Ο ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη, τελέστηκε σήμερα (9/2) που συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του, στο σημείο του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος, που έχασε τη ζωή του.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Το παρόν έδωσαν μέλη του αγωνιστικού τμήματος αλλά και της ασπρόμαυρης οικογένειας. Από πλευράς παικτών του ΠΑΟΚ ήταν εκεί οι Βιεϊρίνια,

Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης και Μακ. Επίσης, στην τελετή παρευρέθηκε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης

Στεφάνια στην μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη κατατέθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνιας και τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πατέρας Χρήστος, γνωστός και ως "Παπα-ΠΑΟΚ", ο οποίος μόλις έφτασε είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, τον οποίο είχε παντρέψει κιόλας.

Με την ιαχή «Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής» ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση.

Στην αναφορά της για την "μαύρη" επέτειο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γράφει στην ιστοσελίδα της:

"Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του Δικεφάλου. Ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα και βύθισε σε πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ένα παιδί το οποίο στον 1,5 χρόνο που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» πρόλαβε να κάνει μόνο φίλους και έπειτα από μια βραδιά μαζί τους την ώρα που γυρνούσε σπίτι του από αγώνα 5Χ5. Δυο πάθη είχε ο Παναγιώτης, το ποδόσφαιρο και τα αυτοκίνητα και το τελευταίο έμελλε να τον προδώσει στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, στα 22 του χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 1998.

Ο Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ της γενιάς του, ήταν ήδη διεθνής με την Ελπίδων κι αυτό δεν άργησε να αποδειχθεί το καλύτερο εισιτήριο για γρήγορη είσοδο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ο Σουηδός Γκίντερ Μπένγκστον δεν διστάζει να τον χρήσει βασικό στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1. Όπως ξεκίνησε –με ματς εναντίον του ΟΦΗ– ολοκλήρωσε άδοξα και τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ, καθώς λίγες μέρες πριν το τραγικό του δυστύχημα, στις 25 Ιανουαρίου 1998, αγωνίστηκε για 12 λεπτά στην Τούμπα.

Συνολικά αγωνίστηκε 29 φορές με τον Δικέφαλο στο στήθος και πέτυχε 3 γκολ. H οικογένεια του Δικεφάλου τιμά κάθε χρόνο την μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη. Από το 2009 έχει καθιερωθεί στη μνήμη του το ετήσιο Τουρνουά Ακαδημιών «Παναγιώτης Κατσούρης» που αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων στα Βαλκάνια".

Δείτε εικόνες και βίντεο του inpaok.com από το μνημόσυνο:

Keywords
Τυχαία Θέματα