Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη αυτό το διήμερο, κατά το οποίο αποχαιρετάμε τον Σεπτέμβρη και υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο.

Τα 52α Δημήτρια είναι το "βαρύ πυροβολικό", ενώ ακολουθούν Μπιενάλε Σύγχονης Τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, το γνωστό Okrtoberfest της Γερμανικής Σχολής, αλλά και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το Thestival επέλεξε και σας παρουσιάζει παραστάσεις και εκδηλώσεις στις οποίες αξίζει να δώσετε το "παρών" αυτό το Σαββατοκύριακο:

1ο

KIDOT Festival

Το KIDOT Festival είναι ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους, μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του KIDOT Festival πλαισιώνονται από ενημερωτικές ομιλίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις καθώς και έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων που απευθύνονται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές συναφών σχολών αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο.

Στόχος των διοργανωτών είναι το διήμερο του φεστιβάλ το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης να μεταμορφωθεί σε ένα πεδίο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και δράσης για τα παιδιά και τους εφήβους.

Κεντρικός άξονας των δράσεων του φεστιβάλ είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Μέσα από καλλιτεχνικά και τεχνολογικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά δράσεις και παράλληλα events καθώς και ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, το KIDOT Festival επιχειρεί να δημιουργήσει και να προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι ενώ παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

Info:

Το 1 st KIDOT Festival θα διεξαχθεί στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, από τις 10:00πμ έως τις 10:00μμ.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη καθώς και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Θησέας και Αριάδνη

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα! Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μάχες, μίση, πάθη, φιλίες, έρωτες μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη!

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Η παράσταση είναι ιδανική για κάθε ηλικία!

(κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων)

Ιnfo:

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Παραστάσεις: Σάββατο 17.00 & Κυριακή 11.30 πμ (καθημερινές για σχολεία)

Θέατρο Κολοσσαίον (Βασ.Όλγας 150, τηλ. 2310 834 996)

Μαύρη κωμωδία για καλό σκοπό

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), διοργανώνουν την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ.

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν συμβολικά, είδη καθαριότητας, χαρτικά, σχολικά είδη, ζάχαρη ή αλεύρι για τα Παιδικά Χωριά S.O.S.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ποιός είπε πως κάποιος που δεν βλέπει δεν μπορεί να ανέβει στη σκηνή; Η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις! Το θέατρο είναι από εκείνες τις διεξόδους που μας προσφέρει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως όλοι είμαστε ικανοί να συμμετέχουμε στα κοινωνικά δρώμενα, αρκεί να μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.

Πριν την έναρξη της παράστασης, όσοι ενδιαφέρονται θα φορέσουν μάσκα και θα περιηγηθούν σε συγκεκριμένο χώρο, συνοδευόμενοι από άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, ώστε να βιώσουν τί σημαίνει να ζεις και να κινείσαι βασιζόμενος στις υπόλοιπες αισθήσεις σου και όχι μόνο στην όραση.

Info:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
Είσοδος Ελεύθερη

"Η Σολομώντεια Λύση" στο Θέατρο Αυλαία

Μετά την περσινή της επιτυχία, η παράσταση για παιδιά «Η Σολομώντεια Λύση» συνεχίζεται και παρουσιάζεται σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Bασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αιώνα, «Ο κύκλος με τη κιμωλία» απ' όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα, που το θέμα του μας είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη, παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Σοφούλη, διασκευασμένο για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

Υπόθεση: Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες. Ανάμεσα σ' εκείνη και στο παιδί αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης. Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί. Ο ιδιόρρυθμος δικαστής Αζτάκ θα δώσει μια λύση παρόμοια μ' εκείνη του σοφού Σολομώντα : Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες» να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

«Η Σολομώντεια Λύση» είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ? αυτή τη δύσκολη εποχή, την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ, Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή)

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικο 8 ευρώ μειωμένο (παιδικό, πολυτεκνων, φοιτητικο, άνω των 65)

Τουμπιώτικα

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποιεί για μια ακόμα χρονιά τα Τουπιώτικα, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Οι 4ήμερες φετινές πολυθεματικές εκδηλώσεις που άρχισαν την περασμένη Πέμπτη περιλαμβάνουν Γιορτή Νεολαίας με την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, πάρτυ για την νεολαία, δύο λαϊκές συναυλίες η μία εκ των οποίων ένα αφιέρωμα στην Αρλέτα, μία 3ωρη γιορτή την Κυριακή το πρωί με ένα ποικίλο διαδραστικό πρόγραμμα με διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες θεματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
17:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί
18:00 πρόγραμμα:
“Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” πολιτιστικός σύλλογος Κλειδιού Ημαθίας
Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου
“ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ” Πολιτιστικός σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης
“Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Σύλλογος γηγενών Μακεδόνων Θέρμης
Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων παραδοσιακών χορών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν.Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου
“ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ” Χορευτική ομάδα
Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Μια γιορτή για τα παιδιά
11:00 20ο Σύστημα Προσκόπων – διαδραστικό παιχνίδι
11:30 “Παίζω..ζωγραφίζω” από το Προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δ.Θ
12:00 “Η παράξενη ιστορία του Μάγου Βατερλώ που παίζει παιχνίδια και φτιάχνει αστέρια με πηλό”από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΑΝΕΜΗ
13:00 Σχολική ποδηλατοδρομία
18:00 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας
Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού.
«ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ελβετίας
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Ν.Αγ. Θεράποντα
“ΑΝΤΑΜΩΜΑ” Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος
“ΙΔΑΙΑ ΓΗ” Σύλλογος έρευνας και διάδοσης Κρητικής Παράδοσης”
Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»

Εκδήλωση του Δικτύου Ναυαρίνο με σκιτσογράφους της Καθημερινής

Το Δίκτυο Ναυαρίνο υποδέχεται τους σκιτσογράφους της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλο για μια δημόσια συζήτηση με θέμα «Σκιτσάροντας την επικαιρότητα στην εποχή των μνημονίων». Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη).

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Τα ατομικά δικαιώματα δοκιμάζονται αλλά και καταξιώνονται το περισσότερο όταν συγκρούονται, ανθίστανται και επικρατούν έναντι της πολιτικής εξουσίας. Για παράδειγμα, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης φτάνει στην κορύφωσή του όταν καθίσταται δικαίωμα κριτικής και ελέγχου της εκάστοτε κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, όσοι ασκούν την κριτική και τον έλεγχο αυτό δημόσια συμβάλλουν καθοριστικά στη σφυρηλάτηση μιας ελεύθερης πολιτείας δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι συχνά γίνονται στόχος της μήνιδος της κάθε επιρρεπούς σε αυθαιρεσίες εξουσίας.

Άλλωστε, δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι η ιστορία της δημοκρατίας, από τα χρόνια της αρχαίας Αθήνας μέχρι σήμερα, είναι η ιστορία της πολιτικής σάτιρας. Η σύγχρονη Ελλάδα, από την ίδρυσή της το 1830, φιλοδόξησε να καταστεί κράτος «ευρωπαϊκό», δηλαδή δημοκρατικό. Έτσι, από τα πρώτα χρόνια του ελεύθερου βίου της ανέπτυξε μια πλούσια παράδοση πολιτικής σάτιρας, μέρος της οποίας υπήρξε η πολιτική γελοιογραφία. Την παράδοσή αυτή επιχείρησαν αλλά δεν κατάφεραν να διαρρήξουν ούτε οι πολλές αυταρχικές περίοδοι διακυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μας. Αντίθετα, επιβίωσε, ανανεώθηκε και αναζωογονήθηκε μεταπολιτευτικά, προσαρμοζόμενη στους μεταβαλλόμενους κώδικες επικοινωνίας σε διαρκή συνομιλία με την ελληνική κοινωνία.

Στην αρχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης το 2010 υπήρξαν αρκετοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν ότι η δημοκρατία δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει και ότι η κοινωνική πίεση θα την οδηγούσε σε ένα τέλος παρεμφερές με εκείνο της Βαϊμάρης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόσκαιρα ο εξτρεμισμός, η πόλωση, ο ανορθολογισμός και ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής ζωής ενισχύθηκαν. Όμως, η θεσμική θωράκιση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας άντεξε. Και το έργο των Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλου καθημερινά το επιβεβαιώνει.

Το Δίκτυο Ναυαρίνο υποδέχεται τρεις ελεύθερους δημιουργούς που καθημερινά χαρίζουν γέλιο και προβληματισμό στους χιλιάδες αναγνώστες τους και στην πορεία επιβεβαιώνουν τα όρια της ελευθερίας όλων μας. Στη μοναδική αυτή συνάντηση, οι τρεις σκιτσογράφοι μιλούν για την πορεία και το έργο τους, τη σχέση τους με την πολιτική και τους πολιτικούς, τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές της δράσης τους αλλά και για την Ελλάδα της κρίσης και του μέλλοντος.

Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Μία γιορτή με γευστικές μπύρες, παραδοσιακές λιχουδιές από τη Γερμανία, μουσική και πολλές εκπλήξεις έρχεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το Oktoberfest, το οποίο διοργανώνεται για δέκατη τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους!

Το ραντεβού δίνεται στις εγκαταστάσεις στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στις 11:00.

Κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, λουκάνικο με πατατοσαλάτα αλλά και άλλες γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές σε συνδυασμό με διάφορα είδη μπίρας είναι ορισμένα από τα πιάτα που θα την ευκαιρία απολαύσουν οι επισκέπτες υπό τους ήχους της παραδοσιακής βαυαρικής μουσικής.

Πέρσι διατέθηκαν περίπου 2.400 λίτρα μπίρας ενώ φέτος αναμένεται να διατεθούν περίπου 3 χιλιάδες λίτρα μπίρας από τρία είδη. Stella, Franziskaner και Βecks.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, το οποίο θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ ο επισκέπτης θα πληρώσει ο,τι καταναλώσει. Οι μπύρες θα κοστίζουν από 3 έως 6 ευρώ.

Info:

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, περιοχή Φοίνικα

Από τις 11.00.

Αρχίζει η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Στην κεντρική της έκθεση και στο φεστιβάλ περφόρμανς η Μπιενάλε φιλοξενεί 96 καλλιτέχνες και ομάδες που προέρχονται από 37 χώρες και τέσσερις ηπείρους. Εικαστικοί οι οποίοι μέσα από τα έργα τους πραγματεύονται το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης «Φαντασιακές Εστίες / Ιmagined Homes», ένα θέμα που λαμβάνει ως αφορμή την παρούσα συγκυρία της έξαρσης του μεταναστευτικού προβλήματος για να επικεντρωθεί στη ρευστότητα και το συνεχή επαναπροσδιορισμό του σπιτιού. Η διοργάνωση που και φέτος φέρει τη σφραγίδα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και έχει καταφέρει όχι μόνο να καθιερωθεί στο ελληνικό εικαστικό γίγνεσθαι, αλλά και να προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Η φετινή, 6η Μπιενάλε, στην οποία φιλοξενούνται και τέσσερις καλλιτέχνες από τη ματαιωθείσα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική Τουρκία, Μπιενάλε του 2016 στο Τσανάκαλε, έχει ως εκθεσιακό πυρήνα τέσσερις χώρους: την έδρα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, όπου και θα πραγματοποιηθούν το βράδυ του Σαββάτου τα επίσημα εγκαίνια της Μπιενάλε, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη β1 στο λιμάνι, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εγκαταστάσεις ΔΕΘ) και την Αγιορειτική Εστία (Εγνατία 109).

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Μια έκθεση στη μνήμη της Χρύσας Νικολέρη

Στο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 6ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί στην μνήμη της Χρύσας Νικολέρη έκθεση υπό τον τίτλο "ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΕΡΗ: THE NEXT SAFE PLACE".

H Χρύσα Νικολέρη έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου μετά από μια γενναία και σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η ίδια θα είναι παρούσα στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός μέσα από τη σημαντική δουλειά της.

Στην συγκεκριμένη έκθεση η Χρύσα Νικολέρη επιχείρησε µια αφήγηση της διαδροµής της, µε αφετηρία την εσωτερική κατάσταση της απόλυτης συνοχής (το πρώτο σπίτι είναι ο εσωτερικός µας κόσµος) που ωστόσο διακόπτεται. Η καλλιτέχνης, σε αναζήτηση του ιδανικού τόπου, περιηγήθηκε µετακινούµενη από πρωτεύουσες του δυτικού κόσµου και πολυπληθή σηµεία, σε έρηµες πλατείες και αχανείς εκτάσεις της Αφρικής και της Λατινικής Αµερικής. Η φύση γίνεται ο απόλυτος σταθµός, το πιο οικείο περιβάλλον, ωσότου καταλήξει πίσω, στην πατρική εστία, την οποία αναγνωρίζει ως ειλικρινές πλαίσιο αναφοράς. Λήψεις που καθορίζονται από τη µεταβλητή ταχύτητα του βλέµµατος και το βηµατισµό του ανθρώπου που αναζητά κείνο το σηµείο που του είναι γνώριµο από παλιά.

Επιµέλεια: Dr. Ζωή Χατζησταύρου

*30 Σεπτεμβρίου – 12 Νοεμβρίου 2017. ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη.

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πε 10:00-22:00 Δε κλειστά.

Γενική είσοδος: ΚΜΣΤ: 3€. www.thessalonikibiennale.gr, www.greekstatemuseum.com

Χωρίς Γλουτένη

Η Ήρα Kατσούδα, μια κωμικός με μακρόχρονη πορεία στο stand up comedy, έρχεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αθήναιον και παρουσιάζει την σόλο παράσταση της, με έναν τίτλο που καυτηριάζει την τάση της εποχής. Stand up Comedy «Χωρίς Γλουτένη».

Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα «χωρίς γλουτένη», θα ταυτιστείτε!

Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδιας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Η κωμωδία στα καλύτερά της!

Info:

Θέατρο Αθήναιον – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια |10 ευρώ

Το "Τέλος του Παιχνιδιού"

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις τον περασμένο Μάιο, το εμβληματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Τ από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» και του Θεάτρου Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους.

Στο έργο ο Χαμ, αφέντης και εξουσιαστής, ζει το δικό του τέλος του κόσμου με μόνη συντροφιά τον υπηρέτη του Κλοβ και τους δύο γέρους γονείς του, Ναγκ και Νελ. Τυφλός και καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα, ο Χαμ βασανίζει τον Κλοβ, ο οποίος δεν μπορεί να καθίσει. Ο Κλοβ, παρότι μισεί τον Χαμ, διστάζει ή φοβάται να τον εγκαταλείψει.

Οι γονείς του Χαμ, Ναγκ και Νελ, είναι παράλυτοι και κατοικούν μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, από όπου βγάζουν κατά διαστήματα το κεφάλι τους, ως ένδειξη ότι είναι ακόμα ζωντανοί. Η σχέση του Χαμ μαζί τους, μια σχέση που χαρακτηρίζεται από κυνισμό και βαναυσότητα.

Όπως και στο «Περιμένοντας τον Γκοντό», έτσι και στο «Τέλος του Παιχνιδιού», οι ήρωες του Μπέκετ αναμένουν. Στο πρώτο αναμένουν την ελπίδα. Στο δεύτερο αναμένουν τον θάνατο, το οριστικό τέλος. Τελειώνει, όμως, το παιχνίδι; Τελειώνει ή συνεχίζεται αενάως;

Γραμμένο το 1956, λίγα χρόνια μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, το «Τέλος του Παιχνιδιού» καταγράφει τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και την πορεία της κατάπτωσης του ανθρώπου, με το χαρακτηριστικό, ανελέητο χιούμορ του Μπέκετ που εκφράζεται καθαρά μέσα από τα λόγια της Νελ: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από τη δυστυχία».

Ιnfo:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 19:00 και Δευτέρα στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€ (φοιτητικό & ανέργων)
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

"Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;"

Το θρυλικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» ανεβαίνει από τη Λυκόφως στο Θέατρο Εγνατία, υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με δυο σημαντικές ηθοποιούς, τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέημπι Τζέην και τη Μπέτυ Λιβανού στο ρόλο της Μπλανς.

Το διάσημο θρίλερ του Αμερικάνικου κινηματογράφου είχε ενώσει αριστουργηματικά δυο ιέρειες του Χόλυγουντ, την Μπέτυ Ντέηβις και την Τζόαν Κρώφορντ. Το «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;» έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1962. Ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέημπι Τζέην αποτέλεσε για την Ντέιβις και την αίτια για την ενδέκατη υποψηφιότητα της για τα Όσκαρ. Λέγεται πως οι δύο πρωταγωνίστριες μισούσαν η μία την άλλη και πως ακριβώς αυτό έδωσε μία ξεχωριστή υπόσταση και στην ταινία.

Η Τζέην Χάντσον, ένα παιδί θαύμα στα λαμπερά σόου του 1917, μεγαλώνει υπό τη σκιά της ομορφότερης και πιο ταλαντούχας αδελφής της, Μπλανς, μεγάλης σταρ των μελό του Χόλυγουντ στη δεκαετία του 30. Τώρα, είκοσι χρόνια μετά από το τρομακτικό ατύχημα για κάποιους, απόπειρα δολοφονίας για άλλους, που έχει αφήσει ανάπηρη την Μπλανς, οι δυο τους συνεχίζουν να μένουν μαζί. Όταν η πραγματικότητα αρχίζει να τις πιέζει, το πάλαι ποτέ χρυσό κορίτσι, η Μπέημπι Τζέην, εκτροχιάζεται σε ένα μοναδικό σαδιστικό παιχνίδι χωρίς φραγμούς. Πώς θα καταφέρει να γλιτώσει η παράλυτη Μπλανς;

Ερμηνεύουν οι: Ρούλα Πατεράκη: Μπέημπι Τζέην/ Μπέτυ Λιβανού: Μπλανς

Info:

Σάββατο 30/9: 6.30 μμ & 9.30 μμ

Κυριακή 1/10: 8.00 μμ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ (Πατρ.Ιωακείμ 1, τηλ. 2310 231 431)

Τιμές εισιτηρίων : 17 € & 12 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

"Καπετάν Μιχάλης" του Ν. Καζαντζάκη

Στο μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις, μας αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά ) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων: Καπετάν Μιχάλης, Νουρήμπεης, Εμινέ, Καπετάν Πολυξίγκης, Μανούσακας, Καπετάν Σήφακας, Κοσμάς.

Ο αέρας της Αφρικής, ο αρχαϊκός χαρακτήρας των προσώπων, οι μάσκες, τα πολυφωνικά τραγούδια, -Νίκη Δουλγεράκη, Τίνα Τζάθα – τα μοιρολόγια, η ζωντανή μουσική, – Ηλίας Τσατσαρώνης – οι ήχοι, ο μεταφυσικός κόσμος της μαριονέτας, ο σκηνικός χώρος πού μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, καθορίζουν τη δομή της παράστασης που στοιχεία της συγγενεύουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Ιnfo:

«ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ», Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών27, 28, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στις 21:30.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12 € / Προπώληση: 8 €
Φοιτητικό: 8 €
Ατέλεια – Ανέργων: 5 €

"Oρλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς, το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη, φιλοξενείται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Η αλήθεια είναι πως ύστερα απ’ όλα αυτά τα σοβαρά, ποιητικά, πειραµατικά βιβλία νιώθω την ανάγκη µιας φυγής» γράφει στο ηµερολόγιό της η Βιρτζίνια Γουλφ για το «Ορλάντο», που γεννιέται τον Οκτώβρη του 1928 σαν ένα φωτεινό διάλειμμα για την ίδια ανάμεσα στο «Φάρο» και τα «Κύματα». Η συγγραφέας του το ονομάζει βιογραφία. Εμείς θα λέγαμε πως είναι μάλλον μια μυθιστορηματική φαντασίωση.

Ένα πλάσμα, χωρίς τους συνηθισμένους ανθρώπινους περιορισμούς του γήρατος και του θανάτου, ξεκινά τη ζωή του ως άγγλος ευγενής κατά την Ελισαβετιανή εποχή και φτάνει ως χειραφετημένη γυναίκα στον 20ο αιώνα. Ζει αναρίθμητες εμπειρίες, τόσο ως άνδρας όσο και ως γυναίκα, και δοκιμάζει τη ζωή με λύσσα επιζητώντας διαρκώς την βαθιά και πραγματική συνάντηση με τους ανθρώπους, αυτή τη «φωνή που απαντά σε μια άλλη φωνή». Μπορούν όμως οι άνθρωποι να συναντηθούν; Τελικά είναι το φύλο, ο χρόνος, ο χώρος που μας φυλακίζουν σ’ έναν μόνο εαυτό κι αυτός δεν αρκεί για να επικοινωνήσουμε ή μήπως είμαστε φτιαγμένοι από χιλιάδες διαφορετικούς εαυτούς αλλά το ανθρώπινο υλικό είναι το υλικό της αποτυχίας;

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Παραστάσεις: 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος, 8 € (φοιτητικό, άνω των 65 ετών ), 5€ (ατέλεια & άνεργοι)

Χοροθεατρική παράσταση "Τι λείπει…"

«Τι λείπει…»
Οι συναντήσεις με τους άλλους. Με το άλλο. Το διαφορετικό. Το ανοίκειο.
Με όχημα τον Χορό. Το Χοροθέατρο.
Μιλούμε με λέξεις πλασμένες από κίνηση.
Χορευτές και ηθοποιοί συναντιούνται και συναντούν διαφορετικά είδη χορού. Σύγχρονο, tango, hip-hop, jazz, flamenco.
Σε μια πορεία. Σε αναζήτηση.
Τι λείπει, τελικά;
Σχέσεις, ανατροπές, συναντήσεις, συγκρούσεις.
Ένταξη. Απόρριψη. Αναμονή. Παραίτηση. Αίσθηση του κενού. Αλλαγή. Μια νέα αρχή.
Η απόπειρα να απαντήσεις: ποιος είμαι, πού είμαι, πού μπορώ να πάω;
Πορείες στον χώρο και τον χρόνο. Μοναχικές και ομαδικές. Διάλογοι.
Η ανακάλυψη ενός προσωπικού δρόμου. Αυθεντικού. Ενός εγώ που μπορεί να συνυπάρχει με τον Άλλο και να διατηρεί την ατομικότητά του.
Τελικά, ο χορός ως ένας κώδικας επικοινωνίας και δημιουργίας. Ένα όλο από το οποίο Τίποτα δεν λείπει!

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Shel Silverstein «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Συγκεκριμένα, η ιδέα ότι οι συναντήσεις, που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και πραγμάτωση του εαυτού του αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνύπαρξη με τους άλλους, αποτελεί τον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Κτίριο ΧΑΝΘ
21 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2017

Κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων

"Feelings' Stories" στο Θέατρο Σοφούλη

Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα «Feelings' Stories» στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 21.00.

Ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει τη μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης Συναισθηματική Διαλεκτική, περισσότερα από δέκα χρόνια και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ανεβάσουμε τα συναισθήματα στην σκηνή και στο φως!

Σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς μας εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους κι έμπειροι ψυχολόγοι στήριξαν συμβουλευτικά την διαδρομή μας μέχρι την πρεμιέρα.

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων αλλά και βιολογικών αντιδράσεων που γίνονται τέχνη και μέσα από ρόλους βρίσκουν το πολύτιμο μονοπάτι της έκφρασης και της επικοινωνίας.

Ένα κουβάρι που ξετυλίγεται παρουσιάζοντας μας τα βασικά συναισθήματα μέχρι που κάνει την εμφάνισή της επί σκηνής η «Λογική» και με επιχειρήματα διεκδικεί τη σημαντικότητά της. Στο τέλος οι θεατές καλούνται να πάρουν θέση μέσω κάλπης!

Συγγραφείς κειμένων: Χρήστος Ναούμ, Ελένη Χριστοφοράτου, Φανή Δαλεζίου, Χριστίνα Καραβεζύρη, Αγγελική Βοϊράκου, Γιώργος Μπουμπούσης, Βαγιανός Καλαθάς, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Στέλιος Καλαθάς.

Info:

Feelings' Stories, Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 423925, 6946 105520

Πέτρες στις τσέπες του

Ύστερα από πέντε μήνες καθημερινών sold out στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και μια καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του, ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, ήρθε στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο ταμείου 2310 262051
Παραστάσεις: Παρ. 29/9 - Κυρ. 1/10
Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Τιμές Εισιτηρίων: Παρασκευή: Κανονικό: 15 ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, +65: 12 ευρώ
Σάββατο & Κυριακή: Κανονικό: 18 ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, +65: 15 ευρώ

Η MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλία θα δώσει η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1).

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης Πιάνο
Παναγιώτης Ανδρέογλου Μπαγιάν
MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου Διεύθυνση Ορχήστρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Papamarkou Street Party

Ένα κάλεσμα για γιορτή. Μια γιορτή από τους ανθρώπους που εργάζονται, δραστηριοποιούνται και ζουν εδώ. Μια ευκαιρία γνωριμίας με έναν μικρό (άγνωστο) δρόμο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ένας δρόμος επίκεντρο μιας άλλοτε ακμάζουσας εμπορικής συνοικίας, του ανατολίτικου παζαριού παλαιότερα, της πλατείας Άθωνος μεταπολεμικά. Η αγορά προϋπήρχε της πυρκαγιάς, ως σημείο συνάντησης αλλόθρησκων και αλλόδοξων. Μικρά μαγαζάκια σε στεγασμένους δρόμους –εξάλλου η εμπορική δραστηριότητα λάμβανε χώρα στον δρόμο.
Η περιοχή αποκτάει την τωρινή της μορφή χάριν στον σχεδιασμό και στις πολεοδομικές παρεμβάσεις του σχεδίου Εμπράρ, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία μιας αμιγώς εμπορικής συνοικίας στο κέντρο της πόλης.

Μικροεπαγγέλματα και μικροτεχνίτες απέκτησαν επαγγελματική στέγη σε διώροφα κτίσματα, νεο-βυζαντινού ύφους, με ισόγειο, πατάρι και δίλοβα παράθυρα. Μεταπολεμικά στεγάστηκαν σε αυτά βιοτεχνίες χαρτικών, καταστήματα τσαγκάρηδων, καρεκλάδων και επιπλοποιών, τορναδόρων και ραφτών, μικρά καφενεία και μαγειρεία.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η οδός Παπαμάρκου στεκόταν ως απομεινάρι μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής, ως σημείο απόδρασης από την οχλοβοή της σύγχρονης πόλης.
Σήμερα τα ίχνη του χρόνου είναι εμφανή πάνω στους χώρους, αλλά και στους ανθρώπους. Ίχνη από επαγγέλματα του παρελθόντος που σταδιακά χάνονται.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή μετασχηματίζεται σε μια γειτονιά μεικτών χρήσεων όπου δραστηριοποιούνται παραδοσιακά καταστήματα καλαθοπλεκτικής, αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία, εργαστήρια σχεδίασης και παραγωγής κεραμικών, επίπλων, ειδών ένδυσης και κοσμήματος, αλλά και μαγαζιά εστίασης.

Ιnfo:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00
Οδός Παπαμάρκου, περιοχή Άθωνος

6o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης & Δημιουργίας "ΚΟΘ Underground"

Το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας ‘ΚΟΘ Underground’ αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που ξεκίνησε με σκοπό να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του πολιτισμού και να τονίσει τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ένα γνώριμο πεδίο αλληλεπίδρασης των καλλιτεχνών με το κοινό. Το 6ο πλέον ‘ΚΟΘ Underground’ φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα προορισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και μία αφετηρία διεύρυνσης συνεργασιών, με σκοπό να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό του ρόλο. Σε αυτό το πλαίσιο συμπορεύεται με την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και ανοίγει έναν ενδιαφέροντα διάλογο των μουσικών με τους εικαστικούς καλλιτέχνες αποδεικνύοντας στην πράξη τη δύναμη των πολιτιστικών συνεργειών με στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία.

Το φετινό τριήμερο θα προσφέρει πολλή και καλή μουσική, μαζί με εικαστικά και θέατρο, ενώ οι δράσεις για παιδιά βρίσκονται όπως πάντα σε πρώτο πλάνο. Η θεματική των φετινών εκθέσεων, αλλά και άλλων δράσεων, αφορά το προσφυγικό ζήτημα. Η υλοποίηση των δράσεων αυτών κατέστη δυνατή με τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του ΙΑΤΑΠ, της «Άρσις» και της «Αλκυόνης».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ιnfo:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία).

Έναρξη Live Acts:

Σάββατο 30/9 στις 18:30
Κυριακή 1/10 στις 11.00.

Τρεις Γυναίκες εξομολογούνται

Τρείς γυναίκες, Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου – Μυρτώ Αλικάκη, εξομολογούνται, ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής.

Συναισθήματα καταπιεσμένα από γυναίκες και άνδρες, εγκλωβισμένους σε ρόλους αρχετυπικούς. Ένας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και ουσιαστικά η αναζήτηση της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας που είναι η αγάπη.

Το κείμενο υπογράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ που είχε και την ιδέα της παράστασης.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι η ΑΓΝΗ ΧΙΩΤΗ, ενώ τα σκηνικά αναλαμβάνει η ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, τους φωτισμούς η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, την επιμέλεια των video ο ΛΟΥΚΑΣ ΖΙΑΡΑΣ και ο ΠΑΝΟΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ έχει την καλλιτεχνική υποστήριξη.

Στο πιάνο τα πλήκτρα και την επιμέλεια της ορχήστρας, θα δούμε τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΚΑΝΗ, στο μπουζούκι τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΦΙΛΛΗ, ακορντεόν τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και στη κιθάρα τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ.

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 11, περιοχή Φαλήρου
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Eισιτήρια
ΕΞΩΣΤΗΣ/ Φοιτητικό/Ανέργων 10€
Β’ ΠΛΑΤΕΙΑ 13€
Α’ ΠΛΑΤΕΙΑ 15€
Α’ ΠΛΑΤΕΙΑ (πρώτες σειρές) 17€

'Ωρα έναρξης 21:30

Closing Party για το Cocktail bar

«...Και κάπου εδώ το ταξίδι ολοκληρώνεται και φτάνει προς το τέλος του».

Μετά από επτά χρόνια λειτουργίας, το Cocktail Bar αποχαιρετά το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Closing Party είναι διήμερο, άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Παρέα με τους DJs Petro Anatoli Shimone Paveza, Le Chef Dimitris Angelis, Didis Dimitrios Paralikidis, Chris Ex, C. Senior Costis Caratzias, Phon, Leonidas Dedeoglou, Angelidou Elena και 4est.

Info:

Cocktail bar, Πολυτεχνείου 17Α (Στοά)

Tηλ. 231 052 4242

Ο Βαλάντης στον Eρωτικό στη Σταυρούπολη

Ο Βαλάντης δίνει ραντεβού στο οινό που θέλει να ακούσει παλιές επιτυχίες του αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, στον Eρωτικό, στη Σταυρούπολη.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 21.30.

Καφέ μπαρ Eρωτικός στη Σταυρούπολη, Κολοκοτρώνη 18-20.

Χρήστος Δάντης- Θωμαή Απέργη

Συνολικά 27 χρόνια καριέρας! Τραγούδια αξεπέραστα & πολυαγαπημένα, χροιά φωνής που μαγεύει & στίχοι που ταξιδεύουν καρδιές.

Ανατρεπτικός, αντισυμβατικός, απρόσμενος! Αυτός είναι ο Χρήστος Δάντης, και έρχεται για να ξεσηκώσει το Θέατρο Βεργίνα στο Regency Casino Thessaloniki!

Ένα εκρηκτικό live με τα μεγαλύτερα μουσικά hits που Χρήστου Δάντη, «Το παλιό μου παλτό», «Δακτυλικά αποτυπώματα», «Ένα τραγούδι ακόμα», «Πάει η αγάπη μου» από έναν καλλιτέχνη που πάντα εκπλήσσει!

Μαζί του η εκρηκτική Θωμαή Απέργη, από τη νέα γενιά των πολυτάλαντων τραγουδιστών, με εξαιρετική φωνή που θυμίζει παλιές τραγουδίστριες της τζαζ.

Συμμετέχει η Λίλα Τριάντη.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Παρασκευή & Σάββατο 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 06 & 07 Οκτωβρίου @ 21:45
Τιμή: από 12€
Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό.
Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Η Φανή Δρακοπούλου στα Μαμούνια Live

Η Φανή Δρακοπούλου, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές της νέας γενιάς, ξεκινάει τις εμφανίσεις της στα Μαμούνια Live στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό της πόλης μοναδικές μουσικές βραδιές!

Tη Φανή Δρακοπούλου στα Μαμούνια Live θα πλαισιώσουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες και όλοι μαζί θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης!

Info:

Kάθε Παρασκευή & Σάββατο!

Μαμούνια Live, 26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Πάολα- Ρόκκος στο Stage Live

Η Πάολα επιστρέφει Θεσσαλονίκη και υπόσχεται στο κοινό της μοναδικές βραδιές!

Η κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια ετοιμάζει ένα ξεχωριστό λαϊκό πρόγραμμα με δικά της αγαπημένα τραγούδια αλλά και γνωστές επιτυχίες κορυφαίων καλλιτεχνών.

Στο πλάι της θα βρίσκεται ο Στέλιος Ρόκκος, σε ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα της φθινοπωρινής σεζόν!

Info:

ΠΑΟΛΑ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

RSV 2310566768

Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, τελος του κοσμου, η καθημερινή, block 33, festival, νέα, info, συμμετοχή, θεατρο, γιου, αθηνα, κρητη, σχολεια, τηλ, συγκεκριμένο, σημαίνει, λύση, μπρεχτ, αυλαια, χανθ, τραπεζες, ελλαδα, εξτρεμισμός, oktoberfest, express, γίγνεσθαι, ΔΕΘ, μνήμη, κρατικο, κμστ, νελ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, σταρ, εγνατια, tango, jazz, αιθουσα, αμιγώς, κοθ, προσφορες, οηε, block, live, μουτσατσου, χιωτη, μαρια, video, λουκασ, νικο, party, cocktail, djs, chef, angelis, leonidas, stage, παολα, κινηση στους δρομους, βιβλια, εφημεριδα δημοκρατια, κλειστα επαγγελματα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, τραπεζα της ανατολης, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, νικος απεργης, δωρο πασχα 2012, κατερινα μουτσατσου, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, απεργια 8 νοεμβριου, τραπεζα πειραιως, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, βασιλισσα ελισαβετ, γιορτη σημερα, κοινωνια, θωμαη απεργη, μουτσατσου, ελενη, τι σημαινει, δυνατα, γλουτενη, σχολικα ειδη, μνήμη, χωρες, το θεμα, αυτοκινητο, αυλαια, βεργινα, γερμανια, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εμπορικη, ζαχαρη, ηθοποιοι, θεμα, θησεας, θριλερ, ιχνη, κιθαρα, κμστ, λυκοφως, μουσικη, μοδα, μωρο, νελ, νησι, ξινο, οηε, παιχνιδια, πειραιως, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σταρ, στιχοι, τηλεφωνο, τρομακτικο, τραγουδια, χορος, ωρα, αγαπη, αγνο, αγορα, αθηναιον, ακορντεον, αξιζει, αμαλια, αμιγώς, ανθρωπος, αξονας, αρχαια, απωλεια, αριαδνη, αρλετα, αστερια, ατζεντα, ατυχημα, αφηγηση, αφορμη, βιβλιο, βιρτζινια γουλφ, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γειτονια, γελιο, γινεται, γινονται, γίγνεσθαι, γιου, γονεις, γοργονες, γραφεια, δαντης, δευτερο, δευτερα, διδυμα, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, δοθει, δομη, δωσει, δρομος, δρωμενα, διημερο, δικτυο, εγινε, εγνατια, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκρηκτικο, εκφραση, ελευθερια, ελπιδα, εμμανουηλ, ενδιαφεροντα, εργα, εμφάνιση, εξτρεμισμός, εξωστρεφεια, επικοινωνια, επαγγελματα, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχεται, εστια, εταιρια, ετων, εφυγε, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ιδρυση, εικοσι, ηρωες, ηχοι, θαυμα, θυμιζει, ιωακειμ, ιστορικο, κειμενο, κινηση, κυκλος, κοστουμια, κρατικο, κτιριο, κωμωδια, λαδαδικα, λαχανο, λειπει, ληψεις, λύση, λιχουδιες, λογια, λουκασ, λυσσα, λογο, ματια, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μηνες, μικρο, μοιρολογια, μονη λαζαριστων, μορφη, μπουζουκι, μπρεχτ, μπυρες, μαρια, μυθιστορημα, μονα, νεα γενια, νεολαια, νερο, νικη, νικο, ομαδα, παντα, οδος, ορια, οραση, ουσιαστικα, οχημα, παιδικα, παιδι, παιδια, παλαια διαθηκη, παολα, πατατοσαλατα, πεδιο, πεμπτη, περιβαλλον, πετρουλακη, πιανο, πιατα, πλοια, πορτες, πρισμα, παρτυ, πρωι, ραντεβου, ρεσιταλ, ροκκος, ρολο, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοου, σπιτι, συγχρονο, σφραγιδα, ταση, τυφλος, τηλ, τμημα, τουρκια, τραγουδιστρια, τρια, τριημερο, υλοποιηση, ισογειο, φεστιβαλ, φυλο, φυση, φτανει, φλεμινγκ, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χρονος, χρονικα, χρωμα, ψευτικος, ψυχολογοι, οντα, ωρες, αγωνας, block 33, chef, cocktail, δικαιωμα, δικαιωματα, djs, block, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, ερωτες, festival, γιορτη, χιωτη, hop, χωρα, info, jazz, κειμενα, χροια, κληρονομος, κομματι, καρδιες, καρδια, κωδικες, κωμικος, κυριακη, λεξεις, leonidas, angelis, oktoberfest, ομαδες, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, ποτο, party, σημαίνει, σκηνη, σκηνικα, stage, ταξιδι, tango, θαλασσες, θεματα, θεοι, θησεα, υλικο, υπεροχο, βιωματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα