Μπουτάρης: Λανθασμένη η ενημέρωση Μητσοτάκη για το μετρό - Θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί του (VIDEO)

Για τη νεοσυσταθείσα Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία έχει ως σκοπό να υπερασπιστεί, τα αρχαία του Μετρό στο σταθμό Βενιζέλου, μίλησε ο τέως δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την συνέντευξη τύπου της Κίνησης, τόνισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

έχει μια πολύ λανθασμένη ενημέρωση και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τελική απόφαση.

«Πιστεύω ο Μητσοτάκης έχει μια πολύ λανθασμένη ενημέρωση και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τελική απόφαση. Χθες έγινε μια συνάντηση στην περιφέρεια όπου κλήθηκαν οι παραγωγικοί φορείς, δεν κλήθηκε κανείς από την αρχαιολογική υπηρεσία ούτε από την Αττικό Μετρό. Πάλι μια μονομερής ενημέρωση», ανέφερε.

Η Κίνηση Πολιτών συγκεντρώνει διαδικτυακά υπογραφές για την υπεράσπιση των αρχαίων της Βενιζέλου, με τον κ. Μπουτάρη να τονίζει πως μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 6.000 υπογραφές.

Παράλληλα ο Γιάννης Μπουτάρης διαβεβαίωσε ότι θα το πάει μέχρι τέλους, έως ότου γυρίσει η απόφαση.

«Νομίζω πρέπει να επιδιώξουμε μια συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσουμε, γιατί η ενημέρωση είναι πολύ λανθασμένη ηθελημένα», ανέφερε.

Ακόμα έδωσε την απάντηση του στον περιφειρειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τονίζοντας πως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το μετρό.

«Δεν ξέρω πως δίχασα τους Θεσσαλονικείς. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το μετρό. Οποτεδήποτε υπάρχει ένα κρίσιμο θέμα, πάντοτε παίρνει μια στάση που δεν συμφωνώ μαζί του», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε πρέπει να γίνει μια πλήρης ενημέρωση του κόσμου, ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το θέμα.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα