Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το σαββατοκύριακο ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο και υποδεχόμαστε τον Απρίλιο που υπόσχεται όμορφα πράγματα στην πόλη!

Η ατζέντα του διημέρου στη Θεσσαλονίκη έχει απ' όλα: Περιπάτους στην πόλη, εκδηλώσεις για τα παιδιά, υπαίθρια παζάρια, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για εσάς κι επιλέξτε τί θα κάνετε λίγο πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα:

Πασχαλινό παζάρι

παλαιοπωλών στη ΔΕΘ

Αντίκες, τέχνη, φαγητό, μουσική και εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες στο παζάρι που διοργανώνεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, απέναντι από την ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με την στήριξη του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 150 πάγκοι θα στηθούν στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, στο ύψος της οδού Τσιμισκή, σε μια πολύχρωμη γιορτή για όλα τα γούστα.

Οι παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης θα απλώσουν, για μια ακόμη φορά, την πραμάτεια τους: κρύσταλλα, φωτογραφικές μηχανές με φυσούνα, δίσκοι βινυλίου, γραμμόφωνα, βιβλία, χρηστικά μικροαντικείμενα περασμένων δεκαετιών, μπρούτζινα είδη, γουδιά και ότι θεωρείται vintage και διαχρονικό.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν πασχαλινά είδη, χειροτεχνήματα, είδη δώρων, κοσμήματα, δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, προϊόντα περιποίησης. Παραδοσιακά σιροπιαστά, φαλάφελ, λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα ακόμη και ποντιακά εδέσματα από τον Σύλλογο Ποντίων «Καλλιθέα» δήμου Νεάπολης- Συκεών πλαισιώνουν το παζάρι και υπόσχονται γευστικές απολαύσεις, «παρέα» με μικροπαραγωγούς μελιού και ζυμαρικών.

Τα παιδιά σε παιδότοπο και οι γονείς στο παζάρι

Καινοτομία της διοργάνωσης αποτελεί η πρόβλεψη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα γίνεται σε ειδικά περιφραγμένο χώρο όπου θα στηθεί τσουλήθρα και τραμπολίνο, υπό την επίβλεψη παιδαγωγών του πρότυπου αθλητικού παιδικού σταθμού «Αγάπη και Αγωγή». Τα παιδιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά με την βοήθεια της ομάδας εθελοντών καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ-ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ.

Μάλιστα, στον χώρο θα βρίσκονται με διάφορα προϊόντα ο Σύλλογος Οικογενειών ΑΜΕΑ του δήμου Νεάπολης Συκεών, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, ο Σύλλογος γονέων παιδιών με αυτισμό και η ΠΝΟΗ Ελπίδας. Οι υπεύθυνοι του παζαριού καλούν μάλιστα τον κόσμο να συμμετέχει το Σάββατο 31 Μαρτίου στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που διοργανώνει, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αγάπης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να φέρουν στον χώρο της εκδήλωσης είδη που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Info:

Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ

Σάββατο 31 Μαρτίου 10:30- 21:30
Κυριακή 1 Απριλίου 12:00- 21:30

Ημέρες καριέρας

Το kariera.gr διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης στις 30 και 31 Μαρτίου 2018 στη ΔΕΘ Helexpo – Περίπτερο 14 και ώρες 10:00-18:00. Οι «Ημέρες Καριέρας» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση νέων, εργαζομένων και στελεχών, με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς που γίνεται στην Ελλάδα.

Οι Ημέρες Καριέρας είναι μια προσπάθεια του kariera.gr ώστε να ενισχύσει την απασχόληση και να σε φέρει κοντά σε εταιρείες που προσλαμβάνουν αλλά και στους μελλοντικούς σου εργοδότες. Πιστεύουμε πως για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους αναζητούν εργασία οφείλουμε να τους μεταφέρουμε γνώση και εμπειρία ώστε να δρουν ακόμη πιο ενεργά!

Το διήμερο περιλαμβάνει συνεντεύξεις εργασίας και ενημέρωση για graduate trainee programs. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν Συμβουλευτική Καριέρας και Βιογραφικού από υπεύθυνους επιλογής προσωπικού.

Η είσοδος στις Καριέρας Θεσσαλονίκης είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η εγγραφή σας.

Info:

ΔΕΘ Helexpo (Περίπτερο 14)
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Ώρες 10:00-18:00

Πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 το Τελλόγλειο Ίδρυμα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στην καθιερωμένη Πασχαλινή – Ανοιξιάτικη γιορτή.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών και να καλωσορίσουν την Άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές με έμπνευση από την Τέχνη και πολλές εκπλήξεις.

Η γιορτή απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Ιnfo:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Από τις 11.30 μέχρι τις 13.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη

6o Flea Market στο δημαρχείο

Το 6o Flea Market στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί από την ομάδα του Upnloud, μια ομάδα που τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται με τη δημιουργία συναυλιών και φεστιβάλ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Το Flea Market επιστρέφει στον χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης μιας και ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το πιο κεντρικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης! Η διοργάνωση θα λάβει μέρος το Σάββατο 31/03 και την Κυριακή 01/04.

Τι θα περιλαμβάνει το Flea Market

Ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια,κοσμήματα,δημιουργίες,βιολογικά προιόντα
Street food: στόχος είναι να γνωρίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις
Μουσικές εκδηλώσεις με DJs

Info:

Ημερομηνία: Σάββατο 31/03 και Κυριακή 01/04
Τοποθεσία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ώρες: 10.00 π.μ. έως 10 μ.μ.

Τhessbrunch στο Anatolia Hotel

Ένα brunch διαφορετικό από όλα τα άλλα! To thessbrunch μας δίνει ραντεβού την τελευταία μέρα του Μαρτίου, το Σάββατο 31/3/2018 στο Anatolia Hotel – Thessaloniki.

Μενού
• Χορτόπιτα
• Κολοκυθόπιτα
• Παστουρμαδόπιτα
• Μπουγάτσα τυρί
• Μπουγάτσα κρέμα
• Καγιανάς
• Croque
Mini Burgers
• Τηγανητά Αυγά Florentine
• Αυγά Benegreek
• Λαχανικά a la Grecque με κρόκο αυγού κονφί
• Ποικιλία από σφηνάκια
• Ποικιλία από σιροπιαστά
• Ρυζόγαλα
• Carrot Cake
• Πάστα Φλώρα
• Μηλόπιτα
• Λουκουμάδες
• Φρούτα
• Smoothies

Info:

Ώρες μπουφέ: 12:00-16:00
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310522422
Τιμή: 15,00€/ ανά άτομο
Anatolia Hotels – Thessaloniki: Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού στο Θέατρο Κολοσσαίον

Το JAZZ FOR KIDS είναι μια μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση για παιδιά που έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους, μέσα από γνωστούς ήχους της Jazz φέρνοντας τα σε επαφή με την ιστορία της και την εξέλιξη της μέχρι τις μέρες μας.

Οι ήχοι παρασύρουν τα παιδιά στον ρυθμό, προσκαλώντας τα παράλληλα σε μια σειρά μουσικών βιωματικών παιχνιδιών με τη χρήση απλών ανακυκλώσιμων υλικών με στόχο να απογειώσουν την ελεύθερη έκφραση και την φαντασία τους. Ένα παραμύθι του Δημήτρη Λέντζου, στο όποιο το «Τραγούδι» μέσα την ιστορία της Jazz και των ανθρώπων της συναντά την «Χαρά» και τη «Λύπη».

Με ζωντανή ορχήστρα και χορευτική ομάδα επί σκηνής,το JAZZ FOR KIDS μας ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης.

Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Λ. Βασ. Όλγας 150

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Ώρα έναρξης: 17:30

Εισιτήρια

Προπώληση: 9€
Στο θέατρο: 10€

Το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιείται, μετά την Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2018, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα προβληθούν 14 ταινίες από το πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, οι οποίες εντάσσονται στα τμήματα «Διαγωνιστικό» και «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου».

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 6 ευρώ, CineΚάρταF: 5 ευρώ

Πρόγραμμα προβολών

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

19:00 Η μελωδία / La mélodie του Rachid Hami
21:00 Η οδύνη / La douleur του Emmanuel Finkiel

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

19:00 Καινούργια ζωή / Une saison en France του Mahamat-Saleh Haroun
21:00 Για καλό και για κακό / Otez-moi d’un doute της Carine Tardieu

Mellonia στο Θέατρο Άνετον

Οι Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος και Αλέξανδρος Ράπτης) με συνοδοιπόρους τους συνεργάτες τους Ελένη Ευθυμίου, Αποστόλη Κουτσιανικούλη και Γιώργο Σοφικίτη παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο project που συνδυάζει είδη σύγχρονων τεχνών εντάσσοντάς μας σε μια α-χρονική (θεατρική) πραγματικότητα!

Πάνω σε ένα κινηματογραφικό πανί, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός κόμικ, με sci–fi θεματολογία, την οποία ταυτόχρονα μας αφηγείται ένα μουσικοθεατρικό σχήμα ζωντανά μέσα από διαλόγους, ήχους, και τραγούδια. Τα σκίτσα αποκτούν φωνή, κίνηση και ζωή μέσα από κινηματογραφικά, μουσικά και θεατρικά στοιχεία.

Mellonia. Αστρικό έτος ΧΚΑ 2059. Μετά τoν πόλεμο ανθρώπων και μηχανών. Καταπίεση. Επανάσταση. 5η διάσταση. Αυτοθυσία.

Ένα μεταιχμιακό είδος θεάτρου, που με θεματικό υπόβαθρό μια δυστοπική κοινωνία του μέλλοντος, σπάει τις συμβάσεις της παραστατικότητας, προτείνοντας έναν νέο αφηγηματικό κώδικα.

Info:

Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42)

Σάββατο 31 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 1 Απριλίου στις 19.00

Τιμή Εισιτηρίου: 10€, 8€ μειωμένο (Α.Μ.Ε.Α., ατέλειες, φοιτητικό), μαθητικό 6€ (από 13 και πάνω)

Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα

Μια Εξαφάνιση… Ένας Προδομένος Έρωτας…και…Ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ… Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Αγκάθα Κρίστι- στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.

Ο Ηρακλής Πουαρό – ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό – καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Θεατράνθρωπο Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2017, κυριολεκτικά, πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχοντας προσφέρει, για πάνω από τριανταπέντε χρόνια, όλο του το είναι ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου.

Ιnfo:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3)
Κυριακή 31 Μαρτίου στις 21.15
Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6972702870 (οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 30)

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 7€

Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη στο Θέατρο Αθήναιον

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι – γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Β. Όλγας 35

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 30 – 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου στις 21.30,

Ωρα: 21:30

Eίσοδος: 10 Ευρω (φοιτητικό, ανέργων) 12 Ευρώ (κανονικό)

Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Γερμανικού κινηματογράφου και θεάτρου. Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ιστορία της Γερμανίας, αμέσως μετά την ήττα του Ναζισμού, κατά την περίοδο του ‘οικονομικού θαύματος”.

“Προτιμώ να κάνω εγώ τα θαύματα, παρά να περιμένω να γίνουν” λέει η Μαρία Μπράουν. Η θρυλική, όπως πλέον θεωρείται, ανοικοδόμηση της Γερμανίας και το “οικονομικό θαύμα” μετά τον πόλεμο, ισοδυναμούσε με εξάλειψη του πρόσφατου παρελθόντος του ίδιου του έθνους. Ο απαιτούμενος όγκος εργασίας σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας νέας, απρόσωπης πραγματικότητας, απέκλεισε εκ των προτέρων κάθε ενδεχόμενη αναμέτρηση με το παρελθόν, στρέφοντας το βλέμμα των ανθρώπων αποκλειστικά προς το μέλλον και αναγκάζοντάς τους να αποσιωπήσουν και να λησμονήσουν το πάθημά τους. Η απώλεια των αισθήσεων και των αισθημάτων αποτέλεσε προϋπόθεση για την “επιτυχία’.

Η Μαρία παντρεύεται τον Χέρμαν, εν μέσω βομβαρδισμών και ζούνε μαζί “για μισή μέρα και μια ολόκληρη νύχτα”. Εκείνος φεύγει για το Ανατολικό μέτωπο και η Μαρία μάταια τον περιμένει να γυρίσει. Έχοντας την πληροφορία πως είναι νεκρός, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, μέσα στα ερείπια του πολέμου. Η γνωριμία της με ένα βιομήχανο υφασμάτων της προσφέρει την ευκαιρία που ζητά. Τίποτα δεν τη σταματά μπροστά στην επίτευξη του στόχου. Κοιτάζει μόνο το μέλλον και ξεχνά το παρελθόν, προκειμένου να πετύχει το όνειρό της. Η επιστροφή του συζύγου θα ανατρέψει ριζικά την εξέλιξη των πραγμάτων. Η Μαρία Μπράουν, έχοντας βιώσει την προδοσία, οδηγείται στο αναπάντεχο και τραγικό της τέλος. Το “Οικονομικό θαύμα” αποδεικνύεται, κατά τα λόγια του σπουδαίου μελετητή Τζορτζ Στάινερ, ένα “κούφιο θαύμα”.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθ. Αμύνης 2)
Σάββατο 31/3: 6.15 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή 1/4: 6.15 μμ
Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ φοιτητικο/ανεργων/ΑμεΑ

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Sorry, λάθος κρεβάτι

Το «Sorry λάθος κρεβάτι» είναι η νέα κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα και το νέο έργο που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Άρατος. Πρόκειται για μία κωμωδία καταστάσεων που εκτυλίσσεται σε ένα παρακμιακό κι απομονωμένο μοτέλ μιας αμερικανικής πολιτείας. Το έργο θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Άρατος της Θεσσαλονίκης, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12 με Φράγκων)

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 1/4/2018.

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Ο Federico García Lorca συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.

Το γέλιο και το κλάμα, αυτά τα δύο συστατικά της αληθινής ζωής, συνυπάρχουν σ΄ αυτό το διαμάντι του υπέροχου κόσμου του Lorca. Ο έρωτας και το μίσος, η έλξη για τη ζωή και το θάνατο, το πρότυπο του πόθου και η διφορούμενη φύση της μεταμφίεσης, όλα μπερδεύονται μαγικά με μουσικές και χρώματα.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Beatriz της Μαδρίτης το 1933 και εξιστορεί τον έρωτα του Δον Περλιμπλίν για την νεότερή του Μπελίσα.

Πρόκειται για το ποίημα που γίνεται θέατρο.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16)
09 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2018
Κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων)

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

4ο Thessaloniki Dance Festival

Με τη συμμετοχή 2.000 χορευτών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιηθεί το διήμερο, 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, το 4ο Thessaloniki Dance Festival (TDF) στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Oι αγώνες και τα σεμινάρια του TDF, που έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορού στη χώρα και ως ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα πραγματοποιηθούν στα συνεδριακά κέντρα «Ι. Βελλίδης», «Ν.Γερμανός» και στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», καθώς και στα Περίπτερα 8 και 12 της ΔΕΘ.

Πέρα από τους αγώνες θα διεξαχθούν τρεις μεγάλες milonges με καλεσμένους παγκοσμίου φήμης maestros του tango Argentino, ενώ η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει με τον διαγωνισμό «Best of the best show», όπου συμμετέχουν όλοι οι «χρυσοί» νικητές των ομαδικών κατηγοριών «adults», όλων των ειδών, με σκοπό την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας για το 2018 και τη διεκδίκηση χρηματικού επάθλου.

Για τους ενδιαφερόμενους θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

-LATIN ΟΜΑΔΕΣ & SOLO: Σάββατο 31/3, 09.30-21.00, Ι.Βελλίδης

-ΑRG.TANGO: Σάββατο 31/3, 21.00-22.30, Ι.Βελλίδης

-CONTEMPORARY & JAZZ: Σάββατο 31/3, 10.00-19.30, Περίπτερο 12

-SALSA: Σάββατο 31/3, 19.30-21.30, Περίπτερο 12

-LATIN & STANDARD ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Κυριακή 1/4, 10.00-21.00, Ι.Βελλίδης

-ORIENTAL: Κυριακή 1/4, 10.00-16.00, Περίπτερο 12

-ΗIP HOP: Κυριακή 1/4, 16.00-22.00, Περίπτερο 12

-BEST OF THE BEST TEAM 2018: Κυριακή 1/4, 21.00-22.00, Ι.Βελλίδης

Info:

Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου

Στους χώρους της ΔΕΘ

Το κόστος

εισιτήριο μίας ημέρας γενικό 15 ευρώ
εισιτήριο 1 ημέρας παιδικό 5 ευρώ (3-12χρ.)
εισιτήριο 1 ημέρας οικογενειακό 35 ευρώ (γονείς και 2 παιδιά μέχρι 12 χρόνων)
εισιτήριο διαγωνιζόμενου για την ημέρα που δεν αγωνίζεται 5 ευρώ (με τα εισιτήρια του Σαββάτου δώρο το Free Pass της Κυριακής).

The Met: Live in HD Έτσι κάνουν όλες

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά από την σπάνια αναβίωση της «Σεμίραμις» του Rossini, επιστρέφει με την πρωτοποριακή κωμωδία του Mozart, «Έτσι Κάνουν Όλες» σε νέα παραγωγή της Met.

Ο Phelim McDermott επιστρέφει στη σκηνή της Met για να σκηνοθετήσει την πικάντικη όπερα του Mozart «Έτσι Κάνουν Όλες», υπό τη διεύθυνση του David Robertson. Η νέα παραγωγή της Met είναι χρονικά τοποθετημένη στη δεκαετία του 1950 στο Κόνεϊ Άιλαντ, σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό αμερικάνικου λούνα πάρκ. Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά καταξιωμένων λυρικών τραγουδιστών με την Amanda Majeski στον ρόλο της διχασμένης Φιορντιλίτζι, τη Serena Malfi στον ρόλο της αδερφής της, της Ντοραμπέλα, τη βραβευμένη με Tony Award Kelli O’Hara στον ρόλο της τσαχπίνας υπηρέτριας τους, της Ντεσπίνα, τους Ben Bliss και Adam Plachetka στους ρόλους των δύο αρραβωνιαστικών, του Φεράντο και του Γκουλιέλμο, και τον Christopher Maltman στον ρόλο του κυνικού Ντον Αλφρέντο. Ο φιλόσοφος Ντον Αλφρέντο βάζει στοίχημα με τους νεαρούς ερωτευμένους Φεράντο και Γκουλιέλμο πως αν ακολουθήσουν τις υποδείξεις του, θα τους αποδείξει ότι οι αγαπημένες τους Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα δεν είναι πιστές. Όχι επειδή οι συγκεκριμένες κοπέλες δεν έχουν σταθερά αισθήματα, αλλά επειδή όλες οι γυναίκες είναι άπιστες.

Το «Έτσι Κάνουν Όλες» είναι μια πρωτοποριακή για την εποχή της κωμωδία, με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων και την συζυγική πίστη. Τον καιρό που προβλήθηκε ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης και θεωρήθηκε πολύ τολμηρή για την εποχή της, όπως και για πολλά χρόνια μετά. Αποτελεί την τρίτη και τελευταία συνεργασία του Mozart με τον ποιητή Lorenzo Da Ponte, μετά τα αριστουργήματα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» και «Ντον Τζοβάννι» και θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του Mozart.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ιατρική Ορχήστρα της Αυστραλίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Corpus Medicorum είναι η πρώτη Ιατρική Ορχήστρα της Αυστραλίας – μια ορχήστρα με έδρα τη Μελβούρνη που αποτελείται από γιατρούς, φοιτητές Ιατρικής και επαγγελματίες υγείας. Στην Αυστραλία δίνει συχνά συναυλίες με εξαιρετικά υψηλά στάνταρτ καλλιτεχνικής ποιότητας, ενώ όλα τα κέρδη προσφέρονται στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης για τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας. Το Corpus Medicorum προσφέρει ένα όχημα στους γιατρούς και τους φοιτητές ώστε να μην παραμελούν το ταλέντο τους κατά τη μακρά διάρκεια της ιατρικής τους εκπαίδευσης αλλά και μια πολύ ικανοποιητική διέξοδο ώστε να μπορούν να βρίσκουν μια ισορροπία με την απαιτητικότατη επαγγελματική ζωή τους. Η Ορχήστρα έχει επισκεφθεί ήδη τις αδελφοποιημένες πόλεις της Μελβούρνης Αγία Πετρούπολη και Οσάκα, ενώ ήρθε τώρα η σειρά της επίσης αδελφοποιημένης Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία αυτή, και ως δώρο στην πόλη μας, έχει παραγγείλει ένα νέο έργο στον συνθέτη Στέφανο Κασσωμένο.

Τα έσοδα της συναυλίας της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής)
Παράσταση: Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)

Το Ρεμπέτικο Μινόρε στη Θεσσαλονίκη

Γνήσιοι ρεμπέτες & δύο από τους εκφραστικότερους εκπροσώπους του είδους, ο Μπάμπης Τσέρτος & η Μαριώ, ενώνουν τις φωνές τους για μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Κάθε τραγούδι & ιστορία,
κάθε στίχος βαμμένος με το χρώμα & τα συναισθήματα του λαού,
κάθε νότα και ένα στιγμιότυπο από την απλή & λαϊκή καθημερινότητα.
Αυτό είναι το ρεμπέτικο...

O Μπάμπης Τσέρτος και η Μαριώ θα μας ξεναγήσουν στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης με ρεμπέτικα τραγούδια και ακούσματα, που δεν θα πάψουν ποτέ να εκφράζουν τον απλό Έλληνα.

Μαζί τους επί σκηνής η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Σταφυλοπάτη.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Παρασκευή & Σάββατο 30 & 31 Μάρτιου @ 21:45
Τιμή: από 15€ με 1 welcome drink

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Club του Μύλου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στο Club του Μύλου, το Σάββατο 31 Μαρτίου, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις.
Εκτός απο τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία έχουν αδικηθεί, όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» και άλλα.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπούδαιων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας και πολλοί άλλοι.

Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.
Μαζί της, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία

Σάββατο 31/3/2018

Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

Βασίλης Παπακωνσταντίνου- Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Stage Live

Για τρία Σάββατα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Stage Live.

Τα Σάββατα 17, 24 και 31 Μαρτίου οι δύο αγαπημένοι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή του Stage για να ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες και να μοιραστούν μοναδικές στιγμές με το κοινό.

Info:

Σάββατο 31 Μαρτίου

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 566768 και στο stagelive.gr

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Σάββατο 31 Μαρτίου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νίκος Μακρόπουλος και Σάκης Αρσενίου στο Barbarella live party

Ο Νίκος Μακρόπουλος επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη και σε ένα από τα πιο ζεστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλες επιτυχίες και πολύ διασκέδαση, στην σκηνή του Barbarella live party για αυθεντικές νύχτες διασκέδασης...

Μαζί του ο Σάκης Αρσενίου!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43

Κρατήσεις 2310 227 444

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο Club Vogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και... δίνει δικαιώματα!

Info:

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Thessbrunch στο Mandrino Hotel

Την Κυριακή 1 Απριλίου, το Thessbrunch μας υποδέχεται στην καρδιά της πόλης, στο Mandrino Hotel, με έναν υπέροχο μπουφέ που περιλαμβάνει όλες τις κλασσικές και αγαπημένες γεύσεις που πρέπει να έχει ένα Θεσσαλονικιώτικο brunch.

Λεπτομέρειες για το μενού ΕΔΩ.

Info:

Τιμή κατ’ άτομο: 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η κατανάλωση καφέ.)
Ώρες μπουφέ: 11:00-13:00
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 526321
Εγνατία 29 & Αντιγονιδών 2

Απρίλιο στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι της Κυριακής 1 Απριλίου, ώρα 12:00΄, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Ροτόντα τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τη συναυλία/μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Κασσιανή». Πρόκειται για μία διοργάνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δημοτικών Μουσικών Σχημάτων).

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 1 Απριλίου, ώρα 10:30΄, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και η ομάδα «Φίλοι Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» συνδιοργανώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Γαλερίου και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Γαλεριανού Ανακτορικού Συγκροτήματος ξενάγηση από την αρχιτέκτονα κ. Φανή Αθανασίου, αναστηλώτρια του Ανακτόρου – αφυπηρετήσασα υπάλληλο της Εφορείας και τον ξεναγό κ. Ρωμύλο Μαντζούρα. Θα ακολουθήσει μικρή μουσική εκδήλωση των «Nuit de l’ art» (βιολί: Στ. Σεκέρογλου, ακορντεόν: Δ. Αραμπατζής).

Είσοδος: ελεύθερη.

Περίπατος στην πόλη

Από τον τόπο όπου κάποτε βρίσκονταν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το μυστηριακό κοιμητήριο στη Νέα Χαλκηδόνα αναζητούμε ίχνη, ψηφίδες, μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν το δικό τους αφήγημα για τη Θεσσαλονίκη.

Κινούμαστε στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες και ανασύρουμε μνήμες ακόμη κι αν αυτές κρύβουν πικρές και άβολες αλήθειες.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης επιχειρούμε να ανασυνθέσουμε την εικόνα του μεγαλύτερου εβραϊκού νεκροταφείου στα Βαλκάνια, ερμηνεύουμε την επιτύμβια στήλη ενός προξένου που είχε τραγικό τέλος, αναζητούμε σύμβολα και ιστορίες που πέρασαν στις εφημερίδες, στεκόμαστε στην τελευταία κατοικία προσώπων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη, εντοπίζουμε τους τάφους των τριών βασικών εκπροσώπων του εκλεκτικισμού που διηγούνται κι αυτοί με την σειρά τους κάτι από την ιστορία τους, στεκόμαστε μπροστά στους τάφους Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών, Σέρβων, Ινδών, συναντάμε την Ζαν ντ Αρκ, για μια στιγμή τον T. Σ. Έλιοτ και εισχωρούμε στις δοξασίες μιας μυστικιστικής σέκτας που εμφανίστηκε στο Μεσαίωνα.

Info:

Κυριακή 1 Απριλίου

Σημείο συνάντησης: έξω από την Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Ώρα συνάντησης: 10:30
Διάρκεια: περίπου 7 ώρες
συμμετοχή: 25 ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, σνακ σε δύο σημεία, καφέ και ποτό).

Κουκλοθέατρο στη ΧΑΝΘ

Το λαϊκό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια», που για σκηνική οικονομία έγιναν τρία, διασκευάστηκε ειδικά για το κουκλοθέατρο μας. Η διασκευή κράτησε μόνο το κλίμα του παραμυθιού και τους βασικούς πρωταγωνιστές του: το λύκο, τη μαμά κατσίκα, τα τρία κατσικάκια και τον κυνηγό. Από κει και ύστερα το παραμύθι αφέθηκε ελεύθερο στους σκηνικούς στροβιλισμούς του μικροθεάτρου. Ο Λύκος, με τη μπουφόνικη συμπεριφορά του, προκαλεί πολύ γέλιο, η πονηριά της Αλεπούς φαιδρύνεται από το μπρίο και τις έξυπνες ατάκες της. Τα τρία κατσικάκια σε αφοπλίζουν με την παιδική αφέλειά τους και ο Σιδεράς επιβάλλεται με τη δυναμική και τόμπρα παρουσία του. Η μαμά Κατσίκα, συγκινεί με τη μητρική της αφοσίωση και τέλος ο τρελογιατρός με τις μανίες του και ο Κυνηγός με τη μορφή της νέμεσης σφιχτοδένουν τη θεατρική ροή.

Ιnfo:

Θεατράκι της ΧΑΝΘ
Κάθε Κυριακή του Μαρτίου
Ώρα: 12.00
Tιμή εισόδου: 6 ευρώ

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθω

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, εν λόγω, ιακωβος καμπανελλης, νεα υορκη, ΔΕΘ, χανθ, vintage, σοκολατα, αμεα, πνοη, info, helexpo, ελλαδα, flea, market, food, hotel, mini, hotels, θεατρο, jazz, kids, αθηνα, εισιτήρια, france, group, project, νέα, ηρακλης, ευρω, κρητη, εμσ, λύση, κθβε, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, dance, συμμετοχή, festival, tdf, tango, προγραμμα, ζευγαρια, hop, team, free, live, mozart, david, award, bliss, adam, σαββατο, club, διοδια, stage, room, party, vogue, art, σνακ, αφοσίωση, κυνηγός, κινηση στους δρομους, βιβλια, εφημεριδες, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, Gioachino Rossini, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, Τελετή Έναρξης, φωτια, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, βομβα αιθριο, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, ελενη, κινηματογραφοι, φεστιβαλ κινηματογραφου, χωρες, φωτογραφικες μηχανες, αμεα, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, γαμος, γνωση, γυναικα, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εξυπνες ατακες, εοτ, εργασια, ηθοποιοι, ηθοποιος, ηττα, θαλασσα, θαυματα, θεμα, ιατρικη, ιχνη, κθβε, λουκουμαδες, λυκος, μουσικη, μωρο, νησι, νησια, ογκος, οικονομια, ονειρο, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, ρυθμος, σινεμα, σνακ, σταρ, σωκρατης, ταινιες, τραγουδια, υψος, χρωματα, ψωμι, ωρα, vogue, αγαπη, αυγα, αγορα, αγωνες, αθηναιον, ελαιολαδο, ακης, ακορντεον, αμαλια, ανοιξη, ανθρωπος, απωλεια, αριαδνη, ασια, ατζεντα, ατομο, αφηγηση, αφορμη, αφοσίωση, αχιλλεα, βαγια, βαλκανια, βλεμμα, βοηθεια, βραδια, γαλλικο ινστιτουτο, φαγητο, γεγονοτα, γειτονια, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γιου, γλωσσα, γνωριμια, γοητεια, γονεις, δακρυα, δευτερο, διευθυνση, δυνατοτητα, δινη, δειχνει, δοκιμιο, δωσει, διημερο, δωρο, εγινε, εγγραφη, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εκφραση, ελλειψη, ελξη, ελπιδα, εβδομαδα, εμπνευση, εμσ, ενημερωση, εν λόγω, εννοια, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ετων, ετος, ευθυμιου, ευρωπη, εφυγε, εφορεια, τεχνη, ζαμπετας, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωης, κηδεία, ιδια, ειδος, ηλικια, ηρωες, μηχανες, ηχοι, θεατρα, ιδρυμα, εικονα, ισορροπια, κατασκευες, κινηση, κυνηγός, κλιμα, κοσμηματα, κρατικο, κωμωδια, λαθος, λαυρεντης μαχαιριτσας, λαχανικα, λενα παπαδοπουλου, λεωφορειο, λογια, λουνα παρκ, λογο, μαμα, ματια, μαχαιριτσας, μεγαρο μουσικης, μεγαλη εβδομαδα, μελωδια, μελι, μισος, μικρο, μνημεια, μονη λαζαριστων, μορφη, μπουγατσα, μπουζουκι, μαρια, μυστικα, νεα υορκη, νερο, νημα, νυφη, νυχτα, νηπια, ξενοδοχειο, ξημερωματα, ομαδα, οσακα, ποιημα, ομορφη, οπερα, ουσια, οχημα, παιδι, παιδια, παζαρι, παμε, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεπρωμενο, πετρουπολη, πετρα, πιστη, πιανο, πνοη, ροη, ποντιακα, πρωταγωνιστες, ραντεβου, ρεμπετικο, ρεμπετικα, ρηξη, ροτοντα, ρολο, σαββατο, σεμιναρια, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμβολα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σκιτσα, σωμα, σοφια, σπιτι, τι ειναι, τρια, τριτη, φαντασια, φετα, φεστιβαλ, φεστιβαλ γαλλοφωνου κινηματογραφου, φυση, φλεμινγκ, φτερα, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χηρα, χιουμορ, χρονος, χρονικα, χρωμα, χαρα, ψηφιδες, οδυνη, ομορφα, κωνσταντινος, ωρες, group, αγορι, award, adam, αρσενιου, αυλη, dance, bliss, club, free, δημητρης, david, δωματιο, ειδη, εμφαση, food, festival, φυλακες, hotels, flea, france, γευσεις, γιορτη, helexpo, hop, ηρωας, hotel, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, project, jazz, kids, κλαμα, καρδια, κωστας, κυριακη, latin, mini, μακροπουλος, μοιαζει, mozart, μπροστα, market, νεκροταφειο, νοσοκομειο, room, ορχηστρα, παυλος, παιχνιδι, party, πουαρο, σκηνη, stage, σωτηρης, ταξιδι, tango, tdf, team, υδραυλικος, υγειας, υλικα, υπεροχο, vintage, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα