Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη και αυτό το σαββατοκύριακο. Θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε γωνιές της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συναυλίες και εκδηλώσεις για παιδιά είναι ορισμένες μόνο από τις προγραμματισμένες δράσεις για όσους περάσουν το διήμερο στην πόλη.

Οι λάτρεις της αυτοκίνησης μπορούν να επισκεφτούν το Auto Festival

στη ΔΕΘ, οι... πιστοί της γιόγκα να συμμετάσχουν στο 7ο Yoga Festival στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ όσοι αγαπούν το βουνά και τα αστέρια, μπορούν να κάνουν έναν βραδινό περίπατο στο Σέιχ Σου.

Δείτε όσα συγκέντρωσε το Thestival για σας και κάντε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

Χτίζω την πόλη μου | Από το Νόησις στον χάρτη της Google

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά 8-10 ετών, που μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες και έρχονται σ επαφή με τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, παρουσιάζει αυτή τη φορά το ΝΟΗΣΙΣ.

Μια πόλη όπου η τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία των ανθρώπων, όπου η κατασκευή των υποδομών γίνεται με απλά καθημερινά υλικά και τα παιδιά εφαρμόζουν αειφορικές και οικολογικές λύσεις για να σχεδιάσουν το πολεοδομικό της σχέδιο αλλά και τα κτίρια!

Τα απογεύματα του Σαββάτου γεμίζει φαντασία και καινοτόμες ιδέες, αλλά και χρώμα! Πολύ χρώμα!

Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα Εργαστήριο που ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων, τα παιδιά πρέπει ν ανταποκριθούν στην εξής αποστολή: Να κατασκευάσουν μια βιώσιμη και αειφορική πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαδραστικό εργαστήριο επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics –Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Μα, υπάρχει αυτή η πόλη;

Info:

Νόησις [Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης (6 χλμ.)]
Σάββατα 17-24 Mαρτίου
Ώρες: 16.00-18.00
Πληροφορίες 2310 483.000 (ες 105 Ελισάβετ Κωνσταντίνου)

Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12.30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων: 10 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

3o Auto Festival

To Auto Festival διεξάγεται για πρώτη φορά δύο συνεχόμενα τριήμερα (16-18 και 23-25 Μαρτίου) στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η Θεσσαλονίκη, σαν πόλη είναι η πρώτη test market αγορά για κάθε εισερχόμενο brand.

Φέτος, στο 3ο Auto Festival θα πάρουν μέρος 20 εταιρείες ενώ 18 ήταν αυτές που πήραν μέρος πέρσι.

Στην έκθεση θα υπάρξουν τρεις πανελλαδικές πρεμιέρες νέων μοντέλων. Πρόκειται για το Citroen C4 Cactus, το Volvo XC40 και του Dacia Duster, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες για test drive. Επίσης, θα υπάρξουν και «εξωτικά» αυτοκίνητα των 350 ίππων, όπως το Honda Civic Type R και το Focus RS.

Info:

Περίπτερο 13 ΔΕΘ

Σαββατοκύριακο: 10:00-21:00

Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: παράσταση και θεατρικό παιχνίδι

Τρεις καλοί φίλοι, ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος, ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος, ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί.

Δε σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και… που και που, να κάνουν καμιά βουτιά στο ποτάμι.

«Ε, άμα πια! Ως εδώ και μη παρέκει!»
Αποφασίζουν να αλλάξουν τη βαρετή ζωή τους και ξεκινούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μέση του Πουθενά!
Στόχος τους; Να βρουν το Δέντρο που κρύβει τον πιο σημαντικό θησαυρό!

«Εν-δυο! Μπρος ολοταχώς!»
Τι τους επιφυλάσσει όμως αυτό το ταξίδι;
Τι δυσκολίες θα συναντήσουν;
Και τι θα μάθουν τελικά από αυτή τους την περιπέτεια;Τρεις ταλαντούχες και γεμάτες ενέργεια ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου στις 17.00 και Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11.30
Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (πλατεία ΧΑΝΘ-πλευρά Τσιμισκή)
Τιμή εισιτηρίου: 8€

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα

Μια Εξαφάνιση… Ένας Προδομένος Έρωτας…και…Ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ… Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Αγκάθα Κρίστι- στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.

Ο Ηρακλής Πουαρό – ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό – καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Θεατράνθρωπο Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2017, κυριολεκτικά, πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχοντας προσφέρει, για πάνω από τριανταπέντε χρόνια, όλο του το είναι ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου.

Ιnfo:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3)
Παραστάσεις: Σάββατο 9:15μμ & Κυριακή 8.00μμ.
Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6972702870 (οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 30)

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 7€

Ο θάνατος του στρατηγού Καραϊσκάκη

Ο Γιάννης Χατζής θα παρουσιάσει το έργο του «Ο θάνατος του στρατηγού Καραϊσκάκη», ένα έργο που θα παιχτεί για πρώτη φορά και είναι μια προσπάθεια του καλλιτέχνη να αποδώσει πιστά τα γεγονότα και τα πρόσωπα εκείνων των τραγικών για τον ελληνισμό ημερών, στον μπερντέ του Καραγκιόζη. Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη παράσταση, που διανθίζεται με δημοτικά τραγούδια και ποιήματα. Για την παράσταση κατασκευάστηκαν νέες φιγούρες και σκηνικά. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι δυο από τις τρεις πράξεις του έργου διαδραματίζονται πάνω στο κατάστρωμα πλοίων και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποδοθεί το απαιτούμενο ντεκόρ.

Ιnfo:

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Βαφόπουλου 5)
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Ώρα: 19.00
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Βρωμιά

Σαντ είναι τριάντα χρονών. Από μικρός ονειρευόταν να φτάσει στ’ αστέρια. Από μικρός διάβαζε και μελετούσε λογοτεχνία και γερμανική γλώσσα. Ο Σαντ γεννήθηκε στο Ιράκ. Σήμερα ζει στη Γερμανία που τόσο είχε αγαπήσει. Είναι ένας ακόμα μετανάστης. Θα ήθελε να είναι σαν όλους τους άλλους. Θα ήθελε να μπορεί να τους μιλάει. Να μπορεί να μπαίνει στο μετρό. Αλλά είναι ξένος. Ο Σαντ νοιώθει μοναξιά και φόβο. Ζει κλεισμένος στο δωμάτιό του.

Σαντ στ΄αγγλικά σημαίνει λυπημένος. Δεν είναι λυπημένος.

Ο Σαντ είναι ο Άλλος, ο διαφορετικός που “φταίει” για όλα τα κακά και μαύρα της ζωής μας. Είναι ο γείτονάς μας στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στα περίχωρα του Παρισιού, στο κέντρο της Αθήνας ή ακόμη πιο κοντά, στη διπλανή πόρτα.

Ο Σαντ βρισκεται ανάμεσά μας. Ή μήπως μέσα μας;

Info:

Παρασκευή - Σάββατο στις 23:00

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:10 ευρώ (Κανονικό) | 8 ευρώ (Φοιτητικό - Μαθητικό – ΑΜΕΑ - Άνεργοι) | 5 ευρώ με το πρόγραμμα της παράστασης (Ατέλειες)

Sorry, λάθος κρεβάτι

Το «Sorry λάθος κρεβάτι» είναι η νέα κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα και το νέο έργο που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Άρατος. Πρόκειται για μία κωμωδία καταστάσεων που εκτυλίσσεται σε ένα παρακμιακό κι απομονωμένο μοτέλ μιας αμερικανικής πολιτείας. Το έργο θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Άρατος της Θεσσαλονίκης, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12 με Φράγκων)

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 1/4/2018.

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Το Σπίτι στη Λίμνη

Ο Aidan Fennessy είναι σύγχρονος, πολυβραβευμένος, διεθνούς φήμης Αυστραλός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και δραματουργός.

Το σπίτι στη λίμνη είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ αμείωτης έντασης. Δύο ανθρώπινα πλάσματα ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, ανάμεσα στο ένστικτο και στη λογική.

Ο Ντέιβιντ, ένας επιτυχημένος ποινικολόγος, ξυπνάει αναπάντεχα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί. Δίπλα του στέκεται η ψυχίατρος Άλις, που αναλαμβάνει να τον ταξιδέψει βήμα βήμα πίσω στο σκοτάδι ενός μυστικού λαβύρινθου, ενός άλυτου γρίφου, στα έγκατα της μνήμης και του νου, σαν άλλη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, χαμένη σε ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε…

Παίζουν: Αντώνης Φραγκάκης, Κερασία Σαμαρά

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35)
Παραστάσεις: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου στις 21.00
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
Μειωμένο: (φοιτητών, ανέργων, άνω των 65): 10 ευρώ

Μπράντ

Η «ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ» μετά την επιτυχημένη παράσταση – πολιτική ανάλυση «ΜΑΚΜΠΕΤΤ» Ionesco, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, «Μπράντ» – ένα έργο ταμπού που κανείς δεν τόλμησε να πραγματευτεί και να παρουσιάσει στην χώρα μας.

Το έργο αναφέρεται σε μιά σκοτεινή πατρίδα που μαστίζεται από φτώχια και κρίση ενώ κάτοικοι και πνεύματα έχουν μικρύνει καθώς βυθίζονται στον βούρκο της απραξίας. Σε αυτό το ζοφερό τοπίο, ένας νεαρός Ιερέας τολμά να εφαρμόσει ολοκληρωτικά στην ζωή του το Χριστιανικό ιδεώδες και καλώντας άπαντες να πράξουν το ίδιο, βρίσκει απέναντί του στον αγώνα αυτοθυσίας και παλινόρθωσης του πνεύματος συμπατριώτες, συνεργάτες, φίλους, εχθρούς, οικογένεια, κράτος, θεσμούς ακόμη και ένα μέρος της εκκλησίας. Ο ήρωας όμως φαίνεται στην καταιγίδα και στις τρομερές θυσίες που καλείται να υπομείνει.

Η ομάδα προσεγγίζει το έργο με απόλυτο σεβασμό και ευλάβεια, πραγματευόμενη το μήνυμά του όχι, μόνο στην σκηνή, αλλά και στην ζωή, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ θεωρίας και πράξης που σοκάρει σκηνικά και πραγματικά.

Η παράσταση, δεν είναι ένα θεατρικό έργο αλλά μια ολοκληρωμένη πρόταση ζωής για όσους αντέχουν το ειλικρινές μήνυμα και δεν αναζητούν ακόμη μια απογευματινή δραστηριότητα για να σκοτώσουν την ώρα και την ψυχή τους.

Το έργο περιλαμβάνει ζωντανές περφόρμανς και είναι ακατάλληλο κάτω των 15 ετών, ενώ η βιντεοσκόπηση απαγορεύεται αυστηρά.

Ιnfo:

Θέατρο Αυλαία (Διαλέττη 7)
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Από τις 7 έως τις 18 Μαρτίου 2018
Ώρα: 9:00 μμ
Τιμή εισητηρίου: 12€ κανονικό, 10€ Μειωμένο

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Ο Federico García Lorca συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.

Το γέλιο και το κλάμα, αυτά τα δύο συστατικά της αληθινής ζωής, συνυπάρχουν σ΄ αυτό το διαμάντι του υπέροχου κόσμου του Lorca. Ο έρωτας και το μίσος, η έλξη για τη ζωή και το θάνατο, το πρότυπο του πόθου και η διφορούμενη φύση της μεταμφίεσης, όλα μπερδεύονται μαγικά με μουσικές και χρώματα.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Beatriz της Μαδρίτης το 1933 και εξιστορεί τον έρωτα του Δον Περλιμπλίν για την νεότερή του Μπελίσα.

Πρόκειται για το ποίημα που γίνεται θέατρο.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16)
09 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2018
Κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων)

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

60 λεπτά στο θέατρο Σοφούλη

O Άνθιμος Κατιρτζόγλου, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Νευρικοί Εραστές» επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη με το θεατρικό έργο «60 Λεπτά». Πρόκειται για μια πρωτότυπη μαύρη κωμωδία με άρωμα μυστηρίου και σύγχρονο προβληματισμό. Άραγε πόσο καλά ξέρετε τους «φίλους» σας;

Τα «60 Λεπτά» είναι μία πρωτότυπη μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές έξι χαρακτήρες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και κίνητρα.
Είναι μία παρέα άγνωστων διαδικτυακών «φίλων», ετερόκλητη κι όμως κάτι τους δένει: ένας φαρμακοποιός, ένας πολιτικός, μία σχεδιάστρια μόδας, ένα μοντέλο, ένας ψυχολόγος και μία θεατρική παραγωγός, συναντώνται σε ένα πάρτι γενεθλίων, μέσα στο οποίο δοκιμάζονται οι συμπεριφορές και οι χαρακτήρες τους. Μέσα από ένα παιχνίδι, φανερώνονται οι διάφορες πτυχές του εαυτού τους.. Το παιχνίδι ξεκινάει και έχουν λιγότερο από… 60 λεπτά. Οι έξι άγνωστοι κρύβουν ένα μυστικό που όμως δεν το ξέρουν…

Info:

Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 20.00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμ. Σοφούλη, Καλαμαριά

Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Πολιτισμού& Αθλητισμού και το τμήμα Υποκριτικής Ενηλίκων παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», των Borgeson, Long & Singer στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μ.Αλεξάνδρου 57.

Μία ομάδα ηθοποιών επιχειρεί να ανεβάσει όλα τα έργα του William Shakespeare μέσα σε μόλις μία ώρα, αλλά οδηγείται σε τραγελαφικές καταστάσεις. Θα τα καταφέρει; Από μπροστά μας περνούν όλοι οι γνωστοί ήρωες των σαιξπηρικών έργων με έναν ιδιαίτερο και σπαρταριστό τρόπο. Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Τίτος Ανδρόνικος, Μάκμπεθ, Άμλετ και πολλοί άλλοι…

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου 21:00

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 6944919674
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Πεζοπορία στα Αστέρια

Οι νυχτερινές πτυχές του Σέιχ Σου θα σας χαρίσουν την πιο όμορφη εμπειρία που έχετε βιώσει!

Το σκοτεινό δάσος θα σας δημιουργήσει έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα σε ένα περιβάλλον που δεν έχετε κάθε μέρα την ευκαιρία να βρεθείτε!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πεζοπορική διαδρομή ως το ύψωμα, την ουρανογραφία από ειδικευμένη αστρονόμο και την εκμάθηση αισθητηριακών προσαρμογών τις νυχτερινές ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια, μακρύ παντελόνι, σακίδιο με νερό κάποιο σνακ και αλλαξιες για τον ιδρώτα.

Το κόστος συμμετοχής είναι €10 και περιλαμβάνει τους συνόδους δραστηριότητας, την ξεναγό αστρονόμο, το φαρμακείο και ένα σνακ.

Info:

Διοργανωτές: Hikers Thessaloniki

Σάββατο, 17 Μαρτίου στις 6 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
Πάρκο Σέιχ Σου

Συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το Ωδείο Άνω Πόλης θα παρουσιάσει συναυλία μουσικής δωματίου.

Η ορχήστρα «Συναυλητές» του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα από το μπαρόκ έως και τον 20ο αιώνα, ειδικά ενορχηστρωμένα για τη συγκεκριμένη συναυλία.

Tο αρχαιότερο ξύλινο πνευστό μουσικό όργανο το φλάουτο (πλαγίαυλος) θα είναι ο πρωταγωνιστής στη συναυλία της 17ης Μαρτίου 2018 στο Βυζαντινό Λουτρό που διοργανώνει το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης σε δύο παραστάσεις στις 18.30 και 20.00. Συμμετέχει η πρότυπη, νεοσυσταθείσα και πολλά υποσχόμενη ορχήστρα του Ωδείου «+αυλητές», αποτελούμενη από 12 και πλέον εκτελεστές από πίκολο έως και μπάσο φλάουτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 17), ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η αποκατάστασή του ολοκληρώθηκε το 2014 και αποτελεί πλέον επισκέψιμο προορισμό.

Info:

Βυζαντινό ΛΟυτρό, Οδ. Θεοτοκοπούλου, Άνω Πόλη

Συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό.

Για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι κρατήσεις γίνονται από την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρες 18.00 έως 20.00 τηλεφωνικώς στο 6942591084.

Οι Πρατσινάκη 5 στο Καφέ του Μύλου

Τα Πέντε αδέρφια ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν με τη δική τους, ξεχωριστή αισθητική, βασισμένοι στο μουσικό τους δέσιμο που κρατά από την κοινή παιδική τους ηλικία και συνεχίζεται ακμαίο μέχρι και σήμερα. Οι… Πρατσινάκη 5 είναι κατά σειρά γέννησης οι: Παύλος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης και Βασίλης.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιέχει κομμάτια από ένα μεγάλο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού και αναδεικνύει την προσωπικότητα του καθενός.
Ειδική θέση στην εμφάνισή τους το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Καφε του Μύλου, διατηρούν τα συλλογικά πολυφωνικά τραγούδια, τα οποία προσδίδουν στη σύμπραξή τους μια συλλογική πινελιά σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας.

Info:

Καφέ του Μύλου (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία)
Σάββατο 17 Μαρτίου
Ωρα προσέλευσης: 22:30, Ώρα έναρξης: 23:00
Τηλ κρατήσεων: 6949950530, 2310.522822
Είσοδος με ποτό: 12€

Μιχάλης Ρακιτζής Live

Ο Μιχάλης Ρακιντζής έρχεται στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό live με νοσταλγικές ερμηνείες αλλά και νέες δουλειές.

Το μήνυμα του Μιχάλη Ρακιντζή για το live της Θεσσαλονίκης

«Αγαπημένοι μου φίλοι,
Η μουσική για μένα μπορεί να υπήρξε πάντα ένας μοναχικός δρόμος ως προς τη δημιουργικότητα, άλλα όλοι εσείς μου τον κάνατε αρκετά συντροφικό χρόνια τώρα και μέσα απο τη δισκογραφία μου και σε όλες τις live εμφανίσεις μου, οι οποίες να τονίσω ότι θέλω πάντα να χαρακτηρίζονται απο μια διαφορετικότητα για να μπορούμε να “περπατάμε” σε γνώριμα και αγαπημένα μονοπάτια αλλά με νέες προσλαμβάνουσες κάθε φορά.

Ιδιαίτερα, στο αγαπημένο stage του Principal Club Theater έχω πραγματοποιήσει και Full Band project, και edm-hardstyle project, ακόμη και unplugged και την κάθε φορά τη ζήσαμε με τον ίδιο παλμό, αφού αυτό που μας ενώνει δεν είναι το set, αλλά να μπορούμε να ανταλλάσουμε δυνατή ενέργεια και να επικοινωνούμε μεταξύ μας συναισθηματικά.

Σας περιμένω και αυτή τη φορά, για μια δυνατή νοσταλγική βραδιά, μια βραδιά όπου επίσης θα παρουσιάσω live για πρώτη φορά και τα καινούργια τραγούδια μου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μου cd “INSANE”.

Όσο για το τι είδους project θα είναι… το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι για άλλη μια φορά θα ειναι διαφορετικό.»

Info:

Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15

Πόρτες ανοίγουν στις 9.00
Τιμή Εισιτηρίου στην είσοδο 10€
Πληροφορίες 2310-428088

Οι Μπλε στο Club του Μύλου

Επτά albums και ένα διπλό best of με πολλά τραγούδια να έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και να έχουν καταξιωθεί διαχρονικά, εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες και το ταξίδι συνεχίζεται...

Οι ΜΠΛΕ έρχονται το Σάββατο 17 Μαρτιου, στο Club του Μυλου, να μοιραστούν μαζί μας τη μουσική που τόσο αγαπάνε !

Ετοιμαστείτε να «πιάσετε φωτιά» σε ένα ξεχωριστό live των ΜΠΛΕ, με τραγούδια από το τελευταίο album τους με τίτλο .20 και τις δικές τους αγαπημένες επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας που μας έχουν χαρίσει από το 1996 έως και σήμερα.

Info:

Σάββατο 17 Μαρτιου

Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 8€
Ταμείο: 10€
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο Ξέφωτο

Μετά από αρκετό καιρό, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επιστρέφει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές λαϊκές βραδιές στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), το Σάββατο 17 & το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Μαζί του στο τραγούδι η Ντίνα Παπαϊωάννου και ο Φώτης Θεοδωρίδης. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Καραβίτης, στο ακορντεόν ο Μάνος Γρυσμπολάκης, στην κιθάρα ο Νίκος Καινούργιος και στα κρουστά ο Φοίβος Αποστολίδης

Με ένα λαϊκό πρόγραμμα από το 50 μέχρι σήμερα, γεμάτο πενιές, ταξίμια και λατρεμένα τραγούδια ο αγαπημένος συνθέτης θα συνεπάρει το κοινό, θα το ξεσηκώσει, θα το συγκινήσει, θα το ταξιδέψει.

Στο ρεπερτόριο, περιλαμβάνονται συνθέσεις του Θανάση Πολυκανδριώτη που ερμήνευσαν ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Γλυκερία αλλά και μουσικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης κ.α.

«Τελειώσαμε λοιπόν», «Τα πήρες όλα», «Τα βάσανά μου», «Στου φεγγαριού την αγκαλιά», «Κι έλεγες», «Και λέγε λέγε», «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ», «Ζηλεύω τα πουλιά», «Τι έκανα για πάρτη μου» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν, απογειώνοντας συναισθήματα και διαθέσεις έτσι, όπως μόνο η μουσική ξέρει να κάνει. Παράλληλα, οι fan του μπουζουκιού, όσοι νιώθουν το λυγμό του και ανταποκρίνονται στους ήχους του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταξίμια και αυτοσχεδιασμούς του Θανάση Πολυκανδριώτη, ενός από τους πιο σπουδαίους σολίστ στο μπουζούκι.

Info:

Θανάσης Πολυκανδριώτης
Σάββατο 17 & 24 Μαρτίου
Ώρα Έναρξης 23.00
Τιμή εισόδου 8 ευρώ

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Block 33

Ο Μίλτος Πασχαλίδης με νέο υλικό δίπλα στα παλιά αγαπημένα. Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς τις γενιάς ο Μίλτος Πασχαλίδης φημίζεται κυρίως για τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ροκ μουσική με την παραδοσιακή και σε κάθε του παράσταση οδηγός είναι το αίσθημα της στιγμής.

Μαζί με τα καινούρια τραγούδια, θα θυμηθούμε τα πολύ αγαπημένα παλιότερα, από το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος ως το «Σ’ τα Είπα Ολα» και από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Αγκυρες». Κυρίως όμως ότι φέρει η διάθεση της στιγμής με απρόβλεπτη πάντα εξέλιξη.

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου

BLOCK 33 26 Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 2310 533533
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30- Έναρξη στις 22.30

Εισιτήρια:

13 ευρώ όρθιων
15 ευρώ καθημενων

εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό. Μετά την online αγορά εισιτηρίου καθήμενου θα χρειαστεί να καλέσετε στο 2310.533.533 για την ακριβή κράτηση και θέση τραπεζιού.

Μανώλης Λιδάκης ερμηνεύει τα Λαικά του Μίκη

Ο Μανώλης Λιδάκης & η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με όπλα τη μοναδική φωνή του μεγάλου ερμηνευτή & τους εξαιρετικούς μουσικούς-γνώστες του έργου του Θεοδωράκη θα μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της μουσικής του.

Τραγούδια μέσα από τα οποία ο ελληνικός λαός έμαθε να εκφράζει τη χαρά & τη λύπη του, την απογοήτευση & το θυμό του αλλά και την εθνική του περηφάνια, την αγάπη του για τη ζωή, τον έρωτα, το χορό & το τραγούδι.

Ο Μανώλης Λιδάκης & η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με την Έφη Κοντού & τον Παναγιώτη Καραδημήτρη θα μας παρασύρουν σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, για 6 παραστάσεις.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Σάββατο 17 Μάρτιου
Ώρα παράστασης: 21:45
Τιμή: από 15€ με 1 welcome drink
Τηλ: 2310 491 234

Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη. Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου- Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Stage Live

Για τρία Σάββατα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Stage Live.

Τα Σάββατα 17, 24 και 31 Μαρτίου οι δύο αγαπημένοι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή του Stage για να ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες και να μοιραστούν μοναδικές στιγμές με το κοινό.

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 566768 και στο stagelive.gr

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νίκος Μακρόπουλος και Σάκης Αρσενίου στο Barbarella live party

Ο Νίκος Μακρόπουλος επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη και σε ένα από τα πιο ζεστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλες επιτυχίες και πολύ διασκέδαση, στην σκηνή του Barbarella live party για αυθεντικές νύχτες διασκέδασης...

Μαζί του ο Σάκης Αρσενίου!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43
Κρατήσεις 2310 227 444

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο Club Vogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και... δίνει δικαιώματα!

Info:

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Κουκλοθέατρο στη ΧΑΝΘ

Το λαϊκό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια», που για σκηνική οικονομία έγιναν τρία, διασκευάστηκε ειδικά για το κουκλοθέατρο μας. Η διασκευή κράτησε μόνο το κλίμα του παραμυθιού και τους βασικούς πρωταγωνιστές του: το λύκο, τη μαμά κατσίκα, τα τρία κατσικάκια και τον κυνηγό. Από κει και ύστερα το παραμύθι αφέθηκε ελεύθερο στους σκηνικούς στροβιλισμούς του μικροθεάτρου. Ο Λύκος, με τη μπουφόνικη συμπεριφορά του, προκαλεί πολύ γέλιο, η πονηριά της Αλεπούς φαιδρύνεται από το μπρίο και τις έξυπνες ατάκες της. Τα τρία κατσικάκια σε αφοπλίζουν με την παιδική αφέλειά τους και ο Σιδεράς επιβάλλεται με τη δυναμική και τόμπρα παρουσία του. Η μαμά Κατσίκα, συγκινεί με τη μητρική της αφοσίωση και τέλος ο τρελογιατρός με τις μανίες του και ο Κυνηγός με τη μορφή της νέμεσης σφιχτοδένουν τη θεατρική ροή.

Ιnfo:

Θεατράκι της ΧΑΝΘ
Κάθε Κυριακή του Μαρτίου
Ώρα: 12.00
Tιμή εισόδου: 6 ευρώ

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν π

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, dacia duster, test drive, honda civic, εν λόγω, ιακωβος καμπανελλης, μικης θεοδωρακης, auto, festival, ΔΕΘ, yoga, science, χλμ, miro, quiz, info, ιουνίου, τηλ, test, market, πανελλαδικες 2012, citroen, volvo, dacia, duster, drive, honda, focus, θεατρο, αυλαια, ελλαδα, νέα, ηρακλης, κρητη, μετρο, σημαίνει, αθηνα, βρισκεται, χανθ, αμεα, φοινιξ, εμσ, λύση, κθβε, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, long, singer, william, σνακ, φαρμακεια, unesco, live, stage, principal, club, full, project, unplugged, set, μπλε, fan, block, ροκ, αγκυρες, εισιτήρια, online, room, party, vogue, αφοσίωση, κυνηγός, badminton, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, μεταναστευση στην αυστραλια, στρατος, σαμαρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, μαρινελλα, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αμα, ξανα, δημοτικα τραγουδια, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, αμεα, αυτοκινητα, αυστραλια, αυλαια, βερολινο, βεργινα, βημα, γερμανια, γιογκα, γλυκερια, γυναικα, γωνιες, δωρεαν, εθνικη, εξυπνες ατακες, εοτ, ηθοποιοι, ηθοποιος, θανατος, θαλασσα, θησεας, θριλερ, ιρακ, ιψεν, κθβε, κιθαρα, λυκος, μουσικη, μωρο, νησι, οικονομια, παιχνιδια, πνευματα, ποιηματα, προγραμμα, ρωμαιος και ιουλιετα, σινεμα, σνακ, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, χρωματα, ψεμα, ψωμι, ωρα, citroen, dacia, honda, quiz, test, volvo, vogue, αγαπη, αγορα, αθηναιον, αισθητικη, ακης, ακορντεον, αμλετ, ανθρωπος, απλα, αριαδνη, αρωμα, ασια, αστερια, ατζεντα, αφορμη, αφοσίωση, αχιλλεα, βαγια, βιεννη, βοηθεια, βουνα, βοσκοπουλος, βραδια, βρισκεται, γεγονοτα, γειτονας, γειτονια, γελιο, γεφυρα, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γιου, γκρινιαρης, γλωσσα, γονεις, γοργονες, δακρυα, δασος, δευτερο, δεντρο, δυνατοτητα, δημος, δικη, δειχνει, δοθει, δοκιμιο, δωσει, δρομος, διημερο, διπλο, ευλαβεια, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκθεσεις, εκφραση, ελευθερια, ελλειψη, ελισαβετ, ελξη, ελπιδα, εμπνευση, εμσ, ενεργεια, εν λόγω, εργα, ενστικτο, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, εξοικειωση, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, εφαπαξ, εφυγε, τεχνολογια, ζαμπετας, ζωη, ζωης, ζοφερο, κηδεία, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υπηρεσια, ηρωες, θεατρο badminton, ιδρυμα, καζαντζιδης, κερασια, κυνηγός, κυκλος, κλιμα, κρατικο, κωμωδια, λαικα, λαθος, λαυρεντης μαχαιριτσας, λενα παπαδοπουλου, λυπη, λιδακης, λογια, λογοτεχνια, λογο, μαμα, ματια, μαχαιριτσας, μεγαρο μουσικης, μυθολογια, μυστικο, μιλτος πασχαλιδης, μισος, μπλε, μικρο, μοναξια, μονη λαζαριστων, μορφη, μουσικα οργανα, μπουζουκι, μυστικα, νερο, νυχτα, νοησις, ντινα, νηπια, ξενοδοχειο, ξερετε, ξεφωτο, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οδηγος, ποιημα, οικογενεια, ομορφη, ουσιαστικα, ουσια, παραμυθια, παιδι, παιδια, παμε, παπουτσια, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πετρα, πιστη, ροη, πορτες, πορτα, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρακιντζης, ρεκορ, ρηξη, ροκ, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, στρατος διονυσιου, συγχρονο, σχεδιο, τιμη, τι ειναι, τηλ, τμημα, τολης βοσκοπουλος, τρια, φαντασια, φαρμακειο, φετα, φοιβος, φυση, φλαουτο, φλεμινγκ, φτερα, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χατζης, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χιωτης, χλμ, χρονος, χαρα, ωδειο, κωνσταντινος, οντα, ωρες, αντρες, αγορι, auto, αρσενιου, αυλη, badminton, club, dacia duster, δημητρης, δημοτικα, drive, block, δουλειες, duster, δωματιο, ειδη, εξοπλισμος, εμφανισεις, εμφαση, ερωτες, fan, festival, φιλοι, focus, full, honda civic, ηρωας, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, yoga, project, ιουνίου, κλαμα, καρδια, ξενος, κωστας, κυριακη, long, μια φορα, miro, μακροπουλος, μοιαζει, μπροστα, market, room, οργανα, ορχηστρα, παυλος, παιχνιδι, ποτο, principal, party, ψυχολογος, πουαρο, ρωμαιος, set, σημαίνει, singer, σκηνη, σκηνικα, stage, ταξιδι, test drive, online, τολης, τριαντα, θανασης, υδραυλικος, θεοι, θησεα, υλικα, υλικο, unesco, unplugged, υπεροχο, william, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα