Ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών για παίκτη του Προμηθέα που έγραψε ιστορία!

Ο 14χρονος Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πατρών, έκανε ντεμπούτο στην Basket League, στον νικηφόρο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Πανιώνιο.

Μάλιστα, έγραψε ιστορία με τους 2 πόντους που πέτυχε με 2/2 βολές στο 1:12 που αγωνίστηκε, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στην Α1 μπάσκετ. Ο ύψους 1.98 μέτρων, γκαρντ/φόργουορντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ενώ για 1 μήνα και 4 μέρες δεν έκανε διπλό

ρεκόρ.

Κάνοντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία, καθώς δεν έσπασε το ρεκόρ του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου 2012 είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο με την φανέλα του Περιστερίου στην ήττα με 104-69 από τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών!

Ο γεννημένος το 2003 παίκτης της Ακαδημίας του Προμηθέα Πατρών, εξήγησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα, πως: "έμαθα ότι θα παίξω απόψε όταν γύρισα από το σχολείο (σ.σ. Γ' Γυμνασίου)! Η μαμά μου... τρελάθηκε όταν της το είπα και μου είπε απλώς να είμαι ο εαυτός μου".

Ο Μαντζούκας, ο οποίος παίζει περισσότερο στο "3", κατάγεται από τα Γιάννενα παραδέχτηκε ότι έχει πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα