Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

Εορταστικό τριήμερο αυτό που ακολουθεί κι όσοι Θεσσαλονικείς μείνουν στην πόλη, αλλά και οι επισκέπτες που θα καταφτάσουν για το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα, έχουν στη διάθεσή τους αρκετές επιλογές διασκέδασης.

Πολλές παραστάσεις ανεβαίνουν σε θεατρικές σκηνές της πόλης, ενώ ενδιαφέρον πρόγραμμα έχουν να μας παρουσιάσουν και οι μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Στο

πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης το Thessaloniki Coffee & Brunch Festival, η συναυλία της ΣΟΝΕ για τα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ και το Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης.

Διαβάστε τις προτάσεις του Thestival και κάνετε τις επιλογές σας!

Καλό τριήμερο σε όλους!

Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12.30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων: 10 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

1st Thessaloniki Coffee & Brunch Festival

Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki παρουσιάζει ο 1st Thessaloniki Coffee & Brunch Festival , μια μεγάλη γιορτή του καφέ και της κουλτούρας του, στο Περίπτερο των Εθνών (περίπτερο 6, εντός της TIF Helexpo)!

Υποδεχόμαστε στις 17-18-19 Φεβρουαρίου όλους τους λάτρεις του καφέ να γευτούν διαφορετικές ποικιλίες και χαρμάνια, να παρακολουθήσουν workshops στο coffee lab που αφορούν μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του πλανήτη, brunch που αναδεικνύει τη μοναδική απόλαυση του καφέ και, φυσικά, μουσική!

Πάντα με την αισθητική της δημιουργικής ομάδας Soulfood Thessaloniki που παρουσίασε το Thessaloniki Street Food Festival & Thessaloniki Beer Festival!

Info:

Περίπτερο 6, ΔΕΘ- Helexpo

Παρασκευή- Κυριακή 17-19 Φεβρουαρίου

Τιμή εισιτηρίου: 2€ (ημερήσιο εισιτήριο)

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η πράσινη γάτα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει την παράσταση «Η πράσινη γάτα» της Elise Wilk, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Η Πράσινη γάτα της Ελίζε Βιλκ αφηγείται την ιστορία έξι εφήβων που σ' ένα Σαββατόβραδο αλλάζει η ζωή τους. Ένα μοιραίο ατύχημα και η αναζήτηση της αλήθειας γύρω από το περιστατικό δίνουν ώθηση στην πλοκή και ξετυλίγουν το νήμα που θα οδηγήσει στην αλήθεια. Το έργο μιλά για την ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, για το τυχαίο, για τη φιλία και τη δύναμη της φαντασίας, αυτό το μοναδικό όπλο μας για να ξεφύγουμε από τον γκρίζο, αλλόκοτο κόσμο μας.

Με την Πράσινη γάτα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συστήνει στο ελληνικό κοινό τη Ρουμάνα συγγραφέα Ελίζε Βιλκ σε μια παράσταση με νέους χαρισματικούς ηθοποιούς και έμπειρους συντελεστές.

Info:

Από Τρίτη 13 έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Καθημερινά στις 21:00, στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, Labattoir , Πολυχώρος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 86, 54627 Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια:

Κανονικό 12 ευρώ
Φοιτητικό, Μαθητικό, Παιδικό 8 ευρώ

Παραμύθι χωρίς όνομα

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά ανοίγει την αυλαία για το 2018 με το μοναδικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα», εμπνευσμένο από το ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Ώρες προβολής: Σάββατα 21.00, Κυριακές 19.00

H είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Παύλου Μελά με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Ήλιος με δόντια

Ένας σπαραχτικός μονόλογος, μία χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο τώρα και στο χθες, με πικρές αναφορές στα ''χρηστά ήθη'' της ελληνικής επαρχίας, την υποκρισία, τον μιζερο καθωσπρεπισμο.

Ο Κωνσταντής. Θύμα κοινωνικού ρατσισμού στις αρχές του αιώνα στη Χώρα της Χίου. Ένας άνθρωπος, παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ.

Ο Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, ένας πνευματικός άνθρωπος, ερευνητής, μελετητής, που έχει ταράξει τα πολιτιστικά νερά του τόπου του και ο Βασίλης Βασιλάκης, συνεπής για άλλη μία φορά στη θεατρική γραμμή και πορεία που έχει χαράξει, προσκαλούν το κοινό σε ένα ταξίδι στη βαθειά αλήθεια του θεάτρου.

Info:

BensousanHan, Εδεσσης 6, Ανω Λαδαδικα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας/ Κρατήσεων : 6976467816
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21:30

Είσοδος: €10,00/ Για φοιτητές & ανέργους: €8,00

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Οι Κρημνοί

Οι κρημνοί είναι ένα θεατρικό performance σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μπαλαούρα που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης.
''Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος''. Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη βούληση. Οι στιγμές που το μυαλό ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν φλέβες, δένουνε τις πράξεις και άλλες φορές τις θρυμματίζουν.

Ποιoς μας δεν έζησε αυτά που δεν είπε ποτέ σε κανέναν;
“Κάτω ἔχασκε μέγας κρημνός, μονότονος, προκαλῶν σκοτοδίνην...”
(Α. Παπαδιαμάντης)

Info:

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 21:00
Θέατρο ''ΑΥΛΑΙΑ'', Πλ. ΧΑΝΘ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά

Για πάντα μαζί, ξανά μαζί

Μια μοντέρνα κωμωδία υποταγμένη στις σύγχρονες παθογένειες μιας οικογένειας όπου η συνήθεια και η φθορά της καθημερινότητας διαταράσσει την ισορροπία της. Η υποδόρια βία μέσα από το κωμικό στοιχείο σε όλη του την ψυχολογική, κοινωνική και γλωσσική του διάσταση απεικονίζει τις σύγχρονες προβληματικές ενός ζευγαριού ακυρώνοντας τις παραδοσιακές άξιες.

Τα ποικίλα ερεθίσματα που γεννιούνται μέσα από τα σύνθετα σημειωτικά σημεία της παράστασης όπως το πλήθος γλωσσικών ολισθημάτων ανάμεσα στην απόρριψη και την αποδοχή, την τάξη και την αταξία, του ισχυρού και μη, συμβαδίζουν με τις εμπειρίες του κάθε αναγνώστη της παράστασης. Το αίσιο τέλος όμως είναι αυτό που μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερνικά.

Info:

Ημερομηνίες παραστάσεων: 17,18,24,25 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο " Σοφούλη " Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Τηλέφωνο : 2310 423925

Ώρες παραστάσεων : Σάββατο 9:00μμ και Κυριακή 8:30μμ

Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€

Εσύ και τα σύννεφα σου στο Θέατρο Άρατος

Δύο αδερφές. Η μία με ψυχική νόσο κι εμμονή με τους πιθήκους. Η άλλη με θρησκευτική αυταπάρνηση αρνείται να την κλείσει σε ίδρυμα. Mία δύσκολη απόφαση που πυροδοτεί πολλές αντίρροπες δυνάμεις. Η σχέση τους εξελίσσεται σε μια σχέση αγάπης-μίσους όπως όλες οι σχέσεις συνεξάρτησης. Παιχνίδια εξουσίας έρχονται βίαια στην επιφάνεια. Ένας ζωολόγος προσπαθεί να τις βοηθήσει κι ένας έμπορος βουρτσών μπαίνει κατά λάθος στη ζωή τους και την περιπλέκει με έναν αστείο τρόπο. Το θέμα της διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού ρίχνει έντονα τη σκιά του στο κείμενο. Ένα έργο με έντονα ψυχαναλυτική φόρμα και πολλά επίπεδα κοινωνικής κριτικής. Η παράσταση προσπαθεί να ερμηνεύσει και να φωτίσει όλα αυτά τα διαφορετικά επίπεδα και ταυτόχρονα ν’ αγαπήσει και να καταλάβει αυτά τα ακραία πλάσματα.

Info:

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977 542 143
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Μειωμένο: 7 ευρώ
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 (μόνο για 9 παραστάσεις) 16, 17, 18, 23, 24, 25 Φεβρουαρίου 2018

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Αφέντης και δούλος

Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα!

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λόλεκ.

Μετά τις επιτυχίες Κατερίνα και Χειρόγραφο ο Γιώργος Νανούρης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση Αφέντης και Δούλος, στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, από Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου!

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στο δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Οι δύο άντρες βρίσκονται τώρα ανυπεράσπιστοι μπροστά στους κινδύνους της μανιασμένης φύσης. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση μ’ αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά…

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35)

Σάββατο : 7 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή : 7 μμ & 9.15 μμ

Τιμές εισιτηρίων: 16€ & 12€

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Καύσωνας

Ένα καφέ σε σταθμό μιας εθνικής οδού (rest area), σε έναν τόπο που δεν προσδιορίζεται, γίνεται καθημερινά κέντρο διερχομένων. Μοναδικοί σταθεροί χαρακτήρες δύο κορίτσια, που εργάζονται στον χώρο και έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα πρακτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον την ώρα που η θερμοκρασία έξω και μέσα είναι τόσο υψηλή που προκαλεί έντονη δυσφορία. Οι περαστικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά εκείνες παραμένουν σχεδιάζοντας παράλληλα τη «θριαμβευτική» έξοδό τους από όλα όσα τους καταπιέζουν.

Τι θα γίνει όταν οι ζωές τους συναντηθούν με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αποφάσεις τριών άλλων ανθρώπων που καταφτάνουν αρχικά στο καφέ ως απλοί πελάτες αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν άθελά τους ως καταλύτες στις πορείες των δυο κοριτσιών; Πώς μπορεί να έρθει η ευεργετική δροσιά που όλοι περιμένουν με λαχτάρα; Και, τελικά, ο προορισμός είναι αυτός που αξίζει ή απλά το ταξίδι; Ο «Καύσωνας» είναι ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο που αποτελεί ένα γλυκόπικρο σχόλιο σε όλα όσα προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, μια αλληγορία για τα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου και τις συνθήκες πίεσης στις οποίες αυτός υπόκειται, η οποία αποδίδεται μέσα από έναν συνδυασμό δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στοιχείων, ρεαλιστικών αλλά και σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Ιnfo:

Πολυχώρος ΕΝΩ (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη)
Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου στις 9μμ (πρεμιέρα) έως 25 Φεβρουαρίου
Ημέρες και ώρες: Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 8μμ
Τιμές εισιτηρίων: 8ευρώ (κανονικό), 6ευρώ (μειωμένο), 4ευρώ (ατέλεια – ανέργων)

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

Για Πάντα Μαζί, Ξανά…στο θέατρο Σοφούλη

Μια μοντέρνα κωμωδία υποταγμένη στις σύγχρονες παθογένειες μιας οικογένειας όπου η συνήθεια και η φθορά της καθημερινότητας διαταράσσει την ισορροπία της. Η υποδόρια βία μέσα από το κωμικό στοιχείο σε όλη του την ψυχολογική, κοινωνική και γλωσσική του διάσταση απεικονίζει τις σύγχρονες προβληματικές ενός ζευγαριού ακυρώνοντας τις παραδοσιακές άξιες. Τα ποικίλα ερεθίσματα που γεννιούνται μέσα από τα σύνθετα σημειωτικά σημεία της παράστασης όπως το πλήθος γλωσσικών ολισθημάτων ανάμεσα στην απόρριψη και την αποδοχή, την τάξη και την αταξία, του ισχυρού και μη, συμβαδίζουν με τις εμπειρίες του κάθε αναγνώστη της παράστασης. Το αίσιο τέλος όμως είναι αυτό που μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερνικά.

Info:

Ημερομηνίες παραστάσεων: 17, 18, 24, 25 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο » Σοφούλη » Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά ΤΚ.55131

Ώρες παραστάσεων: Σάββατο 9:00μμ και Κυριακή 8:30μμ

Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€

Μάμμα Μια

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο: 17:45 και 21:15

Κυριακή: 17:30

Έως τις 25 Φεβρουαρίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ & 15 ευρώ

Balkan Festival 2018 στο WE

H Μη κυβερνητική οργάνωση «Παιδιά εν Δράσει» – Kids In Action , το περιοδικό «Εξώστης» – Exostis – Free Press και ο πολυχώρος WE συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στο Balkan Fest 2018 την Παρασκευή 16 & το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.

Το Balkan Fest ανανεώνει το ραντεβού του για όγδοη συνεχόμενη φορά και παρουσιάζει μια ακόμη γιορτή για την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, μέσα από την ανάδειξη της ποικιλομορφίας, της διαφορετικότητας, αλλά και των κοινών στοιχείων, χαρακτηριστικών των ανθρώπων και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Φεστιβάλ που αγαπήθηκε από το κοινό της πόλης μας υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αρώματα, γεύσεις, εικόνες και μουσικές βαλκανικές.

Για δύο βραδιές οι επισκέπτες του πολυχώρου WE θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις πόλεις της Βαλκανικής χερσονήσου, να γευτούν νοστιμιές της Βαλκανικής κουζίνας και να διασκεδάσουν με μουσικές και ήχους βαλκανικούς!

Μια από τις καλύτερες επιλογές για την Παρασκευή και το Σάββατο 16 & 17 Φεβρουαρίου από τις 19.00 το απόγευμα!

Info:

8ο Balkan Fest, Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης
Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.. από τις 19.00 στον ΠολυχώροWE

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση :
6 ευρώ / ημερήσιο
10 ευρώ / διήμερο

Ταμείο :
8 ευρώ / ημερήσιο
12 ευρώ / διήμερο

Κύκλος Μπετόβεν από την ΚΟΘ

Ο ‘Κύκλος Μπετόβεν’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με την περίφημη «Ηρωική Συμφωνία», ένα κολοσσιαίο συμφωνικό έργο που μεταδίδει μηνύματα αδερφοσύνης και συμφιλίωσης υμνώντας στο έπακρο την ανθρώπινη ζωή. Αρχικά ήταν προορισμένο για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όμως η στέψη του ως αυτοκράτορα πρόδωσε τα βαθιά δημοκρατικά πιστεύω του Μπετόβεν, που έσκισε τη χειρόγραφη αφιέρωσή του από την παρτιτούρα μόλις έμαθε τα νέα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τα ‘Έξι κομμάτια για μεγάλη ορχήστρα, έργο 6β’ του Βέμπερν, στα οποία ο πρωτοπόρος συνθέτης διοχετεύει τα έντονα συναισθήματα που του προκάλεσε ο χαμός της μητέρας του και ολοκληρώνεται με το αριστουργηματικό ‘Κοντσέρτο για τσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 129’ του Σούμαν, που θα ερμηνεύσει η νεαρή δεξιοτέχνης Χριστίνα Μπαζίλη με το φτιαγμένο από τον Antonio Gibertini, το 1844, τσέλο της.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Πρόγραμμα:

Άντον Βέμπερν (1883-1945): Έξι κομμάτια για μεγάλη ορχήστρα, έργο 6β (Α’ εκτέλεση από την Κ.Ο.Θ.)

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Κοντσέρτο για τσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 129

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 (‘Ηρωική’)

Info:

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 15 , εξώστης 10 €, μειωμένο 5 €

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.

Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Η ΣΟΝΕ για τα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ

Μία μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία πραγματοποιεί η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) για τα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην Παιδοογκολογική μονάδα του ΑΧΕΠΑ.

Το φουαγιέ του Βελλιδείου θα κοσμείται με έργα ζωγραφικής της ”Κιβωτού Ολιστικής παιδείας των Ενόπλων Δυνάμεων”. Τα συγκεκριμένα εκθέματα θα είναι διαθέσιμα προς αγορά. Το 50% του αντιτίμου που αντιστοιχεί σε κάθε έργο θα διατεθεί στον σκοπό της συναυλίας.

Είσοδος: 10 ευρώ

Όσοι επιθυμούν να κάνουν κάποια δωρεά στην Παιδοογκολογική Μονάδα του ΑΧΕΠΑ, τα στοιχεία είναι:

Αριθμός Λογαριασμού: 5228086471182
Iban: GR57 0172 2280 0052 2808 6471 182
Τράπεζα Πειραιώς

O Μάκης Αϊβάζογλου στη Ζώγια

Ο Μάκης Αϊβάζογλου επιστρέφει στη Ζώγια τo Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21:00, και όπως συνηθίζει να κάνει, δανείζεται για τίτλο της εμφάνισής του στιχάκια από τα τραγούδια του.

Εκλεκτοί καλεσμένοι του σ’ αυτήν τη βραδιά τα τραγούδια του, οι αγαπημένοι μας τραγουδοποιοί, οι μουσικοί και φυσικά η παρέα! Μαζί του ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης στο πιάνο και ο Γιάννης Ποιμενίδης στο βιολί.

Ο Μάκης Αϊβάζογλου υπηρέτησε για πολλά χρόνια στα δημόσια σχολεία ως δάσκαλος. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του θητείας δημιούργησε πολλά εργαστήρια μουσικής, οργάνωσε παιδικές ορχήστρες και χορωδίες, διοργάνωσε συναυλίες. Το 2016 παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Λαμπυρίδα». Το άλμπουμ περιλαμβάνει 10 τραγούδια σε δική του μουσική και στίχους των: Φροσύνη, Ηρακλή Κριεζή, Βασίλη Γιαννιώτη, Περικλή Κυπραίου, Μάγδα Μιχαηλίδου-Άουαντ, Ιωάννα Ιωαννίδου και Βίκυ Γκούμα. Τραγουδούν ο Μάκης Αϊβάζογλου, η Μαρία Θωίδου και ο Αργύρης Μπακιρτζής.

Info:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54

Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στο club του Μύλου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στο club του Μυλου, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις.

Εκτός απο τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία έχουν αδικηθεί, όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» και άλλα.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπούδαιων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας και πολλοί άλλοι.

Μαζί της σπουδαίοι καλλιτέχνες
Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Μαζί της, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€
Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530

Η Μελίνα Ασλανίδου στο θέατρο Βεργίνα

Η πιο χαρισματική ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα και απογειώνει το κέφι για 5 μοναδικές παραστάσεις!

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ξεσηκωτική σκηνική της παρουσία, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου μας χαρίζει ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: «Το Λάθος», «Νερό & Χώμα», «Τι σου 'κανα και πίνεις», «Δεν έχω διεύθυνση», «Αν κινδυνεύω» και πολλές άλλες.

«Πάμε Δυνατά»
να απολαύσουμε ένα εκρηκτικό live με κορυφαίες ερμηνείες, χορό, πάθος, συγκίνηση και τα πιο λατρεμένα τραγούδια!

Info:

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΡΓΙΝΑ!
Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή και Σάββατο 16, 17, 23, 24 Φεβρουαρίου 2018
και την Κυριακή της Αποκριάς, 18 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
VIP: 25 ευρώ
Ζώνη Α: 20 ευρώ
Ζώνη Β: 15 ευρώ

- Περιλαμβάνεται ένα welcome drink
- Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη.
- Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.

Συνδυασμός με Πακέτο Διασκέδασης: +9 ευρώ
Είσοδος άνω των 21 & απαραίτητη η εγγραφή στο καζίνο με ταυτότητα ή διαβατήριο

Περιλαμβάνει:
• Είσοδος στο καζίνο
• Απεριόριστο Γεύμα στο εστιατόριο La Terrasse
Συμμετοχή στις κληρώσεις & παιχνίδι

Πληροφορίες στο 2310 491 234

Λουδοβίκος των Ανωγείων και Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή στο Ξέφωτο

«Θα κάνεις αυτό που ξέρεις, όσο καλύτερα γίνεται και το πρόβλημα είναι των άλλων, πότε θα σε ανακαλύψουνε»

Με αυτά τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι πορεύεται στο χρόνο και στην μουσική ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που αυτό το ΠαρασκευοΣάββατο, εμφανίζεται στο ΞΕΦΩΤΟ. Μαζί του, οι αιθέριες του τραγουδιού, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

«Κι ο Έρωτας κι ο Θάνατος κι οι δυο με κυνηγούνε,
του Θάνατου εξέφυγα τον Έρωτα φοβούμαι»

Μετά από πολύ καιρό, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται στο ΞΕΦΩΤΟ. Για δύο νύχτες, αφιερωμένες στον έρωτα. Το πάθος. Το ρομαντισμό. Τον παράδεισο και την κόλαση. Σε μια παράσταση που διηγείται πως ο Έρωτας κι ο Διάβολος βγαίνουν μαζί τα βράδια.
Εκείνος, είναι ένας Θεός πρασινοφορεμένος κι άμα ριζώσει στην καρδιά, αναθεματισμένος… Κι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την μουσική του παρέα, την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή τον τραγουδάνε. Τον υμνούν. Τον κανακεύουν, τον νανουρίζουνε, τον απαρνιούνται.

Info:

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
Μαζί του, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Ώρα Έναρξης 23.00
Εισιτήριο εισόδου 10 ευρώ
Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

H ρεμπέτισσα Μαριώ στο Ρεμπέτικο Σεργιάνι Live

Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».

Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια.

Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ,
επιστρέφει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης σε μία συνάντηση με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα τιμή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ίδια.

Ιnfo:

Σεργιάνι στον Εύοσμο, Πλάτωνος 64.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα έναρξης 22.30

Τηλέφωνο 2310 70 35 35

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Κουρκούλης- Ιακωβίδης στο Vogue Club

O Νίκος Κουρκούλης και o Πέτρος Ιακωβίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό «Vogue Club».

Oι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας παρασύρουν σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά και διασκεδαστικά προγράμματα του φετινού χειμώνα.

Info:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνο: 231 055 0000

Ο Ζαφείρης Μελάς στο Fix Micro

Ο Ζαφείρης Μελάς ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, έρχεται στο Fix Micro για λίγες μόνο εμφανίσεις και θα ζωντανέψει τα βράδια μας.

Μαζί του η Ιωάννα Κουταλίδου.

Σκοπός τους να μας μας ταξιδέψουν σε δρόμους απ´ την ανατολή έως την δύση με πυξίδα την φωνή, την ψυχή και το ταλέντο τους.

Το Fix Micro βρίσκεται στο συγκρότημα Φιξ. Διαθέτει parking. Έχει ανακαινιστεί πλήρως και υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του.

Info:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Τιμή φιάλης Φιξ : 120 ευρώ/4 άτομα , μισή φιάλη 60 ευρώ/2 άτομα

Τιμή εισόδου με ποτό στο μπαρ 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων :2312202383, 6936971336
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 27, Θεσσαλονίκη

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

«Τί θα συμβεί όταν ο κ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, καθαρα δευτερα, ιακωβος καμπανελλης, νικος κουρκουλης, vogue club, coffee, festival, αχεπα, miro, quiz, info, ιουνίου, τηλ, food, θεατρο, ελλαδα, κρητη, κοζανη, εμσ, performance, συλληψεις, αυλαια, λύση, αθηναιον, κθβε, νέα, αθηνα, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, τομ, μνήμη, δεσποινα, αρης, kids, free, press, βαν, εισιτήρια, σχολεια, ηρακλης, club, διοδια, live, δυνατα, συμμετοχή, ξεφωτο, room, vogue, fix, φιξ, φιάλη, badminton, κιχ, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, πανο ηρακλη, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αμα, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, κοινωνια, μιλα, ελενη, βγαινουν, δυνατα, επιθυμιες, μνήμη, το θεμα, αυστραλια, αυλαια, αχεπα, βεργινα, γατα, γυναικα, δουλεια, δωρεαν, εγωισμος, εικονες, εοτ, ζηλια, θανατος, θαλασσα, θεμα, θησεας, κθβε, μητερα, μουσικη, μωρο, νησι, ονειρα, παιχνιδια, προγραμμα, ραδιο, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τα νεα, τραγουδια, υφεση, φιλια, χρωματα, ψωμι, ωθηση, ωρα, quiz, vogue, αγαπη, αγορα, αθηναιον, αισθητικη, ακης, ακορντεον, αξιζει, αλληλεγγυη, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απλα, απωλεια, αριαδνη, αρωματα, ασια, ασλανιδου, ατυχημα, αφηγηση, βαγια, βικυ, βοηθεια, βραδια, βρισκεται, γειτονια, γεωργιου, γινει, γινεται, γιου, γλωσσα, γοργονες, δακρυα, δασκαλος, δαχτυλα, δευτερο, δελτα, δευτερα, διηγημα, δυναμη, δηλωση, δικη, δοκιμιο, δωσει, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, ευα, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ευτυχια, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεσεις, εκρηκτικο, εκφραση, ελευθερια, ελλειψη, ελπιδα, εμμονη, εμπνευση, εμσ, εργα, εμφάνιση, εξι, εξοικειωση, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, ευοσμο, εφαπαξ, ζαμπετας, ζαφειρης μελας, ζωη, ζωης, ιδεα, κηδεία, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, ηρωες, θεατρο badminton, θεος, ιδρυμα, ιωαννα, ισορροπια, κειμενο, κυκλος, κιχ, κοστουμια, κρατικο, χτυπα, κτημα, κωμωδια, λαθος, λενα παπαδοπουλου, λογια, λολεκ, λογο, λωρα, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μηνυματα, μυστικο, μικρο, μονη λαζαριστων, μουσικα οργανα, μπετοβεν, μπουζουκι, μαρια, μυαλο, νερο, νημα, νηματα, νυχτα, νηπια, ξεφωτο, ομαδα, παντα, ουσια, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθος, παμε, παρουσιαση, πεμπτη, πετρα, πυξιδα, πιστη, πιανο, πληκτρολογιο, πρασινη, προγραμματα, ψυχη, ραντεβου, ρεκορ, ρεμπετικο, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σφαγεια, ταυτοτητα, τιμη, τι ειναι, τηλ, τολστοι, τριτη, τριημερο, τομ, υψηλη, φαντασια, φετα, φεστιβαλ, φυγη, φυσικα, φθορα, φιξ, φλεμινγκ, φοντο, φορμα, φτερα, φιάλη, φωλια, φωνη, φορα, χερι, χηρα, χιουμορ, χριστινα, χρονος, χαρα, βιολι, οντα, ωρες, αντρες, αγορι, αυλη, badminton, βαν, club, coffee, free, δημητρης, δημοτικα, δωματιο, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, εμφαση, ερωτες, φακελος, food, festival, fix, φουαγιε, γευσεις, γιορτη, γιωτα, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιουνίου, χροια, kids, κομματι, καρδια, κωστας, κυριακη, μια φορα, miro, μοιαζει, μπροστα, room, οργανα, ορχηστρα, πακετο, παιχνιδι, ποιητης, ποτο, press, σκηνη, σκηνικα, σωτηρης, ταξιδι, υδραυλικος, θεοι, θερμοκρασια, θησεα, βιωματα, ξεκινησε, ζαφειρης, performance
Τυχαία Θέματα