"Ο Απόλλων και ο Μπαλτίδης δεν εκβιάζονται"

Αποφασισμένος να αναλάβει τις τύχες του Απόλλωνα Πόντου, ακόμη και στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού στη Γ' Εθνική, εμφανίστηκε ο Τάκης Μπαλτίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, πως δέχθηκε επίσκεψη από φίλους του Ηρακλή, οι οποίοι του ζήτησαν να... μετακομίσει «πακέτο» με τον Παύλο Μυροφορίδη από τον Απόλλωνα Πόντου στον Ηρακλή. Παράλληλα, επισήμανε πως δίνει διορία ως τη Δευτέρα (30/7) στην πλευρά Καλαϊτζίδη για να αποφασίσουν

αν δέχονται την πρότασή του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για την επίσκεψη που δέχθηκε από φίλους του Ηρακλή: «Μόλις έφυγε από το γραφείο μου μια επιτροπή από τη Θύρα 10 του Ηρακλή. Μου είπαν και με συγκίνησαν ειλικρινά: “Μάθαμε ότι στην Καλαμαριά υπάρχει πρόβλημα, έλα στον Ηρακλή μαζί με τον Μυροφορίδη και θα μεγαλουργήσουμε. Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και θα σου μαζέψουμε 600-700 χιλιάδες”. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά, με συγκίνησαν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να φανταστείς. Συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν. Θα πάω και στο γήπεδο κάποια στιγμή να τους δω».

Για τις επαφές του με την οικογένεια Καλαϊτζίδη: «Ο Απόλλων Πόντου βολοδέρνει. Χρωστά μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο Γιακουμίδης κινδυνεύει να του πάρουν το ιατρείο και το σπίτι, όταν αύριο μεθαύριο οι παίκτες θα κάνουν προσφυγές. Η οικογένεια Καλαϊτζίδη έβαλε πέντε φράγκα στον Απόλλωνα, όμως για τον άλφα ή βήτα λόγο αδυνατεί να συνεχίσει, έχοντας, μάλιστα και χρέος. 450 χιλιάδες ευρώ χρέος, όπως μου παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κάλας. Ο Απόλλων είναι στην εντατική και έρχεται ο Μπαλτίδης, λέει πληρώνω βάζετε τις μετοχές σε εγγύηση ώστε να προχωρήσουμε για να μην καταστραφεί η ομάδα. Κάποιοι νομίζουν ότι με εκβιάζουν λέγοντας ρίχνουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ρίξετε την ομάδα αν θέλετε να ξεφτιλιστείτε. Αν τη δώσετε τώρα, θα φύγετε ομαλά. Μάλιστα τους πρότεινε να υπογράψουμε μια συμφωνία, να πάρουν 150 χιλιάδες ευρώ έξτρα αν ανεβάσουμε την ομάδα στην Α’ Εθνική. “Είναι Απόλλων”, σκέφτονται, “πονάει την ομάδα και γι’ αυτό εμείς θα τη ρίξουμε στη Γ’ Εθνική”. Θα την πάρω στη Γ’ Εθνική και θα είναι και ο Μυροφορίδης. Και θα του κάνω τρία χρόνια συμβόλαιο. Και στη Super League με την Μυροφορίδη θα πάμε. Εγώ δεν εκβιάζομαι. Ο Απόλλων δεν εκβιάζεται. Όπου και να πέσει ο Απόλλων, πάντα στην Α’ Εθνική καταλήγει. Να μην στενοχωριέται κανείς στην Καλαμαριά. Μπορεί και να χρηματοδοτήσω τον Ηρακλή άμα με πιάσει η… τρέλα!».

Για τη στάση του από εδώ και πέρα: «Τους έδωσα διορία μέχρι τη Δευτέρα να μου τι θέλουν. Αν θέλουν, καλώς. Αν δεν θέλουν, κανένα πρόβλημα. Θα χαρώ πολύ να μου πουν ότι δεν τη δίνω. Θα γλιτώσω και τα 500 χιλιάρικα που θα έδινε η εταιρεία ως χορηγία. Δεν κάνω πίσω, ο ίδιος ο Θεός να κατέβει».

Για τις αντιδράσεις του Άλεξ Κάλας: «Δεν φταίει ο Κάλας. Ο Δημήτρης είδε ότι πήρα τον Μυροφορίδη και δεν θα είναι προπονητής. Αυτός θέλει να είναι προπονητής και λέει στον Κάλας να μην δώσουν την ομάδα. Ο Μυροφορίδης παίρνει τις αποφάσεις και αυτός είπε ότι θα είναι άλλος ο προπονητής».

Για το πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Μυροφορίδη: «Δεν τον ήξερα, και αν τον έβλεπα στον δρόμο δεν θα τον γνώριζα. Τον φώναξα και μιλήσαμε. Τα βρήκαμε μέσα σε μισή ώρα. Του είπα ότι εσύ είσαι η ομάδα, κάνεις ό,τι γουστάρεις και έχεις την ευθύνη. Ο Μυροφορίδης ήρθε στον Απόλλωνα για να μείνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα