Ωραιόκαστρο: Αλβανοί πουλούσαν ημερολόγια προσποιούμενοι τους μαθητές - Εξαπάτησαν 61χρονο

Ένας 20χρονος Αλβανός, μαζί με 24χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, προσποιούμενοι ότι είναι μαθητές και μαζεύουν χρήματα για σχολική εκδρομή απέσπασαν χρηματικό ποσό από 61χρονο, πουλώντας ημερολόγιο τοίχου.

Ο 20χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ημερολόγιο

τοίχου και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση εγκληματικής πράξης, ενώ σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γ.Α.Δ.Θ. εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών απάτης με το πρόσχημα συνδρομών, η οποία συνίσταται στην έκδοση από τους δράστες πακέτων συνδρομών για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή διάφορα σωματεία (π.χ. αναπήρων, τυφλών κλπ) και στην εκμετάλλευση της ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι πολίτες σε τέτοιου είδους ζητήματα, με αποτέλεσμα να συνεισφέρουν οικονομικά στις πρωτοβουλίες αυτές.

Επισημαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές (έρανοι, διάθεση εισιτηρίων κλπ) πρέπει να διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και ως εκ τούτου τα εισπρακτικά μπλοκ πρέπει να είναι σφραγισμένα νομοτύπως. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρόκειται προφανώς για υπόθεση απάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ωραιόκαστρο, Αλβανοί, - Εξαπάτησαν 61χρονο,oraiokastro, alvanoi, - exapatisan 61chrono