Όλα όσα μπορείτε τα κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

Πολλές κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες αλλά και αθλητικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διημέρου για όσους περάσουν το σαββατοκύριακό τους στη Θεσσαλονίκη.

Από την ατζέντα ξεχωρίζουν το 30ο Money Show που διοργανώνεται για ακόμη μια φορά στο ξενοδοχείο Hyatt και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, ο Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος", αλλά και το Vegan

Life Festival, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη λίστα και κάνετε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο!

ΜΟΝΕΥ SHOW:

Με διευρυμένη θεματολογία, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυναμική των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιείται το τριήμερο 12-14 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt, το 30ο πολυσυνέδριο “Money Show”. Στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος.

Κεντρικός στόχος του Μoney Show, που φέτος συνδιοργανώνεται με την Excess Advertising, είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων αλλά και των νέων αναπτυσσομένων επιχειρήσεων, ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να εξέλθει από τη μακρά περίοδο κρίσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από θέματα που πιστεύεται ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν στο φετινό Money Show είναι: Τεχνολογίες, Γεωργία και Αγροδιατροφική, Ενέργεια και Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός & Πολιτισμός, Χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτική περιοχή. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες στην φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν τους 10.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που ξεχωρίζουν στο φετινό πολυσυνέδριο, είναι αυτή του υπουργείου Εξωτερικών, με θέμα την εκκλησιαστική διπλωματία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις επαφές με τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας, για την ανάπτυξη και του θρησκευτικού τουρισμού ώστε – όπως είπε – να “ζωντανέψει” και πάλι ο δρόμος του Αποστόλου Παύλου.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

Διεθνής μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει στο εντυπωσιακό νούμερο των 20.200 δρομέων.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ., ενώ ως παράλληλη εκδήλωση θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Sportexpo

Με κεντρικό σύνθημα "Άθληση για όλους" η Sportexpo 2019 είναι ένα αθλητικό γεγονός που απευθύνεται σε όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε μορφή αθλητικής δραστηριότητας, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης και συμπεριφοράς.

Φορείς του αθλητισμού, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές, μαθητές, προπονητές, αθλίατροι, φυσικοθεραπευτές, από όλες τις κατηγορίες αθλημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πολίτες που αγαπούν την άθληση, αποτελούν τους επισκέπτες της έκθεσης.

Στη Sportexpo του 2019 θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την γνωστοποίηση της κοινής υποψηφιότητας - πρότασης της Ελλάδος, μαζί με την Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και άλλων γεγονότων.

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα, η γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό μη διαδεδομένων αθλημάτων, η ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, η δημιουργία προϋποθέσεων για εμπορικές επαφές και συνεργασίες, η παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού, η διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων καθώς και η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Λεπτομέρειες για την έκθεση ΕΔΩ.

ΓΕΥΣΕΙΣ:

Δεκατιανό στο Bahar

Tο ανοιξιάτικo thessbrunch ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει αυτό το σαββατoκύριακο στο Bahar Boutique Hotel!

Ο μπουφές περιλαμβάνει ποικιλία από βούτυρα, πίτα (νηστίσιμη και μη), αλμυρή τάρτα, γλυκάκια (νηστίσιμα και μη), σαλάτες (νηστίσιμες και μη), χειροποίητες μαρμελάδες, λαχανικά, φρέσκα φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και καφέ.

- Τιμή κατ᾽ άτομο: 16€
- Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310553433

Info:

Bahar Boutique Hotel, Εδέσσης 10 & Κατούνη

Έναρξη: 11.30 π.μ.

Vegan Life Festival

Το Vegan Life Festival Thessaloniki επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 13 και 14 Απριλίου 2019, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο!

Σε συνδιοργάνωση πλέον με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Vegan Life Festival Thessaloniki ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό, vegan φαγητό, cruelty free αλλά και zero waste προϊόντα, ενημέρωση από ακτιβιστικές ομάδες, μοναδικές ομιλίες και εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά και τη μεγαλύτερη συνάντηση ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα φιλικότερο τρόπο ζωής προς τα ζώα, τον πλανήτη και τον άνθρωπο!

Το Vegan Life Festival Thessaloniki ανεβάζει και πάλι τον πήχη, με περισσότερους από 70 πάγκους εκθετών, αναμενόμενη επισκεψιμότητα άνω των 5.000 ατόμων και πολλές ομιλίες και εργαστήρια από καταξιωμένα μέλη της επιστημονικής αλλά και της vegan κοινότητας, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, το περιβάλλον, την υγιεινή φυτοφαγία και πολλά ακόμα!
Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται για τον vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και θέλουν να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του!
Πάρτε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του vegan τρόπου ζωής και γίνετε μέρος της αλλαγής για έναν καλύτερο κόσμο!

Info:

Σάββατο & Κυριακή 13 & 14 Απριλίου 2019
Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Είσοδος: Ελεύθερη

Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 23:00

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ:

Η μουσική στη Θεσσαλονίκη

Μια συναρπαστική περιήγηση στη μουσική ιστορία και τις μουσικές παραδόσεις της πόλης με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη.

Αναζητούμε τους ήχους, τα μουσικά ιδιώματα, τις μουσικές αντιλήψεις που κυριάρχησαν στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν και τις ιστορίες που συνδέονται μαζί τους.

Η Χριστίνα Μαβίνη με τη πλούσια αφήγηση της διατρέχει πολλούς αιώνες μουσικής ιστορίας. Η λειτουργία των ωδείων της ρωμαϊκής περιόδου, οι τελετουργίες που σχετίζονται με τη μουσική, η βυζαντινή μουσική αντίληψη και ο τρόπος που την ακούμε εμείς σήμερα αλλά και οι τροβαδούροι που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την εποχή που αυτή ήταν λατινικό βασίλειο αποτελούν σταθμούς σε μια συναρπαστική διαδρομή. Οι σεφαραδίτικη μουσική παράδοση, οι πρώτοι φωνόγραφοι , οι ορχήστρες και οι βεγγέρες αλλά και οι σημαντικοί συνθέτες του 20ου αιώνα όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Σταύρος Κουγιουμτζής ολοκληρώνουν το σύνθετο τοπίο της μουσικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε μια διαδρομή που ξεκινά από την αρχαία αγορά και καταλήγει με τον Νίκο Καββαδία φυσικά στη θάλασσα.

Σάββατο 13 Απριλίου

Σημείο συνάντησης: ρωμαϊκή αγορά
Ώρα: 17:00
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

Μνήμες Κατοχικής Θεσσαλονίκης

Ο Ανδρέρας Βενιανάκης αφηγείται τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν μια σκοτεινή περίοδο με αφορμή τα κτήρια που είχαν επιτάξει στη πόλη οι ναζί κατακτητές.

Ανασύρουμε τη μνήμη μιας σκοτεινής περιόδου για τη Θεσσαλονίκη και αφηγούμαστε ιστορίες που συνδέονται μαζί της με αφορμή εμβληματικά κτήρια της πόλης τα οποία είχαν επιτάξει οι ναζί κατακτητές αλλάζοντας τη χρήση και τη λειτουργία τους.
Βασισμένη σε πρωτότυπη έρευνα του συγγραφέα και ερευνητή Ανδρέα Βενιανάκη η διαδρομή ρίχνει φως στις δομές της ναζιστικής κατοχής, τους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής, στα σκοτεινά πρόσωπα που τέθηκαν επικεφαλείς των μηχανισμών αυτών αλλά και σε όψεις μια σκληρής καθημερινότητας για τους κατοίκους της πόλης που μαστίζονταν από πείνα και κακουχίες.
Ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας και καταλήγοντας στα «Ηλύσια» επιχειρούμε να εισχωρήσουμε βαθύτερα στη πρόσφατη ιστορία και στα άγνωστα γεγονότα που έριξαν τη βαριά σκιά τους πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Info:

Κυριακή 14 Απριλίου, Ώρα: 11πμ

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας (από Μητροπόλεως).

Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Μικρός πρίγκιπας

Με οδηγό τον Μικρό Πρίγκιπα, θυμόμαστε ξανά τις παιδικές μας ζωγραφιές, φτιάχνουμε έναν πλανήτη όπως εμείς ονειρευόμαστε και απλώνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε!

Ο Μικρός πρίγκιπας, μας μιλάει έξυπνα, μέσα από την ιστορία του πιλότου που έχει ξεχάσει πια να ζωγραφίζει για τη δύναμη της παιδικής δημιουργικότητας. Την αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα, τη φιλία και τη δύναμη που χρειάζεται να βρεις για να ξεπετάξεις!

Μέσα από την παράσταση, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός πιλότου, που το αεροπλάνο του συντρίβεται στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντάει το Μικρό Πρίγκιπα, ένα μικρό αγόρι που του ζητά με επιμονή να του ζωγραφίσει ένα πρόβατο. Ο πιλότος συνδέεται με το παράξενο αυτό ξανθό αγόρι, που του μιλάει για τον μακρινό του πλανήτη, το όμορφο μα κακομαθημένο του τριαντάφυλλο, το ταξίδι του σε άλλους πλανήτες και τους παράξενους ανθρώπους που γνώρισε μέχρι που έφτασε στη γη!

Περπατάμε πάνω στους χρυσούς αμμόλοφους της Σαχάρας, πετάμε πάνω από τον αστεροειδή Β-612, ταξιδεύουμε σε μακρινούς πλανήτες που ζουν βασιλιάδες, επιχειρηματίες και ματαιόδοξοι, προσπαθούμε να προλάβουμε το χρόνο γυρίζοντας γύρω για να βοηθήσουμε να ανάψει ένα φανάρι και βλέπουμε από ψηλά τον πλανήτη μας τη γη!

Μια μαγική παράσταση, όπου οι τρισδιάστατες προβολές, ντύνονται με κλασική μουσική, με κοστούμια και σκηνικά που ζωντανεύουν τη φαντασία μας και εμπνέονται από τα παιδικά σκίτσα του μικρού πρίγκιπα! Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, γεμάτο με χρώμα, χιούμορ και τρυφερότητα!

Info:

Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.30

Φαργκάνη Art - Fargani Art, Αγίου Παντελεήμονος 10

Kυριακή πρωί, μουσική! - Βιβάλντι, 4 εποχές

Ευέλικτο πρόγραμμα μουσικής δωματίου, εργαστηριακού χαρακτήρα, για παιδιά 4-10 ετών και ενήλικες.

Ένα ταξίδι στη μουσική, στις εποχές του χρόνου, στα συναισθήματα, στα χρώματα, στις μυρωδιές μέσω αφήγησης, δραστηριοτήτων ακρόασης και κίνησης, μουσικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών.

Info:

Κυριακή 14/04/2019, στις 12:00

Αίθουσα Κ.Ο.Θ. 'Σόλων Μιχαηλίδης', Λ. Νίκης 73

Λάχανα και χάχανα

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη. Με γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά, πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών "Λάχανα και Χάχανα".

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!

Ένα «μεταλλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.

Οι τρεις μικροί ήρωές μας, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει …. μαγικές ιδιότητες.

Info:

Κολοσσαίον, Λ. Βασ. Όλγας 150

Κυριακή 14/04, στις 11:00 και στις 17:15

Τα τρία κατσικάκια

Το λαϊκό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια», που για σκηνική οικονομία έγιναν τρία, διασκευάστηκε ειδικά για το κουκλοθέατρο μας. Η διασκευή κράτησε μόνο το κλίμα του παραμυθιού και τους βασικούς πρωταγωνιστές του: το λύκο, τη μαμά κατσίκα, τα τρία κατσικάκια και τον κυνηγό. Από κει και ύστερα το παραμύθι αφέθηκε ελεύθερο στους σκηνικούς στροβιλισμούς του μικροθεάτρου.

Ο Λύκος, με τη μπουφόνικη συμπεριφορά του, προκαλεί πολύ γέλιο, η πονηριά της Αλεπούς φαιδρύνεται από το μπρίο και τις έξυπνες ατάκες της. Τα τρία κατσικάκια σε αφοπλίζουν με την παιδική αφέλειά τους και ο Σιδεράς επιβάλλεται με τη δυναμική και τόμπρα παρουσία του. Η μαμά Κατσίκα, συγκινεί με τη μητρική της αφοσίωση και τέλος ο τρελογιατρός με τις μανίες του και ο Κυνηγός με τη μορφή της νέμεσης σφιχτοδένουν τη θεατρική ροή.

Info:

ΧΑΝΘ, Νικ. Γερμανού 1

Κάθε Κυριακή του Απριλίου, Ώρα: 12.00

Γενική είσοδος: 6 €

Τα παραμύθια του Καραγκιόζη

Το Θέατρο Αθήναιον επιφυλάσσει για το κοινό του μια αναπάντεχη συνάντηση! Συμπράττει με τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση και παρουσιάζει με την τεχνική του Θεάτρου Σκιών και πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη γνωστά, λαϊκά παραμύθια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ολόκληρη τη θεατρική σεζόν.

Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση που φέρει τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό – Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό. Σκοπός είναι η ενεργή συμμετοχή του κοινού στη δράση της παράστασης μέσω της παραδοσιακής μουσικής.

Τα ευφάνταστα σκηνικά θα ντύνουν τη σκηνή από άκρη σε άκρη και έτσι οι θεατές θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα υπερθέαμα Θεάτρου Σκιών.

Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα ώστε οι λιλιπούτειοι θεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη ξανά και ξανά με απώτερο στόχο τη διασκέδαση, την απόκτηση γνώσεων και τον προβληματισμό.

Ο Χρήστος Στανίσης και το Θέατρο Αθήναιον ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και φέρνουν τον Καραγκιόζη σε κλειστό θέατρο για μία ολόκληρη σεζόν. Ο Καραγκιόζης βρήκε φέτος το σπίτι του!

Ιnfo:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 14, 21 Απριλίου
Κάθε Κυριακή στις 12:00 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης

Μυρμηγκοφωλιά

Η μυρμηγκοφωλιά είναι ένα πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης σχεδιασμένο για όλη την οικογένεια!

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι σας περιμένουμε στον υπέροχο χώρο της μαγικής σοφίτας του Μπενσουσάν Χαν.

θα έχει μυρμήγκια, κάμπιες, σκαθαράκια, έντομα κλαδιά, απολιθώματα πολλών εκατομμυρίων ετών και μεγεθυντικούς φακούς για να τα δούμε όλα από πολύ κοντά!

Η μυρμηγκοφωλιά είναι ένα πρόγραμμα που ενθουσιάζει τους μικρούς μας φίλους και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα γύρω από το περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό της ζωής όσο μικρή και αν είναι.

Info:

Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα

Κυριακή 7 Απριλίου, στις 12.00

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ανθρώπινη φωνή

Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα, μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες παρουσιάσεις σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια έρχεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από την Μαρία Χατζηιωαννίδου για πέντε μόνο παραστάσεις από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.

‘Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της σαν νεκρή. Ζωντανεύει μόνο όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο αγαπημένος της που την αφήνει για να παντρευτεί μια άλλη. Η γυναίκα σταδιακά απελπίζεται και στο τέλος καταρρέει’.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Σάββατο: 21.15

Κυριακή: 19.00

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους.

Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τόσο κοντά

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών- Φουαγιέ

Σάββατο στις 21.15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ελέφας

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ουρανία

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…

Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.

Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τρυφερότητα και χιούμορ καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλειμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφες πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας. Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό.

Το τραγούδι “μέχρι Θανάτου” έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Θέμης Καραμουρατίδης σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ιnfo:

Κυριακή 14 Απριλίου, στις 19.00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5

Γενική είσοδος 15 ευρώ

Όλγα

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει και παρουσιάζει την θεατρική Παράσταση «ΟΛΓΑ» του Μιχάλη Κοβανίδη, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Καλλιόπης Ευαγγελίδου

Μια παράσταση με θέμα τη βία μέσα στην οικογένεια. Ένας γυναικείος μονόλογος με απρόβλεπτη εξέλιξη στα όρια της λογικής και της τρέλας. Η Όλγα είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που "πεταρίζουν" σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της. Κείμενο που "διαβάζει" ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.

Info:

Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1

Σάββατο 13 Απριλίου 2019, Ώρα 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Λιωμένο Βούτυρο

Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή 2019 – Θεατρικές Φωνές στην πόλη» παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00 και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00 στο Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) το θεατρικό έργο του Σάκη Σερέφα, το Λιωμένο Βούτυρο.

Το έργο πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες-αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής εναλλάσσονται στα πρόσωπα του έργου, τους δίνουν μορφή και δημιουργούν μία ιστορία, την ιστορία της Λούλας και του Τάσου μέσα από το βλέμμα των άλλων. Φόρμα, κίνηση, χρώμα κυριαρχούν. Η παράσταση ως προσπάθεια αναδημιουργίας της πραγματικότητας και αναζήτησης της σχέσης των ανθρώπων με τα γεγονότα και το στοιχείο του αστείου μπροστά στην αμηχανία ενός τραγικού συμβάντος, μπροστά στην ίδια την ζωή.

Info:

Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42)

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Κωμωδία των Παρεξηγήσεων

Δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα, βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται. Το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σταδιακά θολώνει σε αυτό το νεανικό, αριστοτεχνικά γραμμένο έργο του Σαίξπηρ, όπου κάθε βεβαιότητα καταρρέει και κανένας δεν είναι αυτός που νομίζει ότι είναι.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1
Σάββατο 13 Απριλίου, Κυριακή 14 Απριλίου
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 23€, 18€ (12€ μειωμένο), 15€ (10€ μειωμένο), 10€ (μειωμένης ορατότητας)

Φεγγίτης

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Τομ Σάρτζεντ (Δημήτρης Καταλειφός) εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις (Λουκία Μιχαλοπούλου), τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης τους.

Ο Τομ είναι ένας εύπορος ιδιοκτήτης χώρων εστίασης που έχει χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του και επιδιώκει την επανασύνδεση με την πρώην σύντροφό του Κίρα, η οποία έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της και πλέον εργάζεται ως δασκάλα σε ένα σχολείο στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Λονδίνου.

Οι δυο τους, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παρά τις διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες τους, την αντίληψή τους για τη ζωή και τα προβλήματα του παρελθόντος, θα επιχειρήσουν να επανεξετάσουν τη σχέση τους – για να διαπιστώσουν, αν η παλιά φλόγα ανάμεσά τους, μπορεί να αναζωπυρωθεί. Θα μπορέσει όμως ο Τομ να αποδεχθεί την «καινούρια» Κίρα και θα ενδώσει τελικά εκείνη σε ένα τρόπο ζωής και σε μια κοσμοθεωρία που μέχρι πρότινος είχε απορρίψει;

Ο «Φεγγίτης» διερευνά και διαπραγματεύεται εύστοχα αλλά και με χιούμορ, το κατά πόσο μία σχέση αγάπης θα μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές κοσμοθεωρίες και συμπεριφορές. Τόσο η ιδεαλίστρια Κίρα, όσο και ο πραγματιστής Τομ είναι εμφανές ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον, κάτι που πρώτος απ’ όλους διακρίνει ο νεαρός Έντουαρντ (Μιχάλης Πανάδης) -ο γιός του Τομ- που επισκέπτεται την Κίρα προσπαθώντας να την πείσει να γυρίσει κοντά στον πατέρα του.

Ο «Φεγγίτης» (Skylight) έχει ανέβει πρώτη φορά στο Λονδίνο από το Εθνικό Θέατρο (1995) και αργότερα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο West End και στο Broadway, ενώ έχει κερδίσει τα βραβεία Tony «Καλύτερης Παράστασης» (2015) και Olivier «Καλύτερου Έργου» (1996). Την παράσταση “Skylight” στο Λονδίνο το 2014, σκηνοθέτησε ο Stephen Daldry με πρωταγωνιστές τους Bill Nighy και Carey Mulligan.

Το «Skylight» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Εξαρχείων, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, με τον τίτλο «Γυάλινος ουρανός» (1996-1997).

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Παραστάσεις:
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 20.00

Εισιτήρια: 17€ & 14€ (ΑΜΕΑ), 10€ (Φοιτητές, άνεργοι)

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» («Der gute mensch von Sezuan»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Έργο τρυφερό, αστείο όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό, με τις περισσότερες τομές στην δράση του. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, παραμένουν διαρκώς στη σκηνή συνθέτοντας ένα βουβό θίασο που σχολιάζει και υπογραμμίζει τα δρώμενα της εκάστοτε σκηνής. Τέλος, ερμηνεύουν ζωντανά την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Δεν πρόκειται για διδακτικό έργο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων;

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)
11-14 Απριλίου
Ώρα 21.00, (Κυριακή 7 & 14 Απριλίου στις 20.00)

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ γενική είσοδος
13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων)

Γόβα Παρθένα

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση Ζωή και κότα με χαβίτσ' και με κορκότα, ο ίδιος θίασος, με επικεφαλής τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Βαμβακίδη, ανεβάζει μια δεύτερη ποντιακή επιθεώρηση με τίτλο Γόβα Παρθένα. Σκοπός της είναι να κάνει τους θεατές να γελάσουν μέχρι δακρύων, αλλά και να έρθουν πιο κοντά στην ποντιακή διάλεκτο. Πρόκειται για μια κωμωδία τα κείμενα της οποίας έχει γράψει ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή του γνωστού κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά, ο οποίος για τις ανάγκες της παράστασης θα μιλήσει ποντιακά!

Η δαιμόνια παρθένα (Αλέξης Παρχαρίδης), παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά της επιχείρησης με τον μαέστρο διευθυντή κ. Μισέλ (Τρύφων Σαμαρά), ο οποίος μαζί με την γραμματέα του (Ερρικα Νικολαίδου) και τη σαγηνευτική εργαζόμενη Σιλβί (Ινα Τσικοπούλου), έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της παρθένας τον Ζορμπά του έρωτα τον χάμπο (Τάκη Βαμβακίδη) και βεβαίως δεν φτάνουν ούτε οι δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) για να ξεμπλέξει το κουβάρι της αθώας… ακολασίας!

Info:

Καραπαντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων, Μεγ. Αλεξάνδρου 24

Σάββατο 13 Απριλίου, στις 18.00

To ΣΕΞ αρχίζει στα 40

Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί.

Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; "Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40", αλλά... για ποιον τελικά;

Info:

Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ γενική, 7 ευρώ μειωμένο

Ψευδαισθήσεις

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής.

Τέσσερις αφηγητές μιλούν για την ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών, μια ιστορία που ξεκινά τη στιγμή του ύστατου αποχαιρετισμού και είναι γεμάτη από καταιγιστικές εξομολογήσεις που ανατρέπουν τις βεβαιότητες στις οποίες στηρίχτηκαν οι ζωές τους.

Υπάρχει αληθινή αγάπη ή είναι απλά μια ψευδαίσθηση;

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ | Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 10€

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Υπάρχει και Φιλότιμο

Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος και το «Υπάρχει και Φιλότιμο» έρχονται στη Θεσσαλονίκη!

Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη.

Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθν. Αμύνης 2
Από 5 έως και 21 Απριλίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.30
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.30 & 21.00
Κυριακή: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι και φοιτητές), 12€ ομαδικό

ΧΟΡΟΣ:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Hiphop Χορογραφίας

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 40 χώρες παγκοσμίως, ενώ τα τελικά για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή πραγματοπ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, hyatt, vegan, life, festival, συγκεκριμένο, bwin, σχολεια, unesco, σεγασ, εασ, ελλαδα, boutique, σαλατα, hotel, free, πήχη, συμμετοχή, μνήμη, φως, info, παιδια, art, λύση, αφοσίωση, κυνηγός, χανθ, θεατρο, δραση, κθβε, συλληψεις, νέα, μυστήριο, μετάφραση, αθωότητα, lifestyle, κυριακη, facebook, ευαγγελατος, σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, ολγα, αιθουσα, τομ, υφίσταται, west, end, bill, αμεα, εταιρεία, μπρεχτ, σαμαρας, ερρικα, ινα, ηλιαδης, arsenal, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τασσω καββαδια, Έρημος Σαχάρα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.facebook.com, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, πυρκαγιες, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, δαναη μπαρκα, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, κοινωνια, βυζαντινη μουσικη, φιλοσοφικη, δυνατα, πλανητες, επιθυμιες, σουλειμαν, μετάφραση, μνήμη, χωρες, αμεα, αυτοκινητο, αυλαια, βουλγαρια, γυναικα, δουλεια, εασ, εθνικη, εθνικο θεατρο, εξυπνες ατακες, εργαλεια, ζωα, ζωγραφιες, ηθοποιοι, θαλασσα, θεμα, θιασος, κθβε, λονδινο, λυκος, μουσικη, μυρμηγκια, μωρο, οικονομια, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, ρουμανια, σαλατες, τηλεφωνο, τραγουδια, υγεια, υψος, φιλια, φλογα, φρουτα, φως, χρωματα, ωθηση, ωρα, bwin, hyatt, αγαπη, αγορα, αγωνια, αμηχανια, αεροπλανο, αθηναιον, αθωότητα, ανθρωπος, ανοια, αποκαλυψη, απλα, αρχαια, αριστοτελειο, ατζεντα, ατομο, αφηγηση, αφορμη, αφοσίωση, βγαινει, βιβλιο, βιωμα, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεγονοτα, γεγονος, γελιο, γεωργια, γινεται, γλωσσα, γνωριμια, γοβα, δαναη, δευτερα, διδυμα, δυναμη, δυνατοτητα, δοθει, δρομος, δρωμενα, δειγμα, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ενεργεια, ενδιαφεροντα, ενημερωση, εργα, εντομα, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, εποχες, επτα, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετων, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωης, ζωων, ιδια, ιδιο, ηρωες, υφίσταται, θεσσαλια, ηθικο, εικονα, ιστορικο, κακομαθημενο, καλογηρου, κειμενο, κινητο, κινηση, κυνηγός, κυκλος, κλασικη μουσικη, κλιμα, κοστουμια, κρατικο, χτυπα, κωμωδια, λαχανικα, λειτουργια, λειπει, λύση, λογια, μαγεια, μαεστρο, μαμα, ματια, μηνυματα, μυστήριο, μικρος πριγκιπας, μιουζικαλ, μικρο, μοναξια, μορφη, μπρεχτ, μαρια, μυαλο, μυθιστορημα, μυστικα, ναζι, νεραιδες, νικο, νηπιαγωγειο, νυχτεριδες, νοημα, νηπια, ξανθο, ξενοδοχειο, οθονη, οικογενεια, ολγα, ορια, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδια, παθος, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, περιβαλλον, πιλοτος, ποιοτητα, πλακα, ροη, πορτες, προβληματα, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, πρωι, ρολο, σαιξπηρ, σαχαρα, σαββατο, σερβια, σεγασ, σεζον, συγκεκριμένο, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σκιτσα, σωμα, σπιτι, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, ταρτα, τιμη, τουρισμος, τρια, τριτη, τριημερο, τομ, φαναρι, φαντασια, φεστιβαλ, φυσικα, φτανει, φλεμινγκ, φοβασαι, φορμα, φτερα, φωνη, φορα, χανθ, χανιωτακης, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χρωμα, ψηφιδωτο, ωρες, αγορι, αιωνες, art, bill, boutique, free, δημητρης, δικαιωματα, δωματιο, ειδη, εξυπνα, εμφαση, εθνικο, φακελος, festival, γινετε, γιορτη, ηπειρο, ηρωας, hotel, ιδιαιτερο, κειμενα, κλειστο, καρδια, κρεβατι, κωδικες, κωνστανταρας, κωστας, κυριακη, λεξεις, lifestyle, life, μεινει, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, ομαδες, οψεις, ουρανια, πήχη, σκηνη, σκηνικα, σωμα με σωμα, ταξιδι, της παρεας, θεματα, υγειας, unesco, υπεροχο, vegan, βεβαιως, west, χαιρεται, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα