Οι καλύτερες παραδοσιακές πίτες και μυρωδιές μοσχοβόλησαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Οι έξι νικήτριες που έφτιαξαν τις καλύτερες λαχταριστές πίτες από πέντε Δημοτικές Κοινότητες, της Ενότητας Τριανδρίας και των ΚΑΠΗ, αναδείχθηκαν σήμερα σε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ πίτας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη.

Οι νικήτριες άνοιξαν φύλλο, είπαν μυστικά μαγειρικής για την καλύτερη πίτα, ενώ μυρωδιές μοσχοβόλησαν το δημαρχείο της πόλης με γεύσεις από χορτόπιτα,

πρασοκρεατόπιτα, κοτόπιτα και μυλόπιτα.

Μικροί και μεγάλοι αλλά και συγγενείς από τις διαγωνιζόμενες βρέθηκαν στο δημαρχείο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην οποία θα βραβεύτηκαν οι νοικοκυρές που έφτιαξαν τις καλύτερες πίτες. Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν από το πεντανόστιμο έδεσμα.

Από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί στους χώρους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας με σπιτικές πίτες φτιαγμένες με παραδοσιακό τρόπο.

Οι έξι νικήτριες αναδείχθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τον ή την πρόεδρο της κάθε Κοινότητας και επαγγελματίες (αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες κ.λπ.) με εξειδίκευση στο φύλλο, τους οποίους θα επιλέξει η κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Στην εκδήλωση, μίλησαν για την πίτα οι 3 chef ambassadors Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης, Λάμπρος Ρώσσιος, η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών, Έλσα Κουκουμέρια, ο pastry chef Φίλιππος Μπαντής.

Νικήτρια του Φεστιβάλ Πίτας αναδείχθηκε η Κυριακή Πουλατσίδου από την κοινότητα Τριανδρίας.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τη χορωδία και την Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Βαφοπουλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το φεστιβάλ πίτας εντάσσεται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival.

Keywords
Τυχαία Θέματα