Ο Λιβάγια σόκαρε τον Άρη και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό

Ο Άρης "άγγιξε" την πρόκριση, όμως το γκολ του Λιβάγια στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+ 6΄) έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση, όπου με το δεύτερο δικό του γκολ ο Κροάτης χάρισε στην ΑΕΚ το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που τα είχε όλα στο άδειο "Κλεάνθης Βικελίδης",

η Ένωση κατάφερε να πάρει την πρόκριση και θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ ο Άρης που κρατούσε στα χέρια του το εισιτήριο για τον τελικό ως το 96΄, υπέστη αποκλεισμό-σοκ ενώ ήταν "αγκαλιά" με την πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν μοιρασμένο και είχε από μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα, με σπουδαιότερη αυτή του Ολιβέιρα που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στις καθυστερήσεις (45΄+3΄) από την μικρή περιοχή.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και άνοιξε το σκορ με γκολ του Μαντσίνι στο 57ο λεπτό (μόλις 8 λεπτά αφότου μπήκε ως αλλαγή), έπειτα από υπέροχη ενέργεια και ασίστ του Φετφατζίδη. Η ΑΕΚ έψαξε την απάντηση έχοντας δοκάρι στο 75΄ σε κεφαλιά του Σιμόες.

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3΄) με σκόρερ τον Ντιγκινί που επίσης είχε έρθει από τον πάγκο.

Πάνω που όλοι πίστεψαν πως ο Άρης σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει ενώ έμοιαζε χαμένη. Στην τελευταία της απόπειρα στην κανονική διάρκεια, στο τελευταίο από τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, ο Λιβάγια πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουσε του Κουέστα και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση, ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτης αναμέτρησης (2-1).

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην παράταση και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ημιτελικού, Μάρκο Λιβάγια, μίλησε και στον έξτρα χρόνο ισοφαρίζοντας σε 2-2 με γκολ στο 102΄ και δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην Ένωση. Κάπου εκεί ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν ολοκληρωτικά την εις βάρος τους κατάσταση και κλείδωσαν την παρουσία τους στον τελικό.

Ο Άρης προσπάθησε να πιέσει μέχρι το φινάλε, με την ΑΕΚ να βρίσκει χώρους και να χάνει ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με κορυφαία το δοκάρι του Μάνταλου στο 120΄.

Αποβολές στο φινάλε

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν τρεις αποβολές. Ο Πέτρος Μάνταλος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σχετική εντολή που του δόθηκε, για να μην χάσει τον τελικό του Κυπέλλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν θα παίξει στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Κόκκινη κάρτα πήραν επίσης οι Σιμόες και Σάσα. Οι δύο παίκτες είδαν κίτρινη κάρτα για κοκορομαχία που είχαν, αμφότεροι είχαν άλλη μία και έτσι αποβλήθηκαν. Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Ολιβέιρα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Λούκας Σάσα, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μαντσίνι), Ιντέγε

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπεζ (65’ Χουλτ), Σιμάο, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάγια (111’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα