Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Το TEDx Thessaloniki που μας κάνει φέτος να περπατάμε σε... λεωφόρους, το Φεστιβάλ Φανταστικού που επιστρέφει στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, το IN-EDIT που μας κλείνει στις σκοτεινές αίθουσες και το Panorama Charity Fun Run που μας βγάζει στους δρόμους για καλό σκοπό, είναι ορισμένες μόνο από τις προγραμματισμένες δράσεις γι' αυτό το σαββατοκύριακο στη

Θεσσαλονίκη. Την πολιτιστική ατζέντα του διημέρου συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις για παιδιά.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάντε την επιλογή σας.

Καλό Σαββατοκύριακο!

TEDx Thessaloniki 2018

Καθημερινά ακολουθούμε δρόμους για να φτάσουμε σε έναν προορισμό, όπως είναι το σπίτι μας ή δουλειά μας. Υπάρχουν όμως και δρόμοι με διαφορετικούς προορισμούς. Συχνά αυτοί οι δρόμοι γίνονται λεωφόροι, που μας οδηγούν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Αυτές τις «Λεωφόρους» (Avenues) φιλοδοξεί να ανοίξει για το κοινό το TEDx Thessaloniki 2018, φέρνοντας κοντά ανθρώπους που με τις ιδέες τους ανοίγουν λεωφόρους στον χώρο της τεχνολογίας, των τεχνών, των επιστημών, και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας μας.

Μία ολόκληρη ημέρα, 14 ομιλητές και 4 performers περιλαμβάνει το φετινό TEDx Thess, με τους 700 θεατές να περιμένουν να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να εντυπωσιαστούν από ιδέες που αξίζει να διαδοθούν!

Αναλυτικά οι ομιλητές ΕΔΩ.

Η παρουσιάστρια

Η Άννα Μπουσδούκου, η καταξιωμένη δημοσιογράφος, επιστρέφει και φέτος στη σκηνή στο ρόλο της παρουσιάστριας, για να μας οδηγήσει στις Λεωφόρους του TEDxThessaloniki.

Food Experience

H εμπειρία του TEDxThessaloniki προσφέρει πάντα τροφή για σκέψη, για αυτό το λόγο δεν θα μπορούσε να λείπει από την φετινή διοργάνωση μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, εξερευνώντας τις γαστρονομικές λεωφόρους.

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία ξεκινά με το πρωινό και τη Λεωφόρο Ενδυνάμωσης, δεν παραλείπεται φυσικά η Λεωφόρος Ευεξίας του Δεκατιανού, για να φτάσει στο Μεσημεριανό, τη Λεωφόρο Λευτέρη Λαζάρου, με γεύσεις διά χειρός του διάσημου Σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βαρούλκο Seaside.

Στο διάλειμμα το κοινό θα ταξιδέψει στη Λεωφόρο Παράδοσης, με παραδοσιακό ελληνικό γλυκάκι, ενώ στο after party θα συνοδεύουν τους συμμετέχοντες σνακ από τα παιδικά πάρτι, στη Λεωφόρο Παιδικής Ηλικίας.

Info:

Σάββατο 21 Απριλίου

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Fantasmagoria 2018

Οι λάτρεις του φανταστικού δίνουν στις 21 και 22 Απριλίου ραντεβού στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου -υπό την αιγίδα του Δήμου- διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Fantasmagoria.

Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.

Παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, workshops, διάθεση βιβλίων και προϊόντων στον εκθεσιακό χώρο του φουαγιέ, παράλληλες δράσεις, cosplay, stand up comedy, επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογράφος, καλλιτεχνικές δημιουργίες και εκδηλώσεις για παιδιά, περιμένουν τους καλεσμένους, ενώ guest-έκπληξη της διοργάνωσης είναι ο διεθνούς φήμης συγγραφέας τρόμου, Graham Masterton, ο οποίος θα παραδώσει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και θα υπογράψει τα βιβλία του.

Αφήστε τον καλύτερο… φανταστικό εαυτό σας να αποκαλυφθεί και διασκεδάστε με την ψυχή σας στο 2ο Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1)
21 και 22 Απριλίου 2018
Ελεύθερη Είσοδος

IN-EDIT Thessaloniki Edition

Πριν 15 χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη ένα φεστιβάλ που σκοπό είχε να αναδείξει ένα κινηματογραφικό είδος που το ευρύ κοινό αγνοούσε: το μουσικό ντοκιμαντέρ. Πριν 5 χρόνια και έχοντας ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες. Φέτος, γιορτάζει τα 15 του χρόνια και λίγο πριν προσγειωθεί για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ, το IN–EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, επιστρέφει σε μία από τις αγαπημένες του πόλεις με ένα πρόγραμμα συναρπαστικό, τόσο μέσα όσο και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

IN-EDIT THESSALONIKI EDITION 2018

18-22 Απριλίου

Αίθουσες: Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας

Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα

Μια Εξαφάνιση… Ένας Προδομένος Έρωτας…και…Ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ… Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Αγκάθα Κρίστι- στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.

Ο Ηρακλής Πουαρό – ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό – καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Θεατράνθρωπο Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2017, κυριολεκτικά, πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχοντας προσφέρει, για πάνω από τριανταπέντε χρόνια, όλο του το είναι ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου.

Ιnfo:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3)

Σάββατα 9:15μμ -Κυριακές 8μμ

Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6972702870 (οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 30)

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 7€

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου από την Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Η συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, σ' αυτό το ευφυέστατο θεατρικό έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», ισορροπεί με μαεστρία το σπαρταριστό γέλιο με τη συγκίνηση. Όλα διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής με επτά πρόσωπα που μπλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο που το στοιχείο της ανατροπής των καταστάσεων να κρατάει τον θεατή σε συνεχή εγρήγορση. Σχοινοβατώντας ανάμεσα στη χαρά, τον πόνο, την αγωνία, την έκπληξη, την ανακούφιση ο θεατρικός λόγος μοιάζει με πινγκ πονγκ που απ' τη μια στιγμή στην άλλη δεν ξέρεις που θα πάει το μπαλάκι. Μια παράσταση που η σκηνοθετική ματιά παίρνει θέση στα δρώμενα και δεν σφυρίζει αδιάφορα, δημιουργώντας με τέτοιο τρόπο που ο θεατής να φύγει με ψυχική μεν ευφορία αλλά και προβληματισμό για περαιτέρω συζήτηση.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Σάββατο 21 Απριλίου
Παρασκευή 04, Σάββατο 05, Κυριακή 06 Μαΐου
Ώρα παραστάσεων: 20:30
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2310 463 423, 2310 461 655

Life is fairytale

Η Γλύκα Στόιου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με νέα σκηνοθεσία και ανανεωμένο κείμενο, το οποίο θα παρουσιαστεί και στα ελληνικά και στα αγγλικά — “Life Is A Fairytale” από 20 έως 29 Απριλίου, στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Η Κατερίνα θυμάται μια ζωή τον εαυτό της να είναι Στρίγγλα. Βασικά, σχεδόν όλες οι γυναίκες στην οικογένειά της ήταν στρίγγλες. Τώρα ήρθε επιτέλους η στιγμή να μιλήσει για την εμπειρία της πάνω στη Γη και τη συνεχή αναζήτησή της για έναν «πρίγκιπα». Η Κατερίνα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της και θυμάται οικογενειακές ιστορίες που την έχουν στοιχειώσει. Το έργο “Life Is A Fairytale” είναι εμπνευσμένο από το Ημέρωμα της Στρίγγλας, το Λεωφορείον ο Πόθος, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Θα μπορέσει άραγε η Κατερίνα να λυτρώσει την ψυχή της μέσα από το ταξίδι της στον Κάτω Κόσμο;

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Πρόγραμμα Παραστάσεων:
Σάββατο 21/4 (ελληνικά), Κυριακή 22/4 (αγγλικά)
Παρασκευή 27/4 (αγγλικά), Σάββατο 28/4 (ελληνικά) και Κυριακή 29/4 (αγγλικά)
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό/ανέργων, 8€ σύλλογοι / σχολές

Σεξ Λεξικόν

Στην Ελλάδα του 1978, δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη σχέση τους στην κορυφαία στιγμή της, να κάνουν, δηλαδή, έρωτα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη συστολή τους, αλλά και τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής.

«Σύμβουλος» στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση της σχέσης τους, ένα παλαιομοδίτικο λεξικό του σεξ, σύμφωνα με το οποίο οι άντρες δεν πρέπει να συνάπτουν περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με άγνωστες κοπέλες και «τουρίστριες ξυπόλυτες και βρώμικες», ενώ οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν «τα νυχτερινά κλαμπς με τα τζιουκ-μποξ, τη σεξ-ατμόσφαιρα και τον χαμηλό φωτισμό».

Οι ηθικοπλαστικές απόψεις του οπισθοδρομικού λεξικού αποπροσανατολίζουν τους δύο νέους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια τρυφερή κωμωδία με vintage αισθητική και καταιγιστικό ρυθμό, ενώ γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαφορετικών τους απόψεων για την πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις, αλλά και να δοκιμαστούν τα όρια της δικής τους σχέσης.

Το «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, δημοσιογράφου βραβευμένου με το Βραβείο Μπότση και αποφοίτου τουStudio Θεατρικής Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο black box του θεάτρου 104, ενώ από τον Οκτώβριο του 2017 παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του ίδιου θεάτρου.

Info:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 21 Απριλίου στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 14€ | προπώληση 12€ (έως 10/4) | φοιτητών & άνω των 65 12€ | ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες 10€

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα στο Θέατρο Τ

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Και ποιον από τους ήρωες του έργου, αυτούς τους κωμικοτραγικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, να πιστέψουμε; Αυτόν που λέει: «Μα δεν υπάρχει αγάπη, είναι μια επινόηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, ένα είδος αρρώστιας»; Ή εκείνον που βεβαιώνει: «Μα όχι, ήταν τέλεια όταν γνωριστήκαμε, ήταν σαν να ήμασταν δύο μισά που είχαν χαθεί και ξαναβρέθηκαν, ήταν σαν γιορτή»;

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

Ο Ζοέλ Πομμερά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» με το έργο του «Οι έμποροι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, πρώτα στο θέατρο Αμαλία (2008) και κατόπιν στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009). «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Πρώτη ελληνική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης, το 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Info:

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στις 21:30
Παραστάσεις: 13 Απριλίου – 20 Μαΐου 2018, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: 10€ γενική είσοδος έως τις 10 Απριλίου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00
Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Τα ορφανά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, του Ιρλανδού βραβευμένου συγγραφέα, πολυμεταφρασμένου και καταξιωμένου στην ελληνική θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Ο σημαντικός σκηνοθέτης με τη μακρόχρονη πορεία και προσφορά στο ελληνικό θέατρο ξεχώρισε με την παράσταση «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο και το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ, που παίζεται με επιτυχία στο Ιλίσια – Βολανάκης. Ο Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται στο ΚΘΒΕ με ένα εξίσου δυνατό και σύγχρονο κείμενο που εγείρει ερωτήματα, θέτει διλήμματα και προκαλεί προβληματισμούς σχετικά με τη βία και το ρατσισμό σήμερα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται, πώς η γραμμή για το τι είναι μια δικαιολογημένη πράξη χαράζεται στην άμμο και σταδιακά σβήνει για να ξαναχαραχθεί όλο και πιο μακριά, πιο βαθιά, ώσπου δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, τη μισαλλοδοξία και το έγκλημα. (από το κείμενο της Βίκυς Αγγελάκη - Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Θεατρολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Reading, του Ηνωμένου Βασίλειου- που γράφτηκε ειδικά για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ.)

Το επίκαιρο και αινιγματικό έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου (βραβεία Fringe First και Herald Angel) το 2009 και ανέβηκε από τότε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές φτάνοντας ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Info:

Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

Μια απολαυστική σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία,το μελόδραμα, την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ», μετά από την επιτυχία που είχε στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ανεβαίνει από 20 Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» είναι μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές. Το μεταφυσικό στοιχείο με την τραγική και ταυτόχρονα αστεία παρουσία του, οδηγεί στα άκρα τις έτσι κι αλλιώς ακραίες καταστάσεις των ηρώων της ιστορίας.
Το έργο είναι μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς που πέρα από την ενσάρκωση των ρόλων τους καλούνται να εναλλάσσουν με φρενήρεις ρυθμούς… πενήντα επτά αλλαγές κοστουμιών με ταχύτητα που αφήνει άναυδο τον θεατή.
Μια θεατρική περιπέτεια γέλιου, μεταφυσικής αγωνίας και ακραίου ερωτικού πάθους.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
Σάββατο: 18:00 & 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € & ,15 € φοιτητικό
Κάθε Σάββατο βραδινή 20 € γενική είσοδος.

Black Friday και 13 με τον Μάρκο Σεφερλή

Ή αλλιώς… «Ο καλός, ο κακός, ο ψηλός, ο κοντός, η χαζή, η τρελή, η χοντρή, ο κουτός και ο… άσημος», τα μέλη δηλαδή ενός «θεότρελου» κινηματογραφικού συνεργείου που έχει κλείσει την Παρασκευή και 13 το θέατρο «RADIOCITY» για το γύρισμα μιας σκηνής από την ταινία «Ένα αστέρι πεθαίνει».

Τί θα συμβεί μπροστά στα μάτια των εκατοντάδων «κομπάρσων» που θα παρευρεθούν εκείνη τη μέρα στο γύρισμα;

Θα είναι μια… «Black Friday» γεμάτη «ευκαιρίες» για τα μέλη του συνεργείου να αναδείξουν τα ταλέντα τους σε όλα τα επίπεδα (ερωτικά, υποκριτικά, σκηνοθετικά) ή μια κλασική… γρουσούζικη «Παρασκευή και 13», που θα εξελιχθεί σε θρίλερ για όλους; Ή μήπως ένας σπαρταριστός συνδυασμός και των δύο, δηλαδή μία…«Black Friday και 13»;

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Γιάννης Καπετάνιος, Θοδωρής Ρωμανίδης, Αρετή Ζαχαριάδου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Ανάργυρος Βαζαίος, Σοφιάννα Γρηγοριάδη

Info:

Ράδιο Σίτυ (Λεωφ. Βασ. Όλγας 11-Παρασκευοπούλου 9)

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

Σάββατο 21 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.
Κυριακή 22 Απριλίου 5:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ.

Ράφτης κυριών

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το “Από Μηχανής Θέατρο” παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, “Ράφτης κυριών”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Στο έργο “Ράφτης κυριών” η φάρσα βρίσκει την πιο απολαυστική εκδοχή της. Ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο.

Ιnfo:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ
Παραστάσεις: 21/4 (18.00 & 21.00) & 22/4 (21.00)
Τιμές εισιτηρίων:Κανονικό: 15€/ Προπώληση (έως 02/04): 12€, φοιτητικό/ άνω των 65 ετών: 12€/ Άνεργοι: 10€/ ΑμεΑ: 8€.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

O φάρος

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Πουπουλένιου και του Θεού της Σφαγής ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιλέγει και σκηνοθετεί, σε πανελλήνια πρεμιέρα, το συνταρακτικό θρίλερ – μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρος», συμπρωταγωνιστώντας με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, το Νίκο Ψαρρά και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο.

Η υπόθεση

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ’ έναν παραθαλλάσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερεις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Ο Σάρκυ έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν κι ο Νίκυ, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά.

Ενώ η νύχτα βαθαίνει κι η καταιγίδα θριαμβεύει,οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ’ το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

Το έργο

Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, τον μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία ένα «μακρύ ταξίδι της νύχτας μέσα στη μέρα». Mια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.

Ο Μακφέρσον αγαπάει τους ήρωές του και μας κάνει να τους αγαπήσουμε κι εμείς. Αν η ζωή είναι ένα ταξίδι όπου όλοι ξέρουμε το τέλος, αξίζει να το κάνουμε μαζί. Κι αν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν αποτύχει σε όλα, δουλειά, έρωτα, σχέσεις, αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, τότε την αξίζουμε κι εμείς.

Ο αγγλικός τίτλος του έργου,The Seafarer (ο Ναυτικός),είναι δανεισμένος από ένα ομώνυμο ποίημα ανωνύμου, γραμμένο στα αρχαία Αγγλικά, στα μέσα του 8ου αιώνα μ.Χ., όπου ένας ναυτικός μιλάει στους στεριανούς για τις οδύνες της ζωής στη θάλασσα και προσεύχεται στον Θεό.

Ιnfo:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2)

Έως 29 Απριλίου

Σάββατο 14/4 : 6.00 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή 15/4 : 6.00μμ & 9.15 μμ
Τιμές εισιτήριων: 20 € & ,15 €

H Μεγάλη Χίμαιρα

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του «ξένου» που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μετά από περισσότερες από 300 παραστάσεις και πάνω από 100.000 θεατές, η Χίμαιρα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να είναι παρά ο ιδανικός χώρος για να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία της Μαρίνας Μπαρέ, που έλκεται από το εκτυφλωτικό φως, μόνο για να καεί στην επαφή της μ’ αυτό, θα συνεχίσει να μας θυμίζει την ανάγκη μας για ουτοπία, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας. Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει τη Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης. Νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε, ερωτευόμαστε, δημιουργούμε πνευματικά. Όλα εν τέλει καίγονται κάτω από το σκληρότατο ελληνικό φως. Σαν μύγες μαγευόμαστε από το άγνωστο, για να γίνουμε παρανάλωμα σε μια στιγμή. Αυτή τη μοιραία στιγμή περιγράφει ο Καραγάτσης.

Ιnfo:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 21/4: 20:30,
Κυριακή 22/4: 19:30
Στις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, προστίθενται λόγω της μεγάλης ζήτησης δυο νέες: Δευτέρα 16/4 : 20.30 & Τρίτη 17/4 : 20.30

Τιμές Εισιτηρίων: A ζώνη 25 €, Β ζώνη 20 €, Γ ζώνη 15 €, Δ ζώνη 12 €, 10€ μειωμένης ορατότητας

Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους αλλιώς

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-upcomedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια soldout παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της,τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κω, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, κάνοντας συνεχόμενα soldout ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.
Το σημαντικό μ αυτό το έργο όμως, είναι κάτι άλλο, όπως λέει ο ίδιος ο κωμικός:

“Ξεκίνησα να γράφω την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, σαν μια παράστασηstand-upcomedy. Με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο ώστε να δούμε μ άλλο μάτι την Ιστορία μας. Το αποτέλεσμα, είναι μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία μας κανονικά. Το «αλλιώς» τελικά, είναι η πραγματική Ιστορία που δεν μαθαίνουμε,γιατί διδασκόμαστε μυθιστορία κι αυτή χρησιμοποιούμε ως πηγή Δικαίου. Μαθαίνουμε μόνο τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουμε μια στρεβλή αντίληψη κι έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνεχείς ήττες.

Κι όσο ζούμε στη Δημοκρατία των φίλων κι όχι στη Δημοκρατία των θεσμών, η κακοδαιμονία θα συνεχίζεται.”

Info:

biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Σάββατο 21 Απριλίου
Έναρξη: 22.30

Τιμή εισόδου: 10€ / 8€ (κάτοχοι biscotto members card, φοιτητές, άνεργοι)
Τιμή πότου: 8€
Τιμή μπύρας: 6€
Τιμή ποτήρι κρασί: 6€
Τιμή φιάλης: 80€
Κρασί φιάλη: 40€

Οff Borders Festival 2018

Το Οff Borders Festival για την ηλεκτροακουστική μουσική, το video art και τις performing arts έρχεται στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 21 και 22 Απριλίου 2018.

Το φεστιβάλ Off Borders, διερευνά νέες ιδέες στον τομέα τoυ ήχου, του video art και των performing arts. Μέσα από έξι συναυλίες, έξι performances και μια διήμερη έκθεση video art, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το έργο πάνω από 70 καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο Ιράν, την Γερμανία και την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Α4Μ και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις 21-22 Απριλίου 2018.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

Σαββατοκύριακο 21-22 Απριλίου

10.00- 23.00

Κέντρο Παραστατικών τεχνών Α4Μ, Oλ. Διαμαντή 30, Άνω Λαδάδικα

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι

Εισιτήρια:

Έκθεση Video Art: 3€ - 2€ | Συναυλίες - Παραστάσεις: 5€ - 3€ | Ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα events: 10€ | Διήμερο εισιτήριο για όλα τα events: 15€

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στην Καλαμαριά

Συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα ποιητή, Νίκο Γκάτσο με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7.30 το βράδυ , στο θέατρο «Οδού Χηλής».

Μαθητές από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της κιθάρας, του φλάουτου, του βιολιού αλλά και η Νεανική Χορωδία υπό την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια των δύο καθηγητών του Ωδείου, της Δέσποινας Αρβανιτίδου και του Χρήστου Βερνάρδου , θα παρουσιάσουν επιλεγμένα τραγούδια των μουσικοσυνθετών, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.

Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος Βερνάρδος. Η διδασκαλία κιθάρας, και η επιμέλεια του συνόλου και των κειμένων είναι της Δέσποινας Αρβανιτίδου και του Χρήστου Βερνάρδου. Η διδασκαλία της νεανικής χορωδίας και η διεύθυνση του συνόλου είναι της Ιρένας Κράïτσικ. Η διδασκαλία του φλάουτου της Αγγελικής Βράνης και η διδασκαλία βιολιού του Αχιλλέα Καπλανίδη και του Λέανδρου Μεγακλή.

Το μουσικό αυτό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, έχει ως σκοπό την γνωριμία των μαθητών με το λογοτεχνικό / ποιητικό έργο του Νίκου Γκάτσου και τη μελοποίηση αυτών από τους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, και επιπλέον να γνωρίσουν τα παιδιά τη χρήση της δύναμης της μουσικής στην μελοποιημένη ποίηση, αλλά και να κατανοήσουν

την ποιητική γλώσσα μέσα από τη μελωδία (ανάλογα με τις λέξεις και διαφορετική μουσική έμφαση).

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μπενσουσάν Χαν

Οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή εμφανίζονται στο ατμοσφαιρικό Μπενσουσάν Χαν (οδός Εδέσσης 6) για δύο διήμερα, Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Απριλίου, καθώς και την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.
Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στις δικές τους συνθέσεις. Παλαιότερες αλλά και καινούργιες, ανέκδοτες συνθέσεις τους που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό, καθώς και τραγούδια που αποτέλεσαν έμπνευσή τους.

Πατώντας γερά στην παγκόσμια παράδοση, την εξελίσσουν μέσα από το δικό τους ξεχωριστό πρίσμα γεννώντας ένα είδος αβάν γκαρντ, έθνικ καμπαρέ!

Info:

Μπενσουσάν Χαν (οδός Εδέσσης 6)

Σάββατο 21 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ & 10 ευρώ φοιτητικό

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6984244577 & 2310267225

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Ένα χρόνο μετά τις τελευταίες, συναρπαστικές παραστάσεις τους, και μετά τις δύο εκπληκτικές βραδιές που μας χάρισαν πρόσφατα στο Club του Μύλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 21 Απριλίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique εμφανίζονται και πάλι στο Club του Μύλου και μας προσκαλούν σε μία υπέροχη μουσική γιορτή!

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στήνουν ένα απρόσμενο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις αλλά και πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το επερχόμενο album τους που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία τους είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία.

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία

Ώρα προσέλευσης: 21:30

Προπώληση: 10€

Ταμείο: 13€

Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530

Χρήστος Νικολόπουλος και Πίτσα Παπαδοπούλου στην Αποθήκη του Μύλου

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και η μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας γενιάς η Ασπασία Στρατηγού συναντιούνται!

Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου και η υπέροχη Ασπασία Στρατηγού ξεκινούν τις εμφανίσεις τους ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας.

Χρήστος Νικολόπουλος, 0 μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου , η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για την μουσική μας σκηνή.

Ο Στέλιος Διονυσίου, προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή που κουβαλάει ιστορία… θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές.

Η Ασπασία Στρατηγού χαρακτηρίζεται ως μια προικισμένη ερμηνεύτρια η οποία μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη τραγουδιού με την ίδια συνέπεια και δύναμη.

Το πρόγραμμα συνοδεύει 6μελής ορχήστρα με άριστους μουσικούς.Ενα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το κέφι .

Info:

Μύλος Αποθήκη (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία)
Σάββατο 21 και 28 Απριλίου και 5 Μαιου 2018
Έναρξη: 23:00
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530, 6974162730
Ποτό, κρασί, μπύρα στο μπαρ: 15€
Μπουκάλι κρασί στα 2 άτομα: 75€, 85€
Φιάλη αλκοόλ απλή στα 4 άτομα: 150€, special: 170€

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Τέσσερα τελευταία Σάββατα 21 και 28 Απριλίου και 5 και 12 Μαΐου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νίκος Μακρόπουλος και Σάκης Αρσενίου στο Barbarella live party

Ο Νίκος Μακρόπουλος επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη και σε ένα από τα πιο ζεστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλες επιτυχίες και πολύ διασκέδαση, στην σκηνή του Barbarella live party για αυθεντικές νύχτες διασκέδασης...

Μαζί του ο Σάκης Αρσενίου!

Info:

Grand Finale Σάββατο 21 Απριλίου

Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43

Κρατήσεις 2310 227 444

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο Club Vogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και... δίνει δικαιώματα!

Info:

Τελευταίες εμφανίσεις Παρασκευή-Σάββατο έως τις 28 Απριλίου

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα στην Πύλη Αξιού Live Clubbing

Η Πύλη Αξιού επέστρεψε ανανεωμένη και υποδέχτηκε την απόλυτη μουσική συνεργασία της χρονιάς: Νότης Σφακιανάκης - Πέγκυ Ζήνα!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Θεσσαλονίκη ζει μαγικές βραδιές!

Συμμετέχουν η ΕΛΠΙΔΑ και ο ΒΟ!

Info:

Πύλη Αξιού Live Clubbing, Ανδρέου Γεωργίου 9, Σφαγεία Θεσ/νικης.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο

Κρατησεις: 2310553158

Ο Θέμης Αδαμαντίδης στο Voice live stage

Το Voice live stage φιλοξενεί τον Θέμη Αδαμαντίδη κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το Voice στην Θεσσαλονίκη έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Μαζί του ο Ανδρέας Στάμος και η Χριστίνα Κολέτσα.

Info:

Voice Live Stage, Φρίξου 6

Τηλέφωνο κρατήσεων kratisionline.gr: 2312202383 , 6936971336 (Δωρεάν κλήση Viber και whatsapp)

4o Panorama Charity Fun Run

Εκατοντάδες δημότες αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» τους στο 4ο «Panorama Charity Fun Run» με το γνωστό σύνθημα «Τρέχουμε μαζί για καλό σκοπό».

Πρόκειται για το καθιερωμένο μεγάλο φιλανθρωπικό αθλητικό ραντεβού του Πανοράματος που διοργανώνεται την Κυριακή 22 Απριλίου από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Ειδικοί παρουσιαστές της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Άννα Πρέλεβιτς και ο Γιώργος Μαυρίδης οι οποίοι θα παρουσιάσουν την εκδήλωση, θα συμμετέχουν στις διαδρομές και θα εμψυχώνουν το κοινό και τους αθλητές. Οι δύο παρουσιαστές συμμετέχουν επίσης μαζί με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και επώνυμους Θεσσαλονικείς από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και του Αθλητισμού (Βούλα, Πατουλίδου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστος Γαρέφης, Βλάνταν Ίβιτς, Μαρία Τσάκωνα και άλλοι) σε τηλεοπτικό σποτάκι που θα μεταδοθεί για την ενημέρωση του κοινού.

Διαδρομές

Με αφετηρία τη «Στροφή Πλατανάκια» στο Πανόραμα, οι δρομείς που εκτός από αθλητές αναμένεται όπως και πέρσι μεταξύ άλλων να είναι άτομα της τρίτης ηλικίας, γονείς με καροτσάκια, αλλά και μικρά παιδιά θα μπορούν να επιλέξουν:

Τη διαδρομή-αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.00 π.μ.
Τη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.15 π.μ.
Τη διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 11.30 π.μ.

Εκτός από τα έπαθλα (κύπελλα) στους τρεις πρώτους νικητές όλων των κατηγοριών όλοι οι συμμετέχοντες αμέσως μετά την εγγραφή τους (συνδρομή 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά) θα λάβουν ως αναμνηστικά δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής με το logo του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πινόκιο

Ο Πινόκιο, του Κάρολου Κολόντι ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις, το Σάββατο 21/4 στο Θέατρο Κολοσσαίον και την Κυριακή 22/4 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν …

Ένας βασιλιάς, θα μου πουν οι μικροί μου αναγνώστες. Όχι, παιδιά, κάνετε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο. Δεν ήταν κανένα ξύλο πολυτελείας. Ένα απλό κούτσουρο ήτανε…

Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική, κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό.

Ο μαστρο-Τζεπέτο, λοιπόν, από αυτό το κούτσουρο φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο κατεργάρης και ανυπάκουος το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί με όρεξη να μάθει τη ζωή και να χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες.

Κι όλα αυτά έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης , ένα Γρύλλο. Κάθε του βήμα και ένα μάθημα ζωής .Το πάθημα, θ’ αργήσει να γίνει, αλλά τελικά, γίνεται μάθημα. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της Γαλάζιας Νεράιδας θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι , έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον (Βασ. Όλγας 150): Σάββατο 21/4 στις 17.00
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7): Κυριακή 22/4 στις 11.30

Προπώληση: 8 € | Ταμείο: 10€

Οι Μήνες του Μικρού Βορρά

Η μουσική-θεατρική παράσταση του Μικρού Βορρά «ΟΙ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, οικογενειακες ιστοριες, χονγκ κονγκ, μονη λαζαριστων, black friday, χριστινα κολετσα, Αννα Πρελεβιτς, tedx, fun, run, food, σεφ, party, σνακ, info, νέα, ηρακλης, θεατρο, ελλαδα, vintage, black, box, αμεα, κρητη, κορεα, εμφάνιση, δραμα, αθηνα, μαΐου, viva, κηδεία, γιου, εοτ, προσφορες, κινγκ, κθβε, διλήμματα, σημαίνει, μισαλλοδοξία, fringe, angel, βεπ, σκηνη, μετάφραση, φως, gazarte, πασχα, κομοτηνη, αλεξανδρουπολη, ιωαννινα, biscotto, φιάλη, festival, video, art, club, νικολοπουλος, πιτσα, room, live, vogue, ελπιδα, voice, stage, σεγασ, logo, κινηση στους δρομους, βιβλια, Κορμός Χριστουγέννων, νοτης σφακιανακης, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, σταυροι, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, τελος του κοσμου, νικος ρωμανος, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, ητανε μια φορα, η ζωη, ξανα, κοινωνια, μικρο παλλας, ελενη, τι σημαινει, επιτραπεζια παιχνιδια, το στοιχημα, μετάφραση, αμεα, αρτα, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βαρκελωνη, βημα, γερμανια, γλυκα, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, εθνικο θεατρο, εοτ, ζηνα, ηγουμενιτσα, ηθοποιοι, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, θριλερ, ιβαν, ιλισια, ιραν, κθβε, λεξικο, μουσικη, μωρα, ντοκιμαντερ, ξυλο, παιχνιδια, προγραμμα, πυλη, ρυθμος, σεφ, σνακ, σωκρατης, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φως, χιμαιρα, ωρα, fringe, vogue, αγαπη, αγωνια, αδαμαντιδης, αθηναιον, αισθητικη, ακης, αξιζει, αλκοολ, αμαλια, αμστερνταμ, αννα, αρχαια, αρετη, αστεια, ατζεντα, ατμοσφαιρα, αφορμη, αχιλλεα, βαγια, βαζαιος, βοηθεια, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γιου, γλωσσα, γνωριμια, γονεις, δευτερα, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, διλήμματα, δινη, δρωμενα, διημερο, διπλωμα, εγινε, εγγραφη, εγρηγορση, ελενα, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελευθερια, ελπιδα, εμπνευση, ενημερωση, εννοια, εμφάνιση, εξι, εξιλεωση, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ετοιμο, ετων, ευφορια, εφυγε, τεχνη, ζεστη, ζωη, ζωης, ζωνη, κηδεία, ιδεες, ιδια, ειδος, ηλικια, ηρωες, ηχητικα, θυμιζει, θοδωρης, ιβιτς, ηχο, κειμενο, κυρια, κινγκ, κρασι, κρατικο, κολετσα, κωμωδια, λαζαρου, λαθος, λειτουργια, λενα παπαδοπουλου, λεωφορος, λειπει, λογια, λογοτεχνια, λυτρωση, λογο, μαγεια, μαΐου, μακρια, ματια, ματι, μεγαρο μουσικης, μελωδια, μυγες, μηνες, μισαλλοδοξία, μικρο, μονη λαζαριστων, μπυρα, μαρια, μυαλο, μυθιστορημα, νικο, νυχτα, ξημερωματα, ομαδα, παντα, ουτοπια, ποιηση, ποιημα, οικογενεια, ορια, ορεστιαδα, ουσια, παιδικα, παιδι, παιδια, παλλας, παρισι, πεγκυ ζηνα, πηγη, πινοκιο, ποιοτητα, ποθος, πρισμα, πρωταγωνιστες, πρωινο, ψυχη, πυλη αξιου, ραντεβου, ρεμπετικο, ρεσιταλ, ρολο, σατιρα, σαββατο, σεγασ, σελιδες, σεφερλης, συγκεκριμενα, συζητηση, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, σπυρου, στα ακρα, συγχρονο, συλλογοι, συμπαν, σφαγεια, τι ειναι, τριτη, τιτλος, φεστιβαλ, φυσικα, φλεμινγκ, φιάλη, φωνη, φορα, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, χονγκ κονγκ, χρονος, χαρα, ψευτη, ψηλος, ψυχολογικα, κωνσταντινος, αντρες, fun, αγνωστο, αγορι, αρσενιου, art, biscotto, black, box, club, δωματιο, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, ενωση, ερωτευμενοι, εθνικο, festival, φιλοι, φουαγιε, gazarte, γευσεις, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερο, κακος, κινηματογραφος, κληση, κομματι, καρδια, ξενος, κωμικος, κυριακη, λεξεις, logo, μια φορα, μακροπουλος, μοιαζει, μπροστα, room, ορχηστρα, παυλος, πενα, παιχνιδι, ποτο, party, πουαρο, run, σημαίνει, σκηνη, stage, ταξιδι, tedx, υπεροχη, vintage, viva, viva.gr, χαζη, ξεκινησε, χοντρη, voice, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα