Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και η πόλη έχει φορέσει για τα καλά τα γιορτινά της. Όσοι μείνουν εντός των τειχών για να περάσουν με την οικογένειά τους τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές διασκέδασης για τις βραδινές και όχι μόνο, ώρες.

Δράσεις για τα παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μπουζούκια, όλα βρίσκονται στο γιορτινό καλεντάρι του διημέρου για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Ότι κι αν επιλέξετε,

να περάσετε όμορφα! Καλά Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο,που περιλαμβάνει ένα μοναδικό FunPark, με 16 παιχνίδια, και 2 παγοδρόμια, σε έκταση 23.000 τ.μ., δίνει, για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη!

Το Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα σας περιμένει, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το τριήμερο των Χριστουγέννων!

Ο Αστερόκοσμος, φέτος, διοργανώνεται εντός των στεγασμένων χώρων των περιπτέρων 13, 14 και 15 του εκθεσιακού κέντρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς, και μεγάλους, επισκέπτες του, να απολαύσουν τα παιχνίδια και τα δρώμενα του πάρκου, με πλήρη προστασία, έναντι των καιρικών φαινομένων.

Με Μόλις 7€ Είσοδο, Έχετε Απεριόριστη Πρόσβαση*

Σε 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ
Σε 2 Παγοδρόμια
Στο σπίτι του Άη Βασίλη, το σπίτι της εικονικής πραγματικότητας, και το σπίτι Ανεμοσκορπίσματα – Διαδραστικές παραστάσεις
Σεπαραστάσεις από την ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα»
Σε παραστάσεις με μαριονέτες από την ομάδα «Baruti»
Σε παραστάσεις χορού, αγωνισμάτων, και ακροβατικών
Σε παραστάσεις από τους μάγους VanDaneκαι GreatAmpa
Σε παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου
Σε πολυάριθμα άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνιών, Facepainting (ζωγραφική προσώπου), DJSantaParty, και πολλά άλλα happenings, αλλά και εκπλήξεις!
Επιπλέον παρέχεται Δωρεάν Parking, εντός του χώρου της Δ.Ε.Θ. (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία).

* Τα παρακάτω παιχνίδια έχουν έξτρα χρέωση:

Ciclone: 1€

Musik Express: 1€

5D: 3€

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ: Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος, ΑΜΕΑ και 1 συνοδός

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων ΕΔΩ

Info:

Αστερόκοσμος: Περίπτερα 13, 14, 14 ΔΕΘ

Σαββατοκύριακο 23-24 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Ωράριο: 11.00- 22.00

Εορταστικό τριήμερο στο Funtastic Park στην Τούμπα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στήνει στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην Τούμπα, το FUNtastic Park.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του μήνα και πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μπουν στο σπιτάκι του Άη Βασίλη, να κάνουν τα ψώνια τους στη Χριστουγεννιάτικη αγορά και να κάνουν χρήση των παιχνιδιών του λούνα παρκ (MOONRAKER, ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙΑ (SALTA MOΝΤE), ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ, ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ, ΤΡΕΝΑΚΙ, ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΜΥΛΟΣ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ και πλήθος κερματοφόρων παιχνιδομηχανών).

Info:

Funtastic Park, Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Απέναντι από την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας)

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 22.00

Σαββατοκύριακα: 10.00 – 23.00.

Τα φασκιωμένα

Αγοράζετε ένα... φασκιωμένο και στηρίζετε με τον τρόπο σας το Δημοτικό Βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φασκιωμένων ειδών, στο Blé - Ψωμί & Γλυκά, η τιμή των οποίων ανέρχεται στα 7,90 ευρώ, θα διατεθούν για να αγοραστούν φασκιές και προίκες μωρού για όλα τα μωρά του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης "Άγιος Στυλιανός" καθώς επίσης και των παιδικών χωριών SOS.

Την πρωτοβουλία γι' αυτή την ενέργεια έλαβε ο εικαστικός Marios Teriade Eleftheriadis, ο οποίος σημειώνει στο κάλεσμα: "Εσείς θα απολαύσετε γεύση τρυφερού τσουρεκιού και θα έχετε στη συνέχεια ένα πανάκι ενθύμιο χρήσιμο για να φασκιώνετε το ψωμί σας η το κολατσιό του μωρού σας, και ένα φυλαχτό στο στήθος σας που να μαρτυρά την συμμετοχή σας και να σας προστατεύει!".

Info:

Σάββατο 23 και 30.12 μουσική από την ομάδα SoulFood Thessaloniki, μετά τις 13.00 το μεσημέρι.

"Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων" στο Θέατρο Κολοσσαίον

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ' όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Βασ.Όλγας 150
Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων!
Σάββατο στις 17:00
Κυριακή στις 11.30

Παραστάσεις εορταστικής περιόδου :

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12 : 5.00 μμ
ΤΡΙΤΗ 26/12 : 11.30 πμ & 5.00 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12 : 5.00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/12 : 5.00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/1 : 5.00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/1 : 5.00 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/1 : 11.30 πμ

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 12.00
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

«Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» στο Θέατρο Αυλαία

Δεύτερος Χρόνος! «Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» της Λένας Πετροπούλου από την Ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί-Κορδόνι» στο Θέατρο Αυλαία, για 5 παραστάσεις.

Κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου στις 17:00.

Λίγα λόγια

Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων , διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρουν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους! Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι!!! Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι? αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους! Ακόμα και με τον πιστός βοηθός της Σεσίλ Γκουρμέ, που πολύ ανησυχεί.
Θα καταφέρουν άραγε οι Μπέμπηδες να λύσουν το μυστήριο και να μαλακώσουν την καρδιά της; Θα μπορέσουν να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη της; Θα ξανατραγουδήσει, άραγε, η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη;

Info:

Θέατρο Αυλαία
(πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τ 2310237700
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων, ανέργων, ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Σπαγγέτι αλά Γαλλικά

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Info:

ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
(ρεπό παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων, Θεσσαλονίκη

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον
Σάββατο 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Εύρημα Άνθρωπος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μια περιπατητική βιωματική performance που στόχο έχει να φέρει στο φως το... εύρημα άνθρωπος.

Η βιωματική δράση, σε σύλληψη & σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού του ΚΘΒΕ, Πολυξένης Σπυροπούλου, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου (23 & 30/12/17, στις 12.00).

«Εύρημα Άνθρωπος», μια δράση με όχημα κείμενα ποίησης και πεζού λόγου από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα. Προσωπικές αφηγήσεις, ηχοτοπία δομημένα και αυτοσχεδιαστικά, σωματικές δυναμικές, δημιουργούν ένα τελετουργικό ταξίδι σε ανοιχτό διάλογο και διάδραση με τα ευρήματα του Μουσείου και το κοινό.

Info:

«Εύρημα Άνθρωπος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Σάββατο 23, 30 Δεκεμβρίου, στις 12:00
Διάρκεια: 60’

"Ρώσικη επανάσταση" στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Ώρες: 18.00 και 21:00

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ

Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Το «Γκιακ» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Μια ξεχωριστή ημέρα

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Τους ρόλους του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Σοφίας Λόρεν ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

8 - 17 Δεκεμβρίου

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Τσάι Πάρτυ

Μετά τις Sold out παραστάσεις σε Αθήνα και επαρχία, ο Ανδρέας Πασπάτης, ένας κωμικός με μεγάλη πορεία στην ελληνική stand up comedy σκηνή, συγκεντρώνει τα καλύτερά του κείμενα και τα παρουσιάζει στην σόλο του παράσταση, “Τσάι Party” από 15 Δεκεμβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον.

Όλοι έχουμε πάει σε ωραία Party, ξέφρενα party, ακόμα και σε βαρετά party, αλλά αυτό το «Τσάι Party»είναι διαφορετικό και θα σας μείνει αξέχαστο!

Αν και εσείς παραξενεύεστε από περίεργα κοινωνικά στερεότυπα, αν έχετε κάποια θεία που λέει κακίες, αν αναρωτιέστε για τις ανθρώπινες σχέσεις, αν παθαίνετε εμμονές με κάποιο φυστίκι, αν βρίσκετε κιτς τις διαφημίσεις, αν έχετε φοβίες και αν όλοι περιμένουν από εσάς να είστε ώριμοι επειδή μεγαλώσατε αλλά εσείς δεν το βλέπετε έτσι, τότε σίγουρα είστε καλεσμένοι σε αυτό το Party!

O Ανδρέας Πασπάτης με έξυπνο χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές θεματολογιών και εύστοχη τοποθέτηση, σχολιάζει και καυτηριάζει ό,τι γίνεται γύρω μας σε μια παράσταση που πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε!

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Από 15-30 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30
Εισιτήρια | 10 ευρώ

«Γυναικο(ν)Λόγος» στο καφέ - μπαρ - εστιατόριο Λόφος

Η VoicePortal παρουσιάζει την πιο θηλυκή jukebox μουσική παράσταση της χρονιάς.

Οικιακά ή καριέρα; Παιδιά ή σπουδές;
Υπάρχουν σωστές επιλογές ή πάντα υπάρχει ένα κενό;
Είσαι γυναίκα και παλεύεις να είσαι τέλεια. Και μετά; Τι κάνεις μετά;
Τέσσερις φαινομενικά διαφορετικές γυναίκες, η Σίσσυ, η Σάσα, η Σούλα και η Νάνσυ, συναντιούνται για πρώτη φορά στον προθάλαμο ενός γυναικολόγου. Η αναμονή τους γίνεται αφορμή να ξετυλιχτεί ένα μουσικό κουβάρι γεμάτο αναπάντητα ερωτήματα και γυναικεία αρώματα σε μια παράσταση που μπλέκει τους ήχους και ταξιδεύει σε πολλά μουσικά μονοπάτια.

Info:

Σάββατο 23 & 30 Δεκέμβρη

Λόφος Καφέ-Μπαρ-Εστιατόριο
Κωνσταντινοπολίτικα(πάνω από το τούνελ του περιφερειακου)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 952707
Είσοδος 8 ευρώ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 7.30 μ.μ.

Συμμετέχουν νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι σολίστ, η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα Vocces Chorale. υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Μαρίας Μελιγκοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Eορταστική συναυλία της MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής

Η εορταστική αυτή συναυλία της MOYSA - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του “Έτους Ελλάδας – Κίνας 2017”.
Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και φιλοξενεί νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τις δύο χώρες.

Mε τη MOYSA συμπράττουν μέλη της Ορχήστρας του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, που φέτος γιορτάζει 75 χρόνια από την ίδρυσή του, καθώς και ο διακεκριμένος νεαρός πιανίστας Yilei Hao, ο οποίος απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "Γιώργος Θυμής".
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αποτελείται από τρία μέρη: το σολιστικό μέρος, το συμφωνικό μέρος και την καταληκτική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος.
Τα δύο πρώτα μέρη διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος, Li Biao.

Info:

Ο LI BIAO ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ MOYSA
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 75 ΧΡΟΝΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο.Μ.Μ.Θ. - ΩΔΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:00
στο Μέγαρο Μουσικής (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 ευρώ, 10 ευρώ, 5 ευρώ (& μειωμένο)

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Χριστούγεννα σαν άλλοτε». Η γοητεία της οπερέτας υπό το πέπλο των Χριστουγέννων.

Σολίστ:
Ισμήνη Γιαννάκη (σοπράνο)
Εύη Υπασπιστή (άλτο)
Νικολέτα Κουνενιδάκη (σοπράνο)
Massimiliano Damiani (τενόρος)
Απόστολος Σωτηρούδης (τενόρος)
Θεόδωρος Πάντσιος (βαρύτονος)
Στέλιος Πουλόπουλος (βαρύτονος)

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

13 ευρώ (γενική είσοδος)
10ευρώ (μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)

Οι Les Au Revoir σε Christmas Mood ON

Οι Les Au Revoir επηρεασμένοι από την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, θέλουν να μας μεταφέρουν στο κοσμοπολίτικο εορταστικό περιβάλλον των καλύτερων Club και Bar όλου του κόσμου. Στο ρεπερτόριο τους αναβιώνουν μελωδίες από τις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες μας αναμνήσεις, περιλαμβάνοντας τραγούδια από κλασσικούς καλλιτέχνες όπως Frank Sinatra, Dean Martin, Brenda Lee, Perry Como και Cecilia Dale πειραγμένα με την δική τους αισθητική!
Με το “Christmas Mood ON” οι Les Au Revoir δίνουν μια διαφορετική οπτική και ένα μοναδικό Retro - Lounge φιλτράρισμα σε όλα τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, διασκευάζοντας τα με μοναδικό τρόπο και χαρίζοντας μας βραδιές γεμάτες Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Το Σάββατο 23/12 συνεχίζουν τις Χριστουγεννιάτικες ζωντανές εμφανίσεις τους στο LODGE στην Θέρμη (Θεσσαλονίκη).
Την Κυριακή 24/12, τo απόγευμα της παραμονής Χριστουγέννων, ετοιμάζουν ένα λαμπερό live party στο Dio con Dio στο Πανόραμα (Θεσσαλονίκης).
Την Δευτέρα 25/12, ανήμερα Χριστουγέννων θα βρίσκονται για ρεβεγιόν στο Navona Bar - Restaurant του Ξενοδοχείου Μακεδονία Palace στην Θεσσαλονίκη για μια λαμπερή εμφάνιση δίπλα στο κύμα!

“Christmas Mood ON” live dates:

Σάββατο 23/12 @ LODGE (Θέρμη - Θεσσαλονίκης)
Κυριακή 24/12 @ Dio con Dio (Πανόραμα - Θεσσαλονίκης)
Δευτέρα 25/12 @ Navona Bar - Restaurant (Μακεδονία Palace - Θεσσαλονίκη)

The Speakeasies Swing Band Swingin' Christmas στο Principal Club Theater

Ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και τόπους, με live bands, cocktails, dancers, vintage exhibition και φυσικά με τους αγαπημένους μας Speakeasies Swing Band ενισχυμένους με Brass Section!.

Από το 2010, οι The Speakeasies Swing Band έχουν παίξει σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ ανά την υφήλιο. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Swingalonica στη Θεσσαλονίη και έκτοτε έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο DIGA DIGA DOO festival στην Μπανγκόκ της Ταιλάνδης, στο Royal Jazz Fest του Μπαχρέιν, στο Hep Cat?s Holiday στη Μ. Βρετανία, στο Copenhagen Lindy Exchange στη Δανία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία και στο Summer Jamboree στην Ιταλία, φεστιβάλ στα οποία μοιράστηκαν την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Cherry Poppin Daddies, Hillbilly Moon Explosion, Ray Collins, κ,ά.

Vintage Christmas Exhibition by Ulysses (artistic merits).

Η έκθεση Vintage X-mas X-hibition συνδυάζει τέχνη, χειροτέχνημα, ποιότητα, καλλωπισμό, φύση, ανακύκλωση, παράδοση, δημιουργία και φυσικά καλλιτεχνική διάθεση! Μέσα απο αυτή προάγεται το χειροποίητο, όμορφο αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακό και οικολογικό καλλιτέχνημα και προιον.

Info:

The Speakeasies Swing Band Swingin' Christmas στο Principal Club Theater
with Guest Brass Section
LUCIFER'S LUNETTES
VINTAGE CHRISTMAS EXHIBITION by Ulysses (artistic merits)
DJ PENELOPE
DANCERS... COCKTAILS...

THE SPEAKEASIES SWING BAND SWINGIN' CHRISTMAS
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Principal Club Theater

Vintage Christmas Exhibiton 19:00
DJ Penelope 20:30
Lucifer's Lunettes 22:00
THE SPEAKEASIES SWING BAND 23:00

Οι Μπλέ στο Club του Μύλου

Επτά albums και ένα διπλό best of με πολλά τραγούδια να έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και να έχουν καταξιωθεί διαχρονικά, εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες και το ταξίδι συνεχίζεται…

Οι ΜΠΛΕ έρχονται το Σάββατο 23 Δεκεμβριου στη Θεσσαλονικη, στο Club του Μυλου, να μοιραστούν μαζί μας τη μουσική που τόσο αγαπάνε !

Ετοιμαστείτε να «πιάσετε φωτιά» σε ένα ξεχωριστό live των ΜΠΛΕ, με τραγούδια από το τελευταίο album τους με τίτλο .20 και τις δικές τους αγαπημένες επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας που μας έχουν χαρίσει από το 1996 έως και σήμερα.

ΜΠΛΕ:

Γιώργος Παπαποστόλου – Μουσική
Γιώργος Παρώδης – Στίχοι
Τζώρτζια Κεφαλά – Φωνή
Νατάσα Αλεξίου – Βιολί, φωνητικά

Info:

Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ταμείο: 10€
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530
Οι τιμές εισιτήριων είναι μόνο είσοδος και δεν περιλαμβάνουν πότο.

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Το Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki υποδέχεται μία μεγάλη μουσική υπερπαραγωγή και παρουσιάζει τους Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη και Σαμπρίνα σε ένα μοναδικό υπερθέαμα που φέρνει τα 80's & τα 90's στους δρόμους της Θεσσαλονίκης του 2018!

Με ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, εντυπωσιακές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά & φανταχτερά κοστούμια το Θέατρο Βεργίνα μετατρέπεται σε Vergina Radio εκπέμπει 80's & 90's & χορεύει στους ρυθμούς αγαπημένων τραγουδιών μιας ολόκληρης εποχής.

Οι αφιερώσεις στα ραδιόφωνα της εποχής, το Eurobasket του '87, o Κλαουδάτος, το φωτισμένο τακούνι του Καρύδα, το Splendid Palace, το Φλόκα ζωντανεύουν επί σκηνής και ζεσταίνουν με αναμνήσεις!

Η ξεγνοιασιά και οι μεγάλες επιτυχίες των 80's & 90's έρχονται να φωτίσουν τις βραδιές μας!

Info:

«The show must go on!» στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
12ο χλμ Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 491234

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

24, 25, 26, 29 & 30 Δεκεμβρίου
01, 02, 05 & 06 Ιανουαρίου
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
VIP: 25 ευρώ
Ζώνη Α: 20 ευρώ
Ζώνη Β: 15 ευρώ

Ο Χάρης Κωστόπουλος στο Fix micro

Ο Χάρης Κωστόπουλος στη Θεσσαλονίκη στο Fix micro, από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Έχοντας μαζί του όλες τις μεγάλες του επιτυχίες είναι έτοιμος να μας πει τα «απαραίτητα συστατικά» για αυθεντική λαϊκή διασκέδαση και να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές στο πιο hot σημείο της πόλης.

Info:

Fix micro, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη

Κρατήσεις 693 697 1336

Βαλάντης & Νικηφόρος στο Barbarella Live Party

Ο Βαλάντης και ο Νικηφόρος έλαβαν θέσεις και ήρθαν να μας ξεσηκώσουν στο Barbarella Live Party.

Μαζί τους ανεβαίνουν στη σκηνή η Γιούλη Τάσσου και η Χριστίνα Καρόλου.

Εορταστικό πρόγραμμα:

Σάββατο 23/12, Κυριακή 24/12, Δευτέρα 25/12
Σάββατο 30/12, Κυριακή 31/12, Δευτέρα 1/1

Info:

Barbarella Live Party. Βασ. Ηρακλείου 43, Θεσσαλονίκη

Κρατήσεις 2310 227444

Βασίλης Καρράς, Καίτη Γαρμπή και Χρήστος Μενιδιάτης στο Stage Live

Ο Βασίλης Καρράς, η Καίτη Γαρμπή και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια υπέροχη εορταστική περίοδο στη Θεσσαλονίκη, στο Stage Live!

Και την περίοδο των γιορτών, στο Stage Live θα απολαύσουμε το Βασίλη Καρρά, έναν απο τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές με προσωπικό ύφος και χαρακτήρα, παρέα με τη γοητευτική Καίτη Γαμπή με τη ξεχωριστή χροιά και το διαχρονικό ρεπερτόριο και τον Χρήστο Μενιδιάτη με το χάρισμα της πίστας σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη μεγάλων επιτυχιών.

Info:

Για την περίοδο των γιορτών:

Χριστούγεννα: 23,24,25/12/2017
Πρωτοχρονιά: 30,31/12/2017
Φώτα: 5,6/01/2018

STAGE LIVE, 26ης Οκτωβρίου 27 Θεσ/κη

Τηλέφωνo κρατήσεων: 2310 56676

Συναυλία στην Αριστοτέλους και Street Party στη Φιλικής Εταιρείας

Ανοιχτή εκδήλωση με τη Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2017. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA θα παρουσιάσει τη «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Antonin Dvořák, υπό τη μουσική διεύθυνση του Li Biao.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετέχουν, επίσης, με κάλαντα και κλασικά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης («Hark The Herald», «Joy To The World», «O Come All Ye Faithful», «Little Town Of Bethlehem», «The First Noel», «What Child Is This», «Angels We Have Heard On High», «Silent Night», «Deck The Hall», «O Tannenbaum», «God Rest», «Let it snow», «Rockin Around The Christmas Tree», «Rudolf The Red Nosed Reindeer», «We Wish You A Merry Christmas», «Frosty The Snow Man») και η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου («Ύμνος της χαράς», «Δόξα στο όνομά του», «Λευκά Χριστούγεννα», «Ποιο να ’ναι αυτό το μικρό», «New York – Strangers in the Night»).

«Καλοικάντζαροι και Κακοικάντζαροι» στο Θέατρο Αυλαία

Η «Alte Fablon» παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Καλοικάντζαροι και Κακοικάντζαροι» του Δημήτρη Μπογδάνου, σε κείμενο Δημήτρη Μπογδάνου, σκηνοθεσία Δήμητρας Τσάκου με τους Λαμπρινό Καμπούρη, Ασπασία, Σάββας, Δέσποινα Τσαχουρίδου.

Ζουν ανάμεσά μας! Εξυπνάκηδες, πονηρούληδες, πλακατζήδες, σκανταλιάρηδες!

Oι γνωστοί σε όλους, …..καλοικάντζαροι.
Υπάρχουν βέβαια και μερικοί κακοι-κάντζαροι.
Ζουν και αυτοί ανάμεσά μας, αλλά ευτυχώς για λίγες μόνο μέρες το χρόνο.
Τα κακά παιδιά που κάνουν τις πιο απίστευτες σκανταλιές και είναι έτοιμοι να σας τρελάνουν με τις αταξίες τους! Όλοι μαζί αφήνουν τη σπηλιά τους τα Χριστούγεννα, έρχονται στον επάνω κόσμο και καλοπερνούν πειράζοντας
τους ανθρώπους και μετά επιστρέφουν πάλι στο λημέρι τους.
Αυτή τη φορά όμως κάτι πάει στραβά και οι άνθρωποι βρίσκουν τη σπηλιά τους!!!
Άραγε θα τα καταφέρουν να τους ξεφύγουν;;;

Οι παραστάσεις

- Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 - Ώρα 17:00
- Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 – Ώρα 17:00
- Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017 – Ώρα 17:00
- Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2017 - Ώρα 17:00

Info:

Θέατρο Αυλαία,Κεντρικό Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., Είσοδος από Τσιμισκή

Eισιτήριο: 8 ευρώ

Party στον Θερμαϊκό

Η δημιουργική ομάδα SoulFood Thessaloniki αναλαμβάνει τα decks του Θερμαϊκού, το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων.

Μια βραδιά γεμάτη groove, party tracks, funk και disco, από τις 22.00 μέχρι αργά!

Info:

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, 22.00

Μπαρ Θερμαϊκός, Λ. Νίκης 21

Ο Kiko Navarro στο Ciel Bar Restaurant

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων, τo Ciel Bar Restaurant παρουσιάζει τον εκρηκτικό Ισπανό DJ & παραγωγό Kiko Navarro σε ένα εορταστικό event απο νωρίς το απόγευμα. Με την υποστήριξη του Child Of House Youtube Channel & του manstaradio.gr

Intro: Manolis MANSTA Stavroulakis

Outro: Mr Coolbox

Live Percussion Vos Jr

Info:

Ώρα έναρξης: 18:00

Κρατήσεις: 231 088 8000

Είσοδος με ποτό: 15 €

Ciel Bar Restaurant, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 12 | Νέα Παραλία

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, αρχαιολογικό μουσείο θεσσαλονίκης, let it snow, ιακωβος καμπανελλης, frank sinatra, parov stelar, new york, Χριστούγεννα, express, αμεα, info, sos, συμμετοχή, θεατρο, γιου, αθηνα, κρητη, δευτερα, ελλαδα, δραση, μυστήριο, χανθ, performance, φως, συλληψεις, κθβε, νέα, σταρ, εμσ, party, κιτς, jukebox, εμφάνιση, jazz, ωδειο, αιθουσα, mood, club, lee, retro, lodge, live, dio, principal, vintage, exhibition, festival, royal, copenhagen, exchange, summer, moon, ray, μπλε, radio, eurobasket, χλμ, fix, stage, joy, world, town, noel, angels, night, god, snow, tree, red, york, navarro, house, youtube, channel, μαρια τσακου, χριστουγεννιατικες βιτρινες, δωρο χριστουγεννων, μετρο, Πρωτοχρονιά, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σασα σταματη, www.youtube.com, σταυρος δημας, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, κωστας καρρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, εξτρα, χριστουγεννιατικα τραγουδια, μπανσκο, καλαντα, χριστουγεννιατικα, χωρια sos, eurobasket, λημερι, χωρες, αμεα, ανακυκλωση, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, βουλγαρια, γλυκα, γυναικα, δανια, δημος θεσσαλονικης, δωρεαν, θησεας, ιταλια, κθβε, μουσικη, μωρα, μωρο, νησι, ονοματα, οροσημο, παιχνιδια, περιεργα, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ρουχα, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, υψος, φεστιβαλ αθηνων, φως, χρωματα, ψωμι, ωρα, express, radio, youtube, αγαπη, αγορα, αθηναιον, αλεξιου, ανθρωπος, αναμνησεις, αρμονια, αριαδνη, αρχαιολογικό μουσείο θεσσαλονίκης, αρωματα, ασια, αφορμη, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γειτονια, γευση, γεωργιου, δημητρα, γινει, γινεται, γιου, γλεντι, γοητεια, γοργονες, δεσποινα, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δικη, δινη, δοθει, δρωμενα, διπλο, ευκολα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκκλησια, εκρηκτικο, ελλειψη, εμιλυ, εμμονες, εμσ, ενεργεια, εμφάνιση, εξι, εξομολογηση, εποχες, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, τεχνη, εξυπνο, ζωη, ιδια, ιδιο, ειδος, ιδρυση, υποθεση, ηρεμια, ηρωες, υφος, θεωρια, κειμενο, κιτς, κοστουμια, κρατικο, κτιριο, κωμωδια, λουνα παρκ, μαεστρος, μακεδονια, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μυστήριο, μπλε, μικρο, μονη λαζαριστων, μυστικα, νερο, νηπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομοφυλοφιλια, ομορφη, ονομα, οχημα, παιδικα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, περιβαλλον, πιστη, ποιοτητα, παρτυ, πυλες, πωλησεις, ρηγα, ρολο, σαββας, σαββατο, σιγουρα, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, τιμη, τι ειναι, τρια, τριτη, τριημερο, φετα, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φυστικι, φοβιες, φτερα, φορα, χερι, χαμογελο, χανθ, χειλη, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χλμ, χριστος, χαρα, ψωνια, ωδειο, βιολι, οντα, ωρες, αφιερωσεις, summer, αυλη, exchange, channel, club, copenhagen, δαφνες, δημητρης, dio, εμφανισεις, royal, ερωτες, exhibition, festival, fix, frank sinatra, φουαγιε, γιορτη, house, ιακωβος, ιδιαιτερο, jukebox, jazz, κειμενα, χροια, καρδια, κωμικος, κωστοπουλος, κωστας, κυριακη, lee, lodge, mas, μεινει, μοιαζει, moon, mood, μπουζουκια, navarro, ορχηστρα, ο χριστος, parov stelar, παιχνιδι, ποτο, principal, party, πωλινα, red, retro, ray, σκηνη, snow, sos, σπηλια, σπυροπουλος, stage, ταξιδι, town, τουμπα, υδραυλικος, θεια, θεοι, θεσεις, θησεα, υλικα, υπεροχο, υπεροχη, vintage, βοηθος, χερια, χορογραφιες, york, ζαλμας, performance
Τυχαία Θέματα