Ελεφαντάκια, ριχτάρια και κοσμήματα στο πολύχρωμο περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή, τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονικης, που άνοιξε χθες τις πύλες της.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν την βόλτα τους στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας που είναι η Ινδία.

Το περίπτερο 13 είναι γεμάτο με χρώματα και σε αυτό οι επισκέπτες θα βρουν ριχτάρια, καφτάνια, ιδιαίτερα υφάσματα, κοσμήματα, φουλάρια αλλά και διακοσμητικά ελεφαντάκια, τα οποία έχουν την τιμητική τους και με τα οποία έχουν στολιστεί κεντρικά σημεία της πόλης για τις ανάγκες της φετινής Έκθεσης.

Η Ινδία είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική

και επενδυτική υπερδύναμη, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Στην ινδική επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη μετέχουν εκπρόσωποι κορυφαίων ομίλων παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Reliance Industries Ltd (πετροχημικά, ενέργεια και πολυμερή) με ετήσιο τζίρο άνω των 60 δισ. δολ., το GMR Group (αεροδρόμια, ενέργεια και υποδομές), η Larsen & Toubro (ναυπηγεία) και η UPL Ltd (γεωργία), ενώ επίσημος καλεσμένος της 84ης ΔΕΘ είναι ο Ινδός Κροίσος Prakash Hinduja, ο οποίος ηγείται του φερώνυμου ομίλου («Hinduja»), που απασχολεί 150.000 εργαζόμενους στους κλάδους της μεταλλουργίας, των τραπεζών, της ενέργειας, του real estate και της υγείας.

Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Haut Monde Mrs. India Worldwide 2019

Το μεγάλο φινάλε των διεθνούς εμβέλειας καλλιστείων ομορφιάς Haut Monde Mrs. India Worldwide 2019 θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου. Πρόκεται για ένα μεγάλο γεγονός που συμβάλλει στην προώθηση των διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, η ομάδα της Haute Monde θα συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ στο πλαίσιο του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, παρουσιάζοντας καθημερινά ένα εντυπωσιακό εορταστικό show, ως προπομπό των καλλιστείων, καθώς και ινδικούς χορούς Βollywood.

Info

Χώρος: Υπαίθρια εξέδρα περίπτερο 13

Ημερομηνία: Καθημερινά

Εξαγωγές τροφίμων και ποτών στην Ινδία

Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ, ο ΣΕΒΕ και η ΔΕΘ HELEXPO διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τις ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην ινδική αγορά, καθώς και για πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τη νομοθεσία, τους όρους και τις προϋποθέσεις, τα εμπόδια –φυτοϋγειονομικά και μη– και γενικότερα τις προκλήσεις που αυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Τα θέματα θα αναπτύξουν εκπρόσωποι φορέων υποστήριξης του διμερούς εμπορίου Ελλάδας-Ινδίας και επιχειρήσεις με επενδυτική και εξαγωγική εμπειρία στην αγορά της τιμώμενης χώρας.

Info

Χώρος: Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»

Ημερομηνία: 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 18:00 – 20:00

Κάλη Στασινού, Bollywood Dance

Τη μαγεία του χορού Bollywood θα φέρει στην 84η ΔΕΘ η Καλλιόπη Στασινού, με χορευτικές επιδείξεις που θα ταξιδέψουν το κοινό στην πανέμορφη Ινδία.

Τις διαφορετικές εκδοχές του χορού Bollywood, του χορού της «Απόλυτης Χαράς» όπως χαρακτηρίζεται, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Συνδυάζοντας παραδοσιακούς ινδικούς χορούς με στοιχεία από τη Δύση, ο χορός Bollywood είναι ένας έντονα θεατρικός χορός, δυναμικός και με θετική ενέργεια, άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός και άλλοτε νοσταλγικός και ερωτικός.

Υπεύθυνη του Bollywood Dance είναι η Καλλιόπη Στασινού, γνωστή στον επαγγελματικό χώρο ως χοροδιδάσκαλος στη Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας, μέλος και πιστοποιημένη δασκάλα της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, καθώς και διοργανώτρια του Bollywood & Oriental Festival της Καβάλας.

Τα γκρουπ των χορευτών, ηλικίας 5 έως 50 ετών, θα παρουσιάσουν διαφορετικό πρόγραμμα την κάθε μέρα ενώ θα πραγματοποιήσουν τις παραστάσεις τους την Παρασκευή (13/9) στις 18:00, το Σάββατο (14/9) στις 12:00 και την Κυριακή (15/9) στις 12:00.

Παράσταση χορού Kathakali

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση χορού, την οποία διοργανώνει η πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει η 84η ΔΕΘ, στο πλαίσιο του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας. Το Kathakali είναι μια σημαντική μορφή κλασικού ινδικού χορού, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία καλλιτεχνική παράδοση των ινδουιστών της περιοχής Κεράλα.

Πρόκειται για μία μορφή τέχνης που διακρίνεται για τα περίτεχνα πολύχρωμα μακιγιάζ, τα κοστούμια και τις μάσκες προσώπου που φορούν οι παραδοσιακά άνδρες ηθοποιοί-χορευτές.

Μια παράσταση Kathakali συνδυάζει τη μουσική, τη φωνητική ερμηνεία, τη χορογραφία και τις χειρονομίες των χεριών και του προσώπου, ενώ ενσωματώνει κινήσεις από τις αρχαίες ινδικές πολεμικές τέχνες και τις αθλητικές παραδόσεις της Νότιας Ινδίας.

Info

Χώρος: Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»

Ημερομηνία: 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 20:00 – 21:00

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα