπλέον ένα κουπόνι με το οποίο θα δικαιούται δωρεάν διαμονή 4 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα σε δικό τους κατασκηνωτικό μέσο (δηλαδή δεν ισχύει για ενοικιαζόμενες σκηνές, τροχόσπιτα & mobile homes).

Black Motion live act @Molos On The Beach

Οι Νοτιοαφρικανοί Black Motion, έρχονται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκδική. Έχοντας στο ενεργητικό τους επιτυχίες που αποτελούν σημείο αναφοράς στο είδος, όπως “Rainbow”, “It’s You” και και “Set Me Free”. Με κυκλοφορίες σε labels όπως η Defected, οι Black Motion είναι οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι της afro house σκηνής σήμερα.
Τα μοναδικά DJ Sets τους υποστηρίζονται από live κρουστά και πλήκτρα και αποτελούν από μόνα τους μια εμπειρία που σπάνια συναντάς στα dance floors, εντυπωσιάζοντας και ξεσηκώνοντας το κοινό, γνωρίζοντας την αποθέωση, όπου κι αν εμφανιστούν.

Info:
Κυριακή 16 Ιουλίου στις 16:00
Molos on the Beach, Παραλία Χανιώτης
Κρατήσεις: 6937311811

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, mediterranean cosmos, Τελετή Λήξης, σιθωνία χαλκιδικής, performance, bruce, info, ρωσία, makedonia, burger, κοτοπουλο, σοκολατα, black, μοσχαρι, παγωτο, festival, cosmos, χλμ, συγκεκριμένο, film, maya, alexander, jacques, συγκοινωνιες, ταξι, jazz, studios, studio, blue, note, ελλαδα, set, dino, xenia, σολ, αθηνα, πατρα, pretty, εισιτήρια, σκραμπλ, camping, συμμετοχή, mobile, live, house, dance, beach, κινηση στους δρομους, μουσειο σοκολατας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, καιρος, Τελετή Έναρξης, νίκος αναστασιάδης, τελη κυκλοφοριας 2015, κουπονι, τυροκαυτερη, xenia, νικητη, ρωσία, αφρικη, δημοκρατια, δωρεαν, καριερα, μουσικη, ντοματα, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, σινεμα, τζατζικι, φραουλες, ψωμι, αγαπη, αβανα, αιτησεις, αλμυρα, απλα, ασια, αστερια, βανιλια, βαρκες, γεγονος, γευση, γινεται, δυναμη, διογενης, δοθει, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκκινηση, εκπαιδευση, ενεργεια, εργα, εξι, εξηντα, εξοικειωση, επικοινωνια, εποχη, ερχεται, ερχονται, ευρωπη, τεχνη, ειδος, ηρωες, ισχυει, ηχητικη, ηχοι, θετικη ενεργεια, σιθωνια, καμπινγκ, κασσανδρα, κουβα, κρατικο, ληξη, λοφος, μαυρο, μονη λαζαριστων, μονα, νερο, ξενοδοχειο, ομιλος, ομπρελες, πηγη, πρωι, πτυχιο, ραντεβου, ροτοντα, σαββατο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σιθωνία χαλκιδικής, σκαφη, σκηνες, σκραμπλ, σολ, ταυτοτητα, τηγανιτες, τιμη, τροχοσπιτα, τυρι, φεστιβαλ, φορα, χλμ, ωρες, alexander, ασφαλεια, beach, dance, black, blue, mobile, burger, bruce, camping, cosmos, dino, festival, film, γευσεις, γλυκο, house, jacques, jazz, καρδια, κυριακη, makedonia, maya, mediterranean cosmos, μπροστα, note, pretty, ψαρι, ροδο, studio, studios, set, σκηνη, τηγανιτες πατατες, τυρια, υλικα, υλικο, ξεκινησε, performance
Τυχαία Θέματα