Ο Δ. Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την "Φλόγα της Αγάπης" (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Την «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχθηκε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο από την Αθήνα και θα τερματίσει στην Κορινθία.

Στην τελετή θα συμμετείχαν ως λαμπαδηδρόμοι εθελοντές αιμοδότες – υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης,

ενώ η υποδοχή της φλόγας περιελάμβανε ακόμη το άναμμα βωμού και θα πλαισιωθεί από χορευτικά συγκροτήματα.

«Αναγνωρίζω την σημαντική δουλειά που κάνετε κάθε μέρα. Έχετε καθημερινό σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο, σας αξίζουν συγχαρητήρια, από οποίον τομέα και αν προέρχεστε. Εκείνο που όλοι γνωρίζουμε είναι πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα στην προσφορά και στο αίμα και στον μυελό των οστών και στα όργανα. Στο επίπεδο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο θα έπρεπε να πάρουμε παράδειγμα από εσάς και τη δουλειά που κάνετε, για να είμαστε αυτάρκεις σε ακριβώς εκείνες τις ανάγκες που έχουν να κάνουν με τη βοήθεια και την αγάπη στον συνάνθρωπο. Συγχαρητήρια για το σθένος σας και για τη δουλειά που κάνετε», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης τόνισε:

«Ιδιαίτερη τιμή για εμάς που ανάψαμε την φλόγα του εθελοντισμού στο δημαρχείο. Αυτή η φλόγα πρέπει να ανάψει μέσα σε όλους μας, όχι μόνο σε θέματα αιμοδοσίας, που οι ελλείψεις σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία είναι τεράστια. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος, προσπαθώντας να βοηθήσει. Αυτό που θέλουμε όμως σαν νέα διοίκηση είναι να δώσουμε βάση στον εθελοντισμό, όπου στην εποχή μας είναι το πιο σημαντικό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα σε εθελοντικές πράξεις, με ναυαρχίδα την αιμοδοσία. Κάθε στιγμή κάθε μέρα κάποιος μπορεί να χρειαστεί το αίμα του άλλου».

Η πορεία της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στις 09.00, πέρασε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Θεαγένειο», το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ3, το Πολεμικό Μουσείο, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και θα τερματίσει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στις 13.30. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών (16), στις 19.30, στον χώρο της Δ.Ε.Θ.

Η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚE.Α.), της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (Ε.Ο.ΘΑ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα