Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πολλές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου και για το διήμερο 10- 11 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης έχουν να επιλέξουν μεταξύ θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων και ξεναγήσεων, ενώ αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το μικρότερο σε ηλικία κοινό.

Διαβάστε όσα ξεχώρισε για σας το Thestival και κάνετε την επιλογή σας.

Καλό σαββατοκύριακο!

Σαββατοκύριακο

για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων: 10 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας «Μυγδώνειο» από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα και το Χορευτικό Τμήμα Χαλάστρας, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018.

Ένα διήμερο γεμάτο χορό, μουσική και έθιμα από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή 20 φιλοξενούμενων παιδικών χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα 8 παιδικά τμήματα του συλλόγου με τους 120 εθελοντές είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν συλλόγους από όλη την Ελλάδα και 585 παιδιά να μας ταξιδέψουν με τους χορούς τους τα τραγούδια τους και τις παραδοσιακές φορεσιές τους! Ιδιαίτερη είναι η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ενός πολιτιστικού συλλόγου με ζωή και δράση ενός αιώνα!

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Σαββατοκύριακο 10 & 11 Φεβρουαρίου

Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Μια παράσταση για τον Άγιο Στυλιανό

Η ομάδα των Εθελοντών, Φίλων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών «Άγιος Στυλιανός» (ΣΦΕ) παρουσιάζουν το προσεχές Σαββατοκύριακο δύο απολαυστικές παραστάσεις στο Πολιτιστικό Θέατρο Θέρμης.

Η εν λόγω ιδιαίτερη θεατρική ομάδα αυτοσχεδιάζει με οδηγό «πειραγμένα» παραμύθια. Και μετά τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε το θεατρικό έργο «Πάρτυ γενεθλίων – Παραμύθια» επιστρέφει ανανεωμένη με δύο παραστάσεις που θα παρουσιαστούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Οι εθελοντές ηθοποιοί χαρακτηρίζουν τον χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτό το θεατρικό έργο ως μια ευκαιρία για ψυχοθεραπεία. Μια θεραπεία η οποία επέφερε καρπούς για εκείνους και, σίγουρα θα αποφέρει καρπούς και για το Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Αντί εισιτηρίου, ελεύθερη συνεισφορά. Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών του βρεφοκομείου και των αναδόχων οικογενειών.

Πλοκή

Ένα γηροκομείο…

Άνθρωποι που διεκδικούν την ζωή τους πίσω.

Άνθρωποι διαφορετικοί με ένα κοινό σκοπό… μια αποστολή… και ένα πάρτυ γενεθλίων; … και τα παραμύθια που χωράνε;

Ένα παραμύθι η ζωή μας με έρωτες, δράκους και όμορφο τέλος…όχι πάντα.

Τα υπόλοιπα επί σκηνής!

Info:

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 19.00

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

Spaghetti αλά γαλλικά

Κωμωδία με πολλές ανατροπές σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα, για 2 παραστάσεις, από την θεατρική ομάδα «Άρατος».
Spaghetti αλά γαλλικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1).

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου & Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
Ώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής, υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» & υπέρ της Κοινωνικής Δράσης «ΕΥΝΟΙΑ».

"Νέριουμ Παρκ (Nerium Park)"

Η Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύγχρονο έργο του Καταλανού συγγραφέα Josep Maria Miro, «Νέριουμ Παρκ (Nerium Park)» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου στο Θέατρο Αυλαία (Μέγαρο ΧΑΝΘ) από 5 έως 25 Φεβρουαρίου, στις 21.00, για δέκα μόνο παραστάσεις (5,6, 10,11, 19,20, 22,23,24,25).

Ο Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι, αγοράζουν το πρώτο διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών, το “Nerium Park”, στα περίχωρα της μεγαλούπολης που ζουν και εργάζονται. Το ζευγάρι που είναι εννέα χρόνια μαζί μοιάζει να βρίσκει στο καινούργιο τους διαμέρισμα το ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ γρήγορα υποχωρεί και στη θέση του εισβάλει ο φόβος, η ανασφάλεια και η τρέλα. Tο έργο εκτυλίσσεται σε 12 σκηνές, όσοι και οι μήνες ενός έτους, και ο τίτλος του συνδέεται με το επιστημονικό όνομα της πικροδάφνης (Nerium Oleander), ενός διακοσμητικού τοξικού θάμνου που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση των νέων οικισμών και των οδικών αρτηριών.
To “Nerium Park” αναφέρεται στη γενιά της οικονομικής κρίσης, που ενηλικιώθηκε σε έναv αμείλικτα υλιστικό και ανταγωνιστικό κόσμο και που δε διαθέτει τα ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το κοινωνικό χάος που έφερε μαζί της η νέα οικονομική πραγματικότητα. Μια δυνατή ιστορία με μεγάλη αγωνία, ένα απροσδόκητο σύγχρονο θρίλερ, που δεν του λείπει το χιούμορ, με εντάσεις και δραματικές κορυφώσεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Info:

Θέατρο «Αυλαία» (Μέγαρο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή)

Σάββατο 10/2, Κυριακή 11/2
Δευτέρα 19/2, Τρίτη 20/2, Πέμπτη 22/2, Παρασκευή 23/2, Σάββατο 24/2, Κυριακή 25/2

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 10 ευρώ
ΜΕΙΩΜΕΝΟ: (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΟΜΑΔΙΚΟ 8 ατόμων) 7 ευρώ
ΑΝΕΡΓΩΝ: 5 ευρώ

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο10 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 19.00
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Ελλάς, γελάς στο Θέατρο Σοφούλη

Τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή, Ο Αναπαραδιάδης (1884), Η Επιδημία (1881), Δεν έχει τα προσόντα (1885) και Η Περιφέρεια (1886) ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Σοφούλη, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.

Ο σατιρικός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και εκδότης Γεώργιος Σουρής (1852-1919) έχει χαρακτηριστεί ως ο «Νέος Αριστοφάνης». Γνωστός κυρίως από την έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Ο Ρωμηός, στην οποία έγραφε αποκλειστικά σχεδόν ο ίδιος, υπήρξε πολύ δημοφιλής στο ευρύ κοινό, λόγω του ευφυούς ευθυμογραφικού περιεχομένου των κειμένων του και της γλώσσας του, που αποτελεί μίξη δημοτικής και καθαρεύουσας.

Ο Σουρής έγραψε έμμετρα θεατρικά έργα, οι παραστάσεις των οποίων γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Έγραψε επίσης μια έμμετρη μετάφραση της κωμωδίας του Αριστοφάνη Νεφέλαι.

Η σάτιρα των ποιημάτων και των θεατρικών έργων του στρέφεται κατά πάντων, ακόμη και εναντίον ισχυρών κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων. Μάλιστα διώχθηκε το 1897 με αφορμή κάποιους σατιρικούς στίχους του για τη Βασίλισσα Όλγα.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: 10, 11 Φεβρουαρίου (Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:30)

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό (10€ προπώληση μέσω viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου) | 8€ μειωμένο

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 423 925

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Οι ηλίθιοι

Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών η πανελλήνια πρεμιέρα για μια νέα θεατρική παραγωγή από το ΚΘΒΕ η οποία στη συνέχεια θα περιοδεύσει στους δήμους της περιφέρειας. Πρόκειται για το έργο του Νηλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι», που θα παρουσιαστεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών για τρεις παραστάσεις, και συγκεκριμένα: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, έργο το οποίο ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ για πρώτη φορά.

«Οι Ηλίθιοι», που ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, αποτελούν μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου. Πρόκειται για ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

Info:

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, Μεγάρων 16, Συκιές

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 9 μ.μ.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 7 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 6 ευρώ

Αφέντης και δούλος

Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα!

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Αφέντης και Δούλος» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λόλεκ.

Μετά τις επιτυχίες Κατερίνα και Χειρόγραφο ο Γιώργος Νανούρης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση Αφέντης και Δούλος, στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, από Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου!

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στο δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Οι δύο άντρες βρίσκονται τώρα ανυπεράσπιστοι μπροστά στους κινδύνους της μανιασμένης φύσης. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση μ’ αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά…

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35)
Παρασκευή 9 έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
Τιμές εισιτηρίων: 16€ & 12€
Παραστάσεις: Τετάρτη: 8.00 μμ, Πέμπτη – Παρασκευή: 9.15 μμ, Σάββατο: 7 μμ & 9.15 μμ, Κυριακή: 7 μμ & 9.15 μμ

Αναφορά στον Γκρέκο

Tο εξαιρετικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς για επτά μόνο παραστάσεις, από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου.

Info:

Nίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
από Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 έως Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Προπώληση: 13 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13 ευρώ

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Καύσωνας

Ένα καφέ σε σταθμό μιας εθνικής οδού (rest area), σε έναν τόπο που δεν προσδιορίζεται, γίνεται καθημερινά κέντρο διερχομένων. Μοναδικοί σταθεροί χαρακτήρες δύο κορίτσια, που εργάζονται στον χώρο και έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα πρακτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον την ώρα που η θερμοκρασία έξω και μέσα είναι τόσο υψηλή που προκαλεί έντονη δυσφορία. Οι περαστικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά εκείνες παραμένουν σχεδιάζοντας παράλληλα τη «θριαμβευτική» έξοδό τους από όλα όσα τους καταπιέζουν.

Τι θα γίνει όταν οι ζωές τους συναντηθούν με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αποφάσεις τριών άλλων ανθρώπων που καταφτάνουν αρχικά στο καφέ ως απλοί πελάτες αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν άθελά τους ως καταλύτες στις πορείες των δυο κοριτσιών; Πώς μπορεί να έρθει η ευεργετική δροσιά που όλοι περιμένουν με λαχτάρα; Και, τελικά, ο προορισμός είναι αυτός που αξίζει ή απλά το ταξίδι; Ο «Καύσωνας» είναι ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο που αποτελεί ένα γλυκόπικρο σχόλιο σε όλα όσα προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, μια αλληγορία για τα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου και τις συνθήκες πίεσης στις οποίες αυτός υπόκειται, η οποία αποδίδεται μέσα από έναν συνδυασμό δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στοιχείων, ρεαλιστικών αλλά και σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Ιnfo:

Πολυχώρος ΕΝΩ (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη)
Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου στις 9μμ (πρεμιέρα) έως 25 Φεβρουαρίου
Ημέρες και ώρες: Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 8μμ
Τιμές εισιτηρίων: 8ευρώ (κανονικό), 6ευρώ (μειωμένο), 4ευρώ (ατέλεια – ανέργων)

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιώτα Φέστα: Αμάντα

Χρήστος Παπαδόπουλος: Τομ

Κατερίνα Συναπίδου: Λώρα

Δημήτρης Κρίκος: Τζιμ

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

Μάμμα Μια

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο: 17:45 και 21:15

Κυριακή: 17:30

Έως τις 25 Φεβρουαρίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ & 15 ευρώ

Η Φανταστική Συμφωνία του Hector Berlioz από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz, ένα έργο ορόσημο στην ιστορία της μουσικής, αφού ήταν αυτό που δημιούργησε ουσιαστικά την προγραμματική μουσική, ενώ άσκησε τεράστια επίδραση στους συνθέτες του ρομαντισμού με την ελευθερία της έκφρασης και την πρωτόγνωρη για την εποχή του ενορχήστρωση. Το έργο χτίζεται γύρω από την ‘έμμονη ιδέα’ του καλλιτέχνη, την αγαπημένη του, με μία χαρακτηριστική μελωδία που σκιαγραφεί την προσωπικότητά της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ‘Δύο Σκανδιναβικές Μελωδικές’, με τις οποίες ο Edvard Grieg περιγράφει τα άγρια τοπία της σκανδιναβικής γης μέσα από λαϊκές μελωδίες της πατρίδας του και το απαιτητικό ‘Κοντσέρτο για τρομπόνι’ του Δανού συνθέτη Launy Grøndahl, που ερμηνεύει ο ταλαντούχος Κερκυραίος Άγγελος Κρητικός. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο σπουδαίος Ισραηλινός μαέστρος Yoav Talmi.

Πρόγραμμα

Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907): Δύο Σκανδιναβικές Μελωδίες για ορχήστρα εγχόρδων, έργο 63
Λάουνι Γκρένταλ (1886-1960) Κοντσέρτο για τρομπόνι και ορχήστρα
Εκτόρ Μπερλιόζ (1803-1869): Φανταστική Συμφωνία, έργο 14

Info:

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €, Εξώστης 10 €, Μειωμένο 5 € (Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.)

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.
Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Ρετρό πάρτι «Μεγάλος Γκάτσμπι» στο Τελλόγλειο

To Τελλόγλειο Ίδρυμα ζωντανεύει την εποχή του «Μεγάλου Γκάτσμπι», του τσάρλεστον, της τζαζ και του σουίνγκ σε ένα ρετρό αποκριάτικο πάρτι, που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00 με την ομάδα Jitterbugs skg.

Σκοπός της βραδιάς είναι να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ταξιδέψει στα τέλη του ’20 και τις αρχές του ’30, να ακούσει μουσική, να χορέψει και να διασκεδάσει. Θα υπάρχει μουσική από dj set για social χορό, performances από τα μέλη της ομάδας και social dance. Στην αρχή του πάρτι θα γίνει δωρεάν μάθημα χορού σουίνγκ/τσάρλεστον.

Λόγω του αποκριάτικου κλίματος οι συμμετέχοντες μπορούν να εμφανιστούν με κουστούμια εποχής.

Οι Jitterbugs skg είναι μια ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης από τη Θεσσαλονίκη, με βίντατζ και ρετρό επιρροές. Ιδρύθηκε το 2011 συστήνοντας στο κοινό το Jive, τον τελευταίο χορό της εποχής του swing του ’40 και του πιο δημοφιλούς των αρχών του ΄50. Με τις εμφανίσεις της επιχειρεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα από τα τέλη του ’30 ως και τα μέσα του ’50, με σκοπό την προώθηση τους στο ευρύ κοινό. Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το ΚΘΒΕ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Β. Ελλάδας, Σύλλογος Φίλων Τζαζ Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Ν. Παραλίας, “Swing Kids & Roll” στην Aθήνα. Διοργανώνει events, performances, πάρτι και κάνει μαθήματα στη Θεσσαλονίκη και σεμινάρια χορού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Αγίου Δημητρίου 159A

Η Γιώτα Νέγκα στο Μύλος Club

Η Γιώτα Νέγκα, η μεγαλύτερη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής της περιοδείας, επιστρέφει φέτος το χειμώνα και παρουσιάζει μια παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άντρες καλλιτέχνες.

Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η Γιώτα Νέγκα μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες που χάραξαν μέσα της δρόμους. Παίζει με το μεγάλο στοίχημα να τους «δώσει» πίσω ως δώρο τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, μέσα από ένα σύγχρονο unplugged λαϊκό ήχο, τριών μόλις οργάνων. Στη δύσκολη αναμέτρηση απαραίτητοι συμπαίκτες της είναι τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία κάνουν τη σύνδεση των χρονικών βαθμίδων και δηλώνουν το μέγεθος της λαϊκής ερμηνευτικής της υπόστασης στο σήμερα.

Σε ένα καρέ που το έπαθλο είναι η κάθαρση και νικητής πάντα η ψυχή, η Γιώτα βγάζει από το μανίκι της τον κρυμμένο άσσο που θα συμπληρώσει όλες τις μετέωρες παρτίδες: την απόλυτη θηλυκή της ματιά σε έναν κόσμο χαρτογραφημένο από άντρες.

Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ταμείο: 13 ευρώ
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530Κρατησεις: Αποστολη στο inbox της σελιδας Mylos Club Thessaloniki με το ονομα σας, τηλέφωνο και αριθμο ατόμων

H ρεμπέτισσα Μαριώ στο Ρεμπέτικο Σεργιάνι Live

Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».

Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια.

Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ,
επιστρέφει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης σε μία συνάντηση με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα τιμή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ίδια.

Ιnfo:

Σεργιάνι στον Εύοσμο, Πλάτωνος 64.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα έναρξης 22.30

Τηλέφωνο 2310 70 35 35

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο Room 63

Το αγαπημένο δωμάτιο της πόλης υποδέχεται και πάλι όσους θέλουν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να καψουρευτούν.

Γιώργος Γιαννιάς-Νάνσυ Αλεξιάδη-Ειρήνη Ντίσιου το τρίο της απόλυτης διασκέδασης, στην καρδιά της πόλης.

Τελευταίες εμφανίσεις.

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων: 2310254560

Κουρκούλης- Ιακωβίδης στο Vogue Club

O Νίκος Κουρκούλης και o Πέτρος Ιακωβίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό «Vogue Club».

Oι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας παρασύρουν σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά και διασκεδαστικά προγράμματα του φετινού χειμώνα.

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνο: 231 055 0000

Ο Ζαφείρης Μελάς στο Fix Micro

Ο Ζαφείρης Μελάς ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, έρχεται στο Fix Micro για λίγες μόνο εμφανίσεις και θα ζωντανέψει τα βράδια μας.

Μαζί του η Ιωάννα Κουταλίδου.

Σκοπός τους να μας μας ταξιδέψουν σε δρόμους απ´ την ανατολή έως την δύση με πυξίδα την φωνή, την ψυχή και το ταλέντο τους.

Το Fix Micro βρίσκεται στο συγκρότημα Φιξ. Διαθέτει parking. Έχει ανακαινιστεί πλήρως και υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του.

Info:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Τιμή φιάλης Φιξ : 120 ευρώ/4 άτομα , μισή φιάλη 60 ευρώ/2 άτομα

Τιμή εισόδου με ποτό στο μπαρ 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων :2312202383, 6936971336
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 27, Θεσσαλονίκη

O Γιάννης Φλωρινιώτης και η Ελένη Φιλίνη στο Boutiq Live

Οι επιτυχημένες εμφανίσεις του εκκεντρικού σόουμαν Γιάννη Φλωρινιώτη συνεχίζονται στο Boutiq live την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Μαζί όμως συνεχίζονται και οι εκπλήξεις με την γνωστή ηθοποιό Ελένη Φιλίνη να δίνει το παρόν και να σαγηνεύει με τη φωνή της.

Απολαύστε λοιπόν για άλλο ένα διήμερο τον Γιάννη Φλωρινιώτη με το ατελείωτο μπρίο του σε λαϊκά, μοντέρνα, ελαφρά, δημοτικά και ποντιακά τραγούδια και την Ελένη Φιλίνη σε ένα ρεπερτόριο έκπληξη. Μαζί τους η αυθεντική λαϊκή ερμηνεύτρια Άντζυ Μιχαήλ και το καλλιτεχνικό σχήμα του Boutiq live, που θα δώσουν στη διασκέδασή σας μια ξεχωριστή πινελιά.

Info:

Boutiq live, Λασκαράτου 3 και Θάλητος γωνία , περιοχή Ποσειδωνίου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Φωτίου

Τηλέφωνο: 6947546498

κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Ο Λευτέρης Πανταζής στο Θέατρο Βεργίνα

Όλα τα μωρά στην πίστα, για 5 εκπληκτικές λαϊκές βραδιές με τον τραγουδιστή των μεγάλων επιτυχιών, Λευτέρη Πανταζή!
Ο Λευτέρης Πανταζής θα «βρει το ευαίσθητο σημείο σας» στο Θέατρο Βεργίνα και θα γίνει...ΛΕ-ΠΑνικός!

Μία μοναδική μουσική παράσταση με χρυσές & πλατινένιες επιτυχίες που άφησαν εποχή. «Ταραχή», «Έβδομος Ουρανός», «Μαγικά Χαλιά», «Όλα τα λεφτά λουλούδια», «Τηλεπάθεια» και άλλα πολλά τραγούδια του δημοφιλούς τραγουδιστή, που χάραξε τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι και ξεσηκώνει με τη μοναδική σκηνική του παρουσία.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 21:45

«Βασανιστείτε»!!!

Info:

Τιμή: από 15 ευρώ με 1 welcome drink
Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη.
Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.
Είσοδος άνω των 21 & απαραίτητη η εγγραφή στο καζίνο με ταυτότητα ή διαβατήριο
Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Περίπατος στους δρόμους της φωτιάς

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, τα μέλη του Thessaloniki Walking Tours ανασύρουν τις μνήμες της πυρκαγιάς του 1917 που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Σημείο συνάντησης: πλατεία Μουσχουντή

Ώρα: 11:00
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

"Στηρίζουμε…Παίζοντας" στον πολυχώρο WE

Τo 8ο »Στηρίζουμε…Παίζοντας» έρχεται στον πολυχώρο WE πιο ξέφρενο και αποκριάτικο από ποτέ!

Εθελοντικά και αφιλοκερδώς συμμετέχει ο Γιώργος Χρανιώτης!

Αντί εισιτηρίου, συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για τους σκοπούς της Αρωγής Θεσσαλονίκης.

Η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι δε δέχονται χρήματα ούτε φάρμακα, αλλά συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες μονογονεϊκές, σε οικογένειες που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι και γενικώς σε άτομα που η κρίση τα έφερε σε στάδιο οριακής επιβίωσης ακόμα και εξαθλίωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00 – 15:00 Great Escape Thessaloniki παιχνίδια γρίφων
11:00 – 11:30 Παρουσίαση του Ολυμπιακού αθλήματος Ξίφους Μονομαχίας και διαδραστικό μάθημα για παιδιά-Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης
11:30 – 12:00 “Χορεψτε μαζί μας” σχολή Ραχηήλ Θεοφάνους
12:00 – 13:00 Survivor Παίζω & Ανακυκλώνω AddArt
12:30 – 13:00 Bild Language with Robotics – Galileo Galilei
13:00 – 14:00 Ο Γιώργος Χρανιώτης αφηγείται και οι “ΤΡΕΙΣ μικροί σε ΜΠΕΛΑΔΕΣ” του Θεόφιλου Καρδόπουλου ζωντανεύουν μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών
14:00 – 15:00 Yoga για παιδιά με το Buddha Libre Yoga Studio
15:00 – 15:30 “Παιχνίδια της γειτονιάς” Πωλίνα Κοκορογιάννη
15:30 – 16:00 Zumba για μικρους και μεγάλους Αλεξάνδρα Μπίτη
15:00 – 18:00 Ο Κόκκινος Σκούφος προσφέρει γλυκιές στιγμές με Παραδοσιακούς λουκουμάδες
16:00 – 17:00 Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών για παιδιά και γονείς από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.
17:00 – 18:00 Μουσικοχορευτικό αποκριάτικο πάρτι από τις Τρίλλιες
18:00 – 19:00 AcroYoga για Παιδιά:Πτήσεις – Yoga και Μασσάζ με το Buddha Libre Yoga Studio
19:00 – 20:00

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, εν λόγω, ιακωβος καμπανελλης, dj set, νικος κουρκουλης, vogue club, λευτερης πανταζης, miro, quiz, info, ιουνίου, τηλ, ελλαδα, συμμετοχή, δραση, θεατρο, ευνοια, χανθ, νέα, κρητη, εμσ, μετάφραση, viva, λύση, κθβε, νηλ, τιμη, αθηναιον, συλληψεις, αθηνα, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, τομ, μνήμη, δεσποινα, αρης, εισιτήρια, set, dance, kids, unplugged, σαββατο, club, inbox, ονομα, room, vogue, fix, φιξ, φιάλη, live, escape, ολυμπιακος, survivor, bild, yoga, zumba, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, πανελληνιες 2011, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, στρατος, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, φωτια, χρανιωτης, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, κοινωνια, μιλα, ελενη, φεστιβαλ κινηματογραφου, επιθυμιες, μετάφραση, διακοσμηση, μνήμη, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, γυναικα, γωνια, δημος θεσσαλονικης, δωρεαν, εοτ, ζωγραφιες, ηθοποιοι, θαλασσα, θριλερ, κθβε, κωμωδιες, λυρα, μητερα, μουσικη, μυλος, μωρα, μωρο, ονειρα, οροσημο, παιχνιδια, προγραμμα, ραδιο, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τηλεφωνο, τραγουδια, χρωματα, ψωμι, ωρα, bild, quiz, vogue, zumba, αγαπη, αγωνια, αθηναιον, ακης, αξιζει, αλεξανδρα, αλλαξε το, ανθρωπος, απλα, αρωγη, ασια, ατζεντα, αφορμη, εβδομαδες, βραδια, βρισκεται, γαλλικα, γειτονια, γεωργια, γεωργιου, γινει, γινεται, γιου, γιωργος χρανιωτης, γλωσσα, γονεις, δακρυα, δαχτυλα, δευτερο, δελτα, διηγημα, δημος, δηλωση, δικη, δοκιμιο, δωσει, διημερο, δωρο, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, ευα, εθιμα, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ευτυχια, ηθη, υπαρχει, ειρηνη, εισιτήρια, εκθεσεις, εκκλησια, εκφραση, ελευθερια, ελλειψη, ελπιδα, εμπνευση, εμσ, ενθουσιασμος, εν λόγω, εννοια, εργα, εμφάνιση, εξι, εξοικειωση, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, ευοσμο, εφαπαξ, εφημεριδα, ζαφειρης μελας, ζωη, ζωης, ιδεα, κηδεία, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, ηλιθιοι, ηρωες, θεωρια, ιδρυμα, ιωαννα, ηχο, καζαντζακης, κειμενο, κυκλος, κρατικο, χτυπα, κτημα, κωμωδια, λεφτα, λεσχη, λειπει, λογια, λολεκ, λωρα, μαεστρος, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μελωδια, μηνες, μιξη, μικρο, μονη λαζαριστων, μουσικα οργανα, νεγκα, νερο, νικο, νηλ, νυχτα, νηπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολγα, ονομα, ουσιαστικα, ουσια, παπαζογλου, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεμπτη, πετρα, πυξιδα, πιστη, πληκτρολογιο, υπογραφη, ποντιακα τραγουδια, ποντιακα, προγραμματα, παρτυ, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρεμπετικο, ρετρο, ρολο, σατιρα, σαββατο, σεμιναρια, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, συγχρονο, ταυτοτητα, τιμη, τι ειναι, τηλ, τμημα, τολστοι, τοπια, τρελα, τριτη, τομ, τιτλος, υψηλη, φαντασια, φαρμακα, φετα, φεστιβαλ, φυγη, φυλλα, φιξ, φλεμινγκ, φοβος, φοντο, φτερα, φιάλη, φωλια, φωνη, φορα, χερι, χαος, χηρα, χιουμορ, χρονος, χαρα, ψυχοθεραπεια, ωρες, αντρες, αγορι, αυλη, dance, club, δημητρης, δημοτικα, dj set, δωματιο, ειδη, εμφανισεις, εμφαση, εννεα, ερωτες, escape, φιλοι, fix, φλωρινιωτης, γιωτα, γιωργος γιαννιας, χωρα, ιακωβος, ιδανικο, ιδιαιτερο, inbox, yoga, ιουνίου, κειμενα, kids, κλειστο, καρδια, κωστας, κυριακη, miro, μοιαζει, μπροστα, room, οργανα, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, ποτο, πωλινα, set, σκηνη, survivor, ταξιδι, υδραυλικος, θερμοκρασια, unplugged, viva, viva.gr, ζαφειρης, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα