Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την ΕΕ: Δώστε λεφτά αλλιώς θα σας γεμίσουμε με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες

Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα, αψηφώντας επιδεικτικά τα προειδοποιητικά μηνύματα των Βρυξελλών και επιλέγοντας μια πολιτική απομόνωσης. Aπό την τουρκική πόλη Μαλάτεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι ότι θα αφήσει ελεύθερους του μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί ανοιχτά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που αποτελεί δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα. Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν πυροδοτούν φόβο και για αύξηση των προσφυγικών αφίξεων στην Ελλάδα,

τη στιγμή που γίνονται ορατές εικόνες του 2015.

Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε, πάντως, ανοιχτά την Ευρώπη λέγοντας ότι θα αφήσει ελεύθερους 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στην Τουρκία, να την κατακλύσουν, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ βασίζεται στο ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει η Άγκυρα για το προσφυγικό. Ο Ερντογάν διατείνεται ότι δεν επαρκεί, καθώς επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση δεν προβλέπει το στήσιμο νέων hot spot.

Ωστόσο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζεται ότι έχουν δοθεί πάνω από πέντε δισ. στην Τουρκία.

Σε ομιλία του, το Σάββατο, στην επαρχία Εσκίσεχιρ ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία πώς θα αντέξει στο βάρος των τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων; Μη μας παρεξηγήσουν... Ή θα γίνει αυτό που λέμε, ή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ανοίξουμε τις πύλες μας, ας το σκεφτούν λίγο και εκείνοι».

«Εμείς ήδη 3.000 πρόσφυγες τους εγκαταστήσαμε στη ζώνη ασφαλείας, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας» πρόσθεσε ο Ερντογάν για τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα