Όλα όσα συμφώνησαν οι Αρχηγοί των Αστυνομιών Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Με σκοπό την ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας και την πάταξη του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η 1η Τετραμερής συνάντηση Αρχηγών των Αστυνομιών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο ξενοδοχείο Grand Hotel

Palace, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγό της Αστυνομίας της Βουλγαρίας Mladen MARINOV, τον Επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Lazo VELKOVSKI και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας της Αλβανίας Rebani JAUPΙ.

“Επιβεβαιώσαμε ότι η διαπροσωπική σχέση μεταξύ των αρχηγών, αλλά και η ειλικρινής πρόθεση και η επικοινωνία στην ανταλλαγή των πληροφοριών μεταξύ μας, είναι καθοριστικοί παράγοντες στη διαχείριση των προβλημάτων που μας απασχολούν ως γείτονες” τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τετραμερούς συνάντησης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως “το σοβαρό διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα έχει πολλές παραμέτρους. Έχει ναρκωτικά, όπλα, εκρηκτικά, παράνομη διακίνηση προϊόντων, προσώπων.”

Οι τέσσερις Αρχηγοί των Αστυνομιών συμφώνησαν σε αυτούς τους άξονες:

Ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών με έγκαιρο και σωστό τρόποΚοινές συναντήσεις σε επίπεδο Περιφερειακών Γενικών Διευθυντών των γειτονικών χωρών, εναλλάξ σε κάθε χώραΚοινές συνεκπαιδεύσεις σε σε διασυνοριακό επίπεδο που λαμβάνουν χώρα στα σύνοραΣυμφωνία για επανάληψη των τετραμερών συναντήσεων μεταξύ των χωρών

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τη τρομοκρατία, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ότι “οι διαστάσεις στο μεταναστευτικό και στη τρομοκρατία είναι γνωστές σε όλους. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα όμως είναι σε επίπεδο που ελέγχεται. Η διασύνδεση του με την τρομοκρατία δεν είναι άμεση ούτε αυτονόητα βέβαιη. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει σε θεωρητικό επίπεδο ότι μέσω των μεταναστευτικών ροών, μπορεί να έχουμε προσπάθεια διείσδυσης ανθρώπων που θέλουν να εμπλακούν με οποιοδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία” και πρόσθεσε:

“Μέχρι σήμερα όμως τα στοιχεία δεν μας έχουν δείξει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τα τέσσερα κράτη και σήμερα ομονοήσαμε όλοι ότι είναι ένα από τα κυριότερα ζητήματα που πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση του”.

Tέλος ο κ. Τσουβάλας εκτίμησε ότι θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση μεταξύ Αρχηγών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των όμορων χωρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της 2ης Τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης, που είχε γίνει στις 5 Οκτωβρίου, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα