Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου αυτό που διανύουμε και οι επιλογές διασκέδασης για όσους μείνουν στην πόλη είναι πολλές. Η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου η οποία άρχισε από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, την οποία συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις στην πόλη αλλά και η δράση Sail for pink, του Συλλόγου "Άλμα Ζωής".

Διαβάστε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάντε

την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

Δωρεάν Hot Dog στον Λευκό Πύργο

Έγινε για πρώτη φορά πέρυσι κι όλη η πόλη μιλούσε γι’ αυτό για μέρες. Φέτος έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κι όπως πάει θα καθιερωθεί σαν event στα peak της άνοιξης.

Πρόκειται για το PIC NIC από τα Todaylicious που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΧΑΝΘ TODAY – ΠΑΙΖΩ – ΔΡΩ MOTION.

Εδώ το μενού έχει απόλαυση και χαλάρωση στο… peak στο πιο hot urban pic nic! Και φυσικά τα Todaylicious κερνάνε Ηot Dog. Αυτό το event δε χάνεται με τίποτα.

Info:

Στον Λευκό Πύργο

Σάββατο 5 Μαΐου, Ώρες: 11:00 – 17:00

15η ΔιεθνήςΈκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με σύνθημα «αφουγκραζόμαστε, διαβάζουμε, συζητάμε», η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κλάδου και τους λάτρεις του βιβλίου, που θα επισκεφθούν τα περίπτερα 13, 14 και 15 της ΔΕΘ - Helexpo για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού του βιβλίου στην Ελλάδα.

Με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας, κεντρικό θέμα τη Δημοκρατία στον 21ο αιώνα και τρεις βασικούς θεματικούς άξονες (Λογοτεχνία και Μνήμη, Η προσφυγική εμπειρία, Βιβλίο και Perfomance), το πρόγραμμα εκδηλώσεων της φετινής ΔΕΒΘ περιλαμβάνει πολυάριθμες ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων και δημιουργών, ειδικό αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων συγγραφέων, συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του βιβλίου, θεματικές εκθέσεις και προβολές, το 5ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το 3ο Φεστιβάλ Μετάφρασης και ποικίλες δράσεις στην Παιδική Εφηβική Γωνιά, που φέτος θα έχει το δικό της περίπτερο στο κτίριο 14.

Η τιμώμενη Γαλλοφωνία φιλοξενείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο 350 τ.μ., όπου γαλλικοί εκδοτικοί οίκοι θα παρουσιάσουν την ποικιλομορφία του γραπτού λόγου στην γαλλική γλώσσα με προσκεκλημένους πάνω από 30 γαλλόφωνους συγγραφείς, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία, τα Γαλλικά Ινστιτούτα Ελλάδος και Θεσσαλονίκης, τις γαλλικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης, τις Πρεσβείες της Ρουμανίας, της Ελβετίας, του Βελγίου και του Καναδά και μορφωτικά ινστιτούτα του εξωτερικού. Πάνω από 40 εκδοτικοί οίκοι θα προβάλουν την ομορφιά και τις ιδιαιτερότητες του γραπτού λόγου στα γαλλικά. Στο περίπτερο θα φιλοξενούνται πορτρέτα από συγγραφείς που συμμετέχουν.

Στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 285 εκδότες από την Ελλάδα και τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Μπακλαντές, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Ταϊβάν, Τουρκία. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 600, ενώ στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περίπου 500 εκδηλώσεις. Η Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Το ΚΘΒΕ στη 15η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει ισχυρή παρουσία στο παράλληλο πολιτιστικό πρόγραμμα της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Το Σάββατο 5 Μαΐου στις 20:45 παρουσιάζει αποσπάσματα της παράστασης-πρότζεκτ «After the Campsite: Από δω κι εμπρός». Αμέσως μετά, στις 21:00, ακολουθεί η παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ. Και οι δυο παρουσιάσεις, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα λάβουν χώρα στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Τέλος, το ΚΘΒΕ, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, συμμετέχει στην εκδήλωσή τους με τίτλο «Μελοποιημένη ποίηση» που πραγματοποιείται το Σάββατο 5 Μαΐου μεταξύ 20:30 και 22:30 (Περίπτερο 13, Φιλολογικό Καφενείο). Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Θανάσης Ραφτόπουλος παρουσιάζει τον μονόλογο του Λάκυ από το έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό».

ΔΕΘ HELEXPO - Περίπτερο 13, Stand 57A
Σάββατο 5/05: 10.00-22.00
Κυριακή 6/05: 10.00-21.00

Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα

Ήρωες που βρίσκονται σε οριακές στιγμές στη ζωή τους, ένα απροσδόκητο ταξίδι στο χωροχρόνο, αλλά και οι ανατροπές του έρωτα, εναλλάσσονται στις ταινίες του νέου ρωσικού σινεμά που παρουσιάζονται στην Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Η δράση πραγματοποιείται από το Σάββατο 5 έως την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στις προβολές θα είναι παρόντες συντελεστές των ταινιών – σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί-, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα Ολύμπιον με την προβολή της ταινίας Πέρα από τα όρια της πραγματικότητας του Αλεξάντερ Μπογκουσλάβσκι, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Η Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, η οποία επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, είναι μια διοργάνωση της ρωσικής κινηματογραφικής εταιρείας Leda-Film, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και του ΦΚΘ.

Πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 5/5

18:30 Το μεταίχμιο

20:30 Ο απρόσκλητος

Κυριακή 6/5

17:00 Το Μπολσόι

19:00 Πέρα από τα όρια της πραγματικότητας – επίσημη έναρξη (Ολύμπιον)

Info:

Σάββατο 5 έως την Τετάρτη 9 Μαΐου, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας

Μια ξεχωριστή παρουσίαση παιδικού βιβλίου, σε συνδυασμό με δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, οργανώνει, το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την παρουσίαση της δραματοποιημένης αφήγησης του παιδικού βιβλίου των εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση. Το παραμύθι θα ζωντανέψουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς Νατάσα Αγγελοπούλου, Μαρία Δασκαλάκη, Ελένη Καραγιάννη, Βασίλης Κουλόπουλος, Ναντίνα Κυριαζή, Παναγιώτα Σκλαβενίτη.

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την περιπέτεια από τον γνωστό μύθο που συνδέεται με την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία. Αφορμή της ιστορίας ο συχνός εφιάλτης της Αλεξάνδρας με πρωταγωνίστριες τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Για να απαλλαγεί από το όνειρο, το κορίτσι πρέπει να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των ορνίθων, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον μύθο.

Κρήτη- Μακεδονία η μεγάλη συνάντηση

Η Θεσσαλονίκη γέμισε για ακόμη μια φορά με αρώματα και γεύσεις κρητικές. Η Κρήτη ανέβηκε στην πόλη, σε μία σπουδαία έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μία γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού!

Η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδος, αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τελευταίο σαββατοκύριακο 5/5 και 6/5.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα.

Οι ώρες λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα είναι από τις 10:30 το πρωί έως και τις 21:30 το βράδυ.

Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα στο Θέατρο Τ

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Και ποιον από τους ήρωες του έργου, αυτούς τους κωμικοτραγικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, να πιστέψουμε; Αυτόν που λέει: «Μα δεν υπάρχει αγάπη, είναι μια επινόηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, ένα είδος αρρώστιας»; Ή εκείνον που βεβαιώνει: «Μα όχι, ήταν τέλεια όταν γνωριστήκαμε, ήταν σαν να ήμασταν δύο μισά που είχαν χαθεί και ξαναβρέθηκαν, ήταν σαν γιορτή»;

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

Ο Ζοέλ Πομμερά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» με το έργο του «Οι έμποροι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, πρώτα στο θέατρο Αμαλία (2008) και κατόπιν στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009). «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Πρώτη ελληνική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης, το 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Info:

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)
Παραστάσεις έως 20 Μαΐου 2018, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Μια μητέρα που πάσχει από άνοια και χάνεται. Μια κόρη που την εντοπίζει. Η άρνηση της μητέρας να αναγνωρίσει στο πρόσωπο της κοπέλας την κόρη της ή να επιστρέψει «σπίτι τους», οδηγεί σε έναν αποκαλυπτικό διάλογο, ξεδιπλώνοντας πτυχές μιας καθημερινής ζωής με τόση «παγιδευμένη θερμότητα» ώστε απειλεί το υπαρξιακό τους οικοσύστημα. Και όλα αυτά σε μια στάση λεωφορείου, σύμβολο της προσδοκίας για ένα νέο ξεκίνημα και της ανάγκης για νέες αποφάσεις, για μια νέα κατεύθυνση –ή νέες κατευθύνσεις– σε μια ζωή που, όμως, κάνει κύκλο.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί «η αίσθηση του ανεπίδοτου, οδηγώντας σε μια εσωτερική ρήξη», όπως έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης, εστιάζοντας στη γραφή της Δήμητρας Στάικου, στο χιούμορ, στη ροή και την προφορικότητα του λόγου της.

Ιnfo:

Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5)
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαϊου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310423925
Τιμές εισιτηριών: 10€, και 8 μειωμενο (ανέργων, 65, φοιτητικό, μαθητικό)
Προπώληση εισιτηρίων και στο ταμείο του θεάτρου Αυλαία

Τα ορφανά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, του Ιρλανδού βραβευμένου συγγραφέα, πολυμεταφρασμένου και καταξιωμένου στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Ο σημαντικός σκηνοθέτης με τη μακρόχρονη πορεία και προσφορά στο ελληνικό θέατρο ξεχώρισε με την παράσταση «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο και το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ, που παίζεται με επιτυχία στο Ιλίσια – Βολανάκης. Ο Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται στο ΚΘΒΕ με ένα εξίσου δυνατό και σύγχρονο κείμενο που εγείρει ερωτήματα, θέτει διλήμματα και προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με τη βία και το ρατσισμό σήμερα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται, πώς η γραμμή για το τι είναι μια δικαιολογημένη πράξη χαράζεται στην άμμο και σταδιακά σβήνει για να ξαναχαραχθεί όλο και πιο μακριά, πιο βαθιά, ώσπου δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, τη μισαλλοδοξία και το έγκλημα. (από το κείμενο της Βίκυς Αγγελάκη - Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θεατρολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Reading, του Ηνωμένου Βασίλειου- που γράφτηκε ειδικά για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ.)

Το επίκαιρο και αινιγματικό έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου (βραβεία Fringe First και Herald Angel) το 2009 και ανέβηκε από τότε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές φτάνοντας ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Info:

Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Δεσποινίς Τζούλια

Το έργο που γράφτηκε το 1888 και πραγματεύεται τον έρωτα, την εξουσία, την πάλη των φύλων και την πάλη των τάξεων, ήταν απαγορευμένο για χρόνια. Η δράση του, τοποθετείται τη Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου, μια νύχτα γιορτής, πανηγυριού, χορού, μεθυσιού, ερωτισμού και απογύμνωσης. Στην κουζίνα του αρχοντικού θα ξεκινήσει ένα άγριο παιχνίδι ανάμεσα στην Δεσποινίδα Τζούλια, κόρη του Κόμη, που αναζητά την απόλυτη πτώση και λύτρωση και στον Ζαν, υπηρέτη του Κόμη, που έχει στόχο την άνοδο και την κοινωνική καταξίωση. Ανάμεσα τους η μαγείρισσα Κριστίν, ερωτική αντίζηλος, που ακουμπά το νόημα της ζωής της στο θεό και την εκκλησία.

Info:

«Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ
Πέμπτη 3 έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 5, στις 21:00 και Κυριακή 6 Μαϊου 2018, στις 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική Είσοδος: 12€
Φοιτητικό: 8€

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

Μια απολαυστική σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία,το μελόδραμα, την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ», μετά από την επιτυχία που είχε στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ανεβαίνει από 20 Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» είναι μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές. Το μεταφυσικό στοιχείο με την τραγική και ταυτόχρονα αστεία παρουσία του, οδηγεί στα άκρα τις έτσι κι αλλιώς ακραίες καταστάσεις των ηρώων της ιστορίας.
Το έργο είναι μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς που πέρα από την ενσάρκωση των ρόλων τους καλούνται να εναλλάσσουν με φρενήρεις ρυθμούς… πενήντα επτά αλλαγές κοστουμιών με ταχύτητα που αφήνει άναυδο τον θεατή.
Μια θεατρική περιπέτεια γέλιου, μεταφυσικής αγωνίας και ακραίου ερωτικού πάθους.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Σάββατο: 18:00 & 21.15, Κυριακή 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € & ,15 € φοιτητικό
Κάθε Σάββατο βραδινή 20 € γενική είσοδος.

Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός είναι λίγο πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!

Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα…

Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που συνεχώς αυξάνεται.

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθέτησε και αυτό το χειμώνα ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Info:

Ράδιο Σίτυ (Βασ. Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9)

Σάββατο 5/5 : Απόγευμα 18:00 & Βραδυνή 21:30
Κυριακή 6/5 : Απόγευμα 17:00 & Bραδυνή 20:00
Δευτέρα 7/5 : 20.00

Ο Χαβιέρ Σαμπάτα στο Τελλόγλειο με το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Σούμπερτ

Ο Χαβιέρ Σαμπάτα, ένας από τους κορυφαίους κόντρα τενόρους στον κόσμο, θα ερμηνεύσει τον κύκλο τραγουδιών «Winterreise» («Χειμωνιάτικο ταξίδι») του Φραντς Σούμπερτ για φωνή και πιάνο, σε μία μουσική βραδιά που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος (Αγ. Δημητρίου 159Α). Θα τον συνοδεύσει στο πιάνο ο Φρανσίσκο Πογιάτο.

Ο Αυστριακός συνθέτης Φραντς Σούμπερτ (1797 – 1828) έγραψε αυτόν τον κύκλο των 24 τραγουδιών στα 31 του χρόνια, λίγο πριν τον θάνατό του. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της τέχνης του Lied που σηματοδοτεί το απόγειο του γερμανικού ρομαντισμού. Ένας νέος, μόνος στο χειμωνιάτικο τοπίο, θρηνεί την απώλεια της αγαπημένης του. Τους στίχους έγραψε ο Γερμανός ποιητής Wilhelm Müller.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα, Αγ. Δημητρίου 159Α

Σάββατο 5 Μαΐου

Εισιτήρια: 10 και 7 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 247111

Ο Jorgos με το show «Magic & Illusions» στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Το Αριστοτέλειον Θέατρο έχοντας παράδοση στην επιλογή των θεαμάτων παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Jorgos µε το πρωτόγνωρο show του, Magic & Illusions.

Ο Jorgos ή Γιώργος Παμπουκίδης είναι ο Μάγος που ξεχώρισε στο show «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Άφησε άναυδους τους κριτές, το πολυπληθές ακροατήριο, μικρούς και μεγάλους τηλεθεατές, που τον επιβράβευσαν µε την ψήφο τους και τον οδήγησαν στον τελικό του διαγωνισμού.

Ο Jorgos είναι ο Έλληνας µάγος που διαπρέπει στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αμβούργου και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεπερνά τα 30 χρόνια και προκαλεί ενθουσιασμό µε τα απαράμιλλα σόου του σε πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία!

Info:

Αριστοτέλειον Θέατρο, Εθν. Αμύνης 2

Σάββατο: 20:00
Κυριακή: 12:00 και 19:00

• Σάββατο & Κυριακή 20 ευρώ & 15 ευρώ
• Οικογενειακό 4 ατόμων και πάνω 50 ευρώ & 3 ατόμων 40 ευρώ

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με δύο νέες παραστάσεις στο Club Mylos

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ανανεώνει την πετυχημένη του συνεργασία με την kazandb και τα Σάββατα 28 Απριλίου και 5 Μαΐου η σκηνή του «ΜΥΛΟΣ Club» θα γεμίσει με γέλιο!

Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θα υπάρχει – όπως πάντα – πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στην θάλασσα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Info:

Μύλος Club (Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία)
Σάββατο 5 Μαΐου 2018
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση, Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 8€
Ταμείο: 10€
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν έχει ποτό καθώς και δεν εξασφαλίζει και θέση καθημένου
Τηλ κρατήσεων θέσεων καθημένων: 2310.510081, 6949950530

Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χρήστος Παπαδόπουλος στο Σεργιάνι

Aπολαύστε τον αγαπημένο ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο μαζί με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Παπαδόπουλο για λίγες μόνο εμφανίσεις στη Μουσική Σκηνή «Ρεμπέτικο Σεργιάνι» στον Εύοσμο.

- Σάββατο 28 Απριλίου 2018 – Ώρα 22:30
- Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 – Ώρα 22:30
- Σάββατο 5 Μαΐου 2018 – Ώρα 22:30

Info:

Σεργιάνι, Έυοσμος, Πλάτωνος 64 :

Kρατήσεις στο 2310703535

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο Ξέφωτο

Μετά από δύο εξαιρετικές βραδιές, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επιστρέφει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) το Σάββατο 5 Μαΐου.
Μαζί του στο τραγούδι η Ντίνα Παπαϊωάννου και ο Φώτης Θεοδωρίδης. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Καραβίτης, στο ακορντεόν ο Μάνος Γρυσμπολάκης, στην κιθάρα ο Νίκος Καινούργιος και στα κρουστά ο Φοίβος Αποστολίδης

Με ένα λαϊκό πρόγραμμα από το ’50 μέχρι σήμερα, γεμάτο πενιές, ταξίμια και λατρεμένα τραγούδια ο αγαπημένος συνθέτης θα συνεπάρει το κοινό, θα το ξεσηκώσει, θα το συγκινήσει, θα το ταξιδέψει.. Στο ρεπερτόριο, περιλαμβάνονται συνθέσεις του Θανάση Πολυκανδριώτη που ερμήνευσαν ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Γλυκερία αλλά και μουσικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης κ.α.
«Τελειώσαμε λοιπόν», «Τα πήρες όλα», «Τα βάσανά μου», «Στου φεγγαριού την αγκαλιά», «Κι έλεγες», «Και λέγε λέγε», «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ», «Ζηλεύω τα πουλιά», «Τι έκανα για πάρτη μου» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν, απογειώνοντας συναισθήματα και διαθέσεις έτσι, όπως μόνο η μουσική ξέρει να κάνει. Παράλληλα, οι fan του μπουζουκιού, όσοι νιώθουν το λυγμό του και ανταποκρίνονται στους ήχους του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταξίμια και αυτοσχεδιασμούς του Θανάση Πολυκανδριώτη, ενός από τους πιο σπουδαίους σολίστ στο μπουζούκι.

Info:

Σάββατο 5 Μαΐου

Ώρα έναρξης 23:00

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα, Τηλ. κρατήσεων 6931091534

Είσοδος 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Παντελής Θαλασσινός - Βασίλης Σκουλάς στο Block 33

Παντελής Θαλασσινός-Βασίλης Σκουλάς: Μια εμπειρία ψυχής και θύμησης, που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους!!

Οι δυο πολυαγαπημένοι τραγουδοποιοί κι ερμηνευτές, μετά τη μεγάλη κοινή περιοδεία τους και πριν ταξιδέψουν σε κάποιες ακόμα επιλεγμένες πόλεις της ελληνικής υπαίθρου κι ετούτο το καλοκαίρι, ανεβαίνουν στη σκηνή του Block33, για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 5 Μαΐου!

Μια μοναδική μουσική συνάντηση, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια… Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμυρνη… Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, ο Θαλασσινός και ο Σκουλάς με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας.

Info:

Σάββατο 5 Μαΐου

BLOCK 33, 26ης Οκτωβριου 33
Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: Oρθίων 11 ευρώ, Καθήμενων 13 ευρώ

Χρήστος Νικολόπουλος και Πίτσα Παπαδοπούλου στην Αποθήκη του Μύλου

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και η μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας γενιάς η Ασπασία Στρατηγού συναντιούνται!

Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου και η υπέροχη Ασπασία Στρατηγού ξεκινούν τις εμφανίσεις τους ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας.

Χρήστος Νικολόπουλος, 0 μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου , η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για την μουσική μας σκηνή.

Ο Στέλιος Διονυσίου, προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή που κουβαλάει ιστορία… θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές.

Η Ασπασία Στρατηγού χαρακτηρίζεται ως μια προικισμένη ερμηνεύτρια η οποία μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη τραγουδιού με την ίδια συνέπεια και δύναμη.

Το πρόγραμμα συνοδεύει 6μελής ορχήστρα με άριστους μουσικούς.Ενα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το κέφι .

Info:

Μύλος Αποθήκη (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία)
Σάββατα 5 Μαιου 2018
Έναρξη: 23:00
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530, 6974162730
Ποτό, κρασί, μπύρα στο μπαρ: 15€
Μπουκάλι κρασί στα 2 άτομα: 75€, 85€
Φιάλη αλκοόλ απλή στα 4 άτομα: 150€, special: 170€

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Τελευταία Σάββατα 5 και 12 Μαΐου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα στην Πύλη Αξιού Live Clubbing

Η Πύλη Αξιού επέστρεψε ανανεωμένη και υποδέχτηκε την απόλυτη μουσική συνεργασία της χρονιάς: Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Θεσσαλονίκη ζει μαγικές βραδιές!

Συμμετέχουν η ΕΛΠΙΔΑ και ο ΒΟ!

Info:

Πύλη Αξιού Live Clubbing, Ανδρέου Γεωργίου 9, Σφαγεία Θεσ/νικης.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο

Κρατησεις: 2310553158

O Νίκος Οικονομόπουλος στο FIX Night Club

Ο Νίκος Οικονομόπουλος ανέβηκε Θεσσαλονίκη και το κοινό της πόλης τον υποδέχτηκε με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο!

Το πρόγραμμα από το Κέντρο Αθηνών μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, για να μας χαρίσει βραδιές διασκέδασης, με τον Νίκο Οικονομόπουλο να δίνει τον καλύτερο του εαυτό!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο Fix Live!

Info:

Fix Live, 26ης Οκτωβρίου 15

Τηλ.: 2310 514555

Ο Θέμης Αδαμαντίδης στο Voice live stage

Το Voice live stage φιλοξενεί τον Θέμη Αδαμαντίδη κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το Voice στην Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Μαζί του ο Ανδρέας Στάμος και η Χριστίνα Κολέτσα.

Info:

Σάββατο 5 Μαΐου

Voice Live Stage, Φρίξου 6

Τηλέφωνο κρατήσεων kratisionline.gr: 2312202383 , 6936971336 (Δωρεάν κλήση Viber και whatsapp)

Sail for pink

Με το σύνθημα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» και με σύμβολο τη καθιερωμένη πλέον γοργόνα, το 6ο Sail for Pink έχει στόχο την μετάδοση του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Επιπλέον, με τα έσοδα της εκστρατείας στηρίζονται σημαντικές δράσεις και Προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανωτές σας καλούν να συμμετέχετε στον ιστιοπλοϊκό αγώνα, στον «Αγώνα Ζωής» (running) και στην «Πορεία Ελπίδας» (περπάτημα) καθώς και στις εκδηλώσεις στεριάς για να προβάλλουμε όλοι μαζί την αξία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού καθώς και τη συμπαράσταση μας στις γυναίκες που νοσούν ή νόσησαν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SAIL FOR PINK 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Μαΐου 2018
10:00-14:00
Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου

Εγγραφές στο Sail for Pink 2018
Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού και επιπλέον μαστογραφία, όπου κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

09.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.: Pink Cocktail Party στο Ναυτικό όμιλο Θεσσαλονίκης (Θεμ. Σοφούλη 112).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Μαΐου 2018
Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου
9:00-14:00

«ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ» ΤΡΕΞΙΜΟ

10.00 π.μ.: Τρέξιμο 6χλμ με εκκίνηση από το Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου, κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής και τερματισμό πίσω στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ

11:00-12:00 ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δρώμενα εξέδρας, δράσεις για παιδιά από τo CatWalk – Δημιουργία Τέχνη Πολιτισμός, περίπτερα ενημέρωσης και δειγματοδιανομές!

Zumba από το γυμναστήριο Fitness Fun Ladies κέντρου , Αλματάκια Ζωής – Μαμά σ’αγαπώ και σε προσέχω, παρουσίαση χορευτικού mambo από τις survivors με την καθοδήγηση της σχολής χορού Asters, Μηνύματα ελπίδας από τις survivors

«ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

12.00 μ.μ.: Πορεία 3 χλμ με εκκίνηση από το Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου και τερματισμό στο Μέγαρο Μουσικής.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ

Κόστος Συμμετοχής 6€

14ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», για 14η συνεχή χρονιά, διοργανώνει την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, το ετήσιο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», που καθιερώθηκε ως εκδήλωση της άνοιξης. Είναι μια ημέρα χαράς, κατά την οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απόφοιτοι και φίλοι του Κολεγίου συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Φέτος, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» γιορτάζει την ημέρα αυτή μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ». Πρόκειται για έναν Φιλανθρωπικό Σύλλογο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με αποστολή τη Στήριξη της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία. Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος «ΔΕΛΑΣΑΛ», η οποία δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία, στο φουαγιέ του Γυμνασίου-Λυκείου, από τις 10.00΄έως τις 13.00΄, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου».

Δρόμοι του νερού

Μια πόλη με τα νώτα της στη θάλασσα. Ένα υδραγωγείο που τροφοδοτεί την πόλη. Ρέματα υπόγεια. Μοναχοί που κρατούν το κλειδί του νερού. “Τους υδροχόους έκοψον σωλήνας Χορτιάτου”. Ένας βράχος που αναβλύζει. Μια βάπτιση ενήλικα. Το πρώτο μπάνιο του μωρού. Ο γεροποταμός που «εστράφη εις τα οπίσω». Κρήνες και ρείθρα στις υδάτινες οδούς. Ο Ιησούς αγένειος πάνω σε ουράνιο τόξο. Μια Κρήνη, τσεσμέ - περσικά: τσεσμ, το μάτι. Το νερό, φως που αναβλύζει, πηγή της ζωής. Ένας μουφτής τιμά την ολιγόζωη εγγονή του. Ένα τσεσμέ που διασφαλίζει τον παράδεισο. Ένας άγιος που λογχίζεται στο λουτρό. Το βλέμμα της Αζιγιαντέ.

Με οδηγό τον ιστορικό ανθρωπολόγο και περφόρμερ Μάριο Χατζηπροκοπίου ακολουθούμε τους δρόμους του νερού ξεκινώντας από την Μονή Βλατάδων και φτάνοντας ως τα Λουτρά ο Παράδεισος και περνώντας από μονές, κρήνες, χαμάμ και τεμένη. Η πυκνή αφήγηση εστιάζει στην κομβική σημασία του ύδατος στις διαφορετικές θρησκείες και εποχές της πόλης, αλλά και στις πολιτισμικές πρακτικές των λουτρών ανά τους αιώνες.

Info:

Κυριακή 6 Μαΐου

Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων
Ώρα: 10:30
Συμμετοχή 10 ευρώ
πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900-1

Οι Μήνες του Μικρού Βορρά

Η μουσική-θεατρική παράσταση του Μικρού Βορρά «ΟΙ ΜΗΝΕΣ», που λατρεύτηκε από τους μικρούς θεατρόφιλους, επιστρέφει για μία μόνο ημέρα στις 22 Απριλίου και 6 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ., στο θέατρο Αυλαία.

Μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για κάθε παιδί από 3 ετών και άνω, γεμάτη ζωντάνια και παιχνίδι, που υπόσχεται να σας συναρπάσει!

Λίγα λόγια για το έργο:

Με οδηγό το παραμύθι «η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες», ξεκινάμε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης! Θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει στο μπαούλο του ο γέρο-χρόνος και που κάθε ένας από τους μήνες του μας προσφέρει απλόχερα!

Οι φίλοι του Μικρού Βορρά έχουν την ευκαιρία να γίνουν όχι μόνο συνταξιδιώτες αλλά και πρωταγωνιστές στο εγχείρημά μας αυτό αναβιώνοντας χορούς, παιχνίδια, τραγούδια και έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης.

Το ρυθμό κρατούν γνωστά αλλά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε συνδυασμό με τη μαγευτική φωνή της Αφροδίτης Νικολιουδάκη.

Κάθε παράσταση είναι αφιερωμένη και σε ένα διαφορετικό «γιο» του γέρο-Χρόνου, ανάλογα με τον μήνα που διανύουμε, με στόχο την ψυχαγωγία των μικρών θεατών αλλά και τη γνωριμίας τους με τη λαογραφία και τη ντοπιολαλιά.

Info:

Θέατρο Αυλαία (Διαλέττη 7)
Από 22 Απριλίου και 6 Μαΐου
Ώρα: 12.00

"Όνειρο στο κύμα" στο Βασιλικό Θέατρο

Η Πρότυπη Σχολή Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, σμίγουν επί σκηνής, για δεύτερη φορά, για να παρουσιάσουν το έργο «Όνειρο στο κύμα». Μια παράσταση που δομείται στη συνάντηση της κίνησης και της μουσικής. Η μουσικό-χορευτική παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο αναφέρεται στην αντιπαράθεση της ευτυχισμένης εφηβείας με την φθορά της ωριμότητας.

Υπάρχει συνάφεια ανθρώπου φύσης και νόμος της πόλης. Για τον Παπαδιαμάντη, ο άνθρωπος αισθάνεται ευτυχισμένος μόνο κοντά στη φύση. Από αυτήν πηγάζουν ομορφιά, αγνότητα, ευδαιμονία. Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση σημαίνει δυστυχία, αλλοτρίωση και φθορά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ο Ηλίας Καμπακάκης στο Χρώμα

Η σχέση τους μετράει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

Η φωνή του μας ταξιδεύει!

Η επιστροφή του είναι γεγονός!

Ο Ηλίας Καμπακάκης σας περιμένει κάθε Κυριακή στο Χρώμα Μπάρ!

Info:

Κυριακή 6 Μαΐου

Χρώμα Μπαρ, Αδριανουπόλεως 3

Τηλ. 693 846 8920

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, hot dog, χονγκ κονγκ, μονη λαζαριστων, block 33, χριστινα κολετσα, μαΐου, δραση, pink, dog, χανθ, today, urban, info, ΔΕΘ, helexpo, ελλαδα, μνήμη, συμμετοχή, αιγυπτος, γαλλια, κορεα, κυπρος, ρωσία, σλοβακία, κθβε, θεατρο, ναρ, φκθ, μυστήριο, τραπεζες, κρητη, νέα, εμφάνιση, δραμα, αθηνα, προσφορες, κινγκ, διλήμματα, σημαίνει, μισαλλοδοξία, fringe, angel, τζουλια, βεπ, σκηνη, survivor, κηδεία, magic, illusions, club, αμεα, fan, τηλ, block, καλοκαιρι, αιγαιο, νικολοπουλος, πιτσα, room, live, ελπιδα, fix, night, voice, stage, θαλασσα, running, προγραμμα, cocktail, party, κυριακη, fitness, fun, χλμ, φεστιβαλ, ιησούς, φως, κινηση στους δρομους, γερμανος, σταση εργασιας, νοτης σφακιανακης, τζουλια 2 μαυροι, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, στρατος, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τζουλια αλεξανδρατου 2012, μαρινελλα, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, προξενειο ρωσιας, αποχωρηση survivor, γιορτη σημερα, ελενη, τι σημαινει, κεντρο αθηνων, illusions, υδραγωγειο, φεστιβαλ κινηματογραφου, το στοιχημα, μνήμη, μια ημερα, ιησούς, σλοβακία, χωρες, ρωσία, αιμοδοσια, αλβανια, αμεα, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βαπτιση, βελγιο, βραδυνη, γερμανια, γλυκερια, γυναικα, γωνια, δημοκρατια, δωρεαν, εθνικο θεατρο, εικονες, ζηνα, ηθοποιοι, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, θρησκειες, ιλισια, ιραν, ισραηλ, ιταλια, κθβε, κιθαρα, κινα, κοντρα, κυκλαδες, μητερα, μουσικη, οικονομοπουλος, ομορφια, ονειρο, παιχνιδια, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ρηγας, ρουμανια, σινεμα, σωκρατης, ταινιες, τηλεοραση, τηλεφωνο, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φκθ, φως, ωρα, fringe, urban, αγαπη, αγριο, αγωνες, αδαμαντιδης, αδικια, ακορντεον, αλεξανδρα, αλκοολ, αμαλια, αμερικη, ανθρωπος, ανοια, αναπηρια, αξονες, αρχαια, απωλεια, αρωματα, αστεια, αφηγηση, αφορμη, βαγια, βιβλιο, βλεμμα, βοσνια, βοσκοπουλος, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γαλλικα, γεωργιου, γινει, γινεται, γλωσσα, γονεις, γοργονα, δυναμη, διλήμματα, δωδεκα, δοθει, εγχειρημα, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση βιβλιου, εκθεση, εκθεσεις, εκκινηση, εκκλησια, ελβετια, ελπιδα, εβδομαδα, εννοια, εργα, εμφάνιση, εποχες, επτανησα, επτα, επιτυχια, ερζεγοβινη, ερχεται, ετων, ευοσμος, ευοσμο, ευρωπη, εφιαλτης, τεχνη, ζαμπετας, ζωη, ζωης, χαμαμ, κηδεία, ιδια, ειδος, ηρωες, θαλασσινος, ιδρυμα, ιστορικο, καζαντζιδης, καναδας, καρκινος, κειμενο, κουζινα, κυρια, κινγκ, κροατια, κρασι, κρατικο, κτιριο, κολετσα, κωμωδια, λαδαδικα, λενα παπαδοπουλου, λογια, λογοτεχνια, λυτρωση, μαΐου, μακεδονια, μακρια, μαμα, μαροκο, μαστογραφια, ματι, μεγαρο μουσικης, μηνυματα, μηνες, μυστήριο, μισαλλοδοξία, μονη λαζαριστων, μουσικα οργανα, μπανιο, μπουζουκι, μπυρα, μαρια, ναυτικο, ναρ, νερο, νικο, νυχτα, νοημα, ντινα, νωτα, ξεκινημα, ξεφωτο, παντα, ουρανιο τοξο, ουρανιο, ουτοπια, οικογενεια, ορια, ορεινη κορινθια, ορνιθες, οχηματα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, παρισι, πεγκυ ζηνα, πεμπτη, πηγη, πιανο, ποιοτητα, ροη, προγραμματα, πρωταγωνιστες, πρωι, πυλη αξιου, ραντεβου, ρεκορ, ρεσιταλ, σαουδικη αραβια, σατιρα, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σοου, σπιτι, σπυρου, στρατος διονυσιου, στα ακρα, στην κουζινα, συγχρονο, σφαγεια, τι ειναι, τηλ, τουρκια, τολης βοσκοπουλος, τοξο, τρεξιμο, τριτη, τσιμεντο, φεστιβαλ, φοιβος, φυση, φυσικα, φθορα, φλεμινγκ, φωνη, φορα, χανθ, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χιωτης, χλμ, χονγκ κονγκ, χρονος, χρωμα, ωρες, αντρες, fun, αιωνες, βαψιμο, block 33, club, cocktail, block, δωματιο, ειδη, εμφανισεις, εθνικο, fan, φιλοι, film, fitness, fix, φουαγιε, γευσεις, γιορτη, helexpo, ηπειρο, χωρα, κληση, κρητικες, κυριακη, λευκο, magic, μια φορα, dog, night, room, οργανα, ορχηστρα, παυλος, παιχνιδι, pink, ποιητης, ποδια, ποτο, party, σημαίνει, σκηνη, stage, survivor, σωληνας, ταξιδι, today, τολης, θανασης, υπεροχη, voice, ζευγαρι
Αναζητήσεις
εκθεση βιβλιου θεσσαλονικη καλαμαρια
Τυχαία Θέματα