Αυξάνει τις θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους του κέντρου ο δήμος Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Περισσότερες θέσεις για τους κατοίκους τους κέντρου της Θεσσαλονίκης θα διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου στο περιθώριο συνάντησης που είχε με καταστηματάρχες και κατοίκους του κέντρου για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με την κα Αγγελίδου συγκεντρώνονται οι απόψεις και τα προβλήματα των κατοίκων με το νέο σύστημα και στη συνέχεια

ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε βελτιώσεις του συστήματος THESi.

«Είναι ένα σύστημα που λειτουργεί περίπου τρεις μήνες και στην πράξη φαίνονται τα προβλήματα και τι βελτιώσεις χρειάζονται. Συναντιόμαστε για να τους ακούσουμε, να τα καταγράψουμε, να τα μελετήσουμε, να τα αξιολογήσουμε και να έρθουμε με βελτιώσεις. Υπάρχουν ήδη πράγματα, πριν έρθουν οι κάτοικοι, που τα έχουμε εντοπίσει μόνοι μας, από τη μέχρι τώρα πιλοτική εφαρμογή, τα οποία ήδη έχουμε αποφασίσει να τα βελτιώσουμε».

Όπως τόνισε η κα Αγγελίδου θα γίνουν περισσότερες κινήσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα υπάρξει ανακατανομή των θέσεων σε ορισμένους δρόμους της πόλης, ενώ θέσεις που έχουν δοθεί σε ξενοδοχεία, σε φορτοεκφορτώσεις κ.α. θα δοθούν σε κατοίκους του κέντρου. Παράλληλα, όπως ανέφερε η κα Αγγελίδου υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου στάθμευσης των τεσσάρων ωρών, το οποίο, όπως είπε, αποδείχθηκε μικρό.

«Είναι σε αλλαγές θέσεων κατοίκων με επισκεπτών, είτε αύξηση των θέσεων των κατοίκων, είτε αύξηση του ωραρίου των τεσσάρων ωρών, που τελικά αποδείχτηκε ότι είναι μικρό, είτε έλεγχος τω θέσεων των φορτοεκφορτώσεων που μερικές είναι άχρηστες και θα τις καταργήσουμε και θα τις δώσουμε στους κατοίκους. Η αστυνόμευση ξεκινώντας από την Α΄ κοινότητα επεκτείνεται στην Γ’ Κοινότητα», σημείωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών κάτοικοι και καταστηματάρχες της μετέφεραν πως το νέο σύστημα χρειάζεται βελτιώσεις, ωστόσο έχει αλλάξει σημαντικά την εικόνα τους κέντρου της πόλης.

«Αυτό που εισπράττω με όλους όσους μιλάω, με εκπροσώπους σωματείων και κατοίκων είναι ότι το σύστημα αυτό το θέλουν, δεν θέλουν να αλλάξει, θέλουν απλώς να βελτιωθεί. Το σύστημα έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης, έχουν σταματήσει τα διπλοπαρκαρισμένα, έχουν ξεμπουκώσει οι δρόμοι», υπογράμμισε.

Περίπου πριν μία βδομάδα κάτοικοι του κέντρου είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση προκειμένου να συγκεντρώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προτείνουν λύσεις βελτίωσης τους συστήματος. Όπως είχαν τονίσει το κύριο πρόβλημα είναι ο ελλιπής αριθμός των θέσεων στάθμευσης που δόθηκαν στους μονίμους κατοίκους, με αποτέλεσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση πάρκινγκ στο κέντρο.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων από την ομάδα «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου» και την ομάδα «Φίλων περιοχής της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς», Άκης Λαζάρου σημείωσε ότι «στα αιτήματα των κατοίκων είναι η ανακατανομή των θέσεων διότι είναι πολύ λίγες για τους κάτοικους, δηλαδή αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί δίνεται προτεραιότητα στους επισκέπτες και όχι στους μόνιμους κάτοικους».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, Θεόδωρος Δάρης εξέφρασε το αίτημα να μπορούν οι καταστηματάρχες να σταθμεύουν σε θέσεις μονίμων κατοίκων έτσι ώστε «να βρεθεί η χρυσή τομή, αυτή που θα συνυπάρξουν και οι επιχειρήσεις μαζί με τους κατοίκους», όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος της πρώτης Δημοτικής Κοινότητας, Πέτρος Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι «το μέτρο έχει αρχίσει και δείχνει την προοπτική του σημειώνοντας πως «είναι σε καλό δρόμο». «Αν με όλες αυτές τις συναντήσεις που κάνουμε βελτιωθούν κάποια πράγματα, δηλαδή εξοικονομηθούν κάποιες θέσεις παραπάνω, αν ξανασχεδιαστεί το σύστημα με κάποιες μικρές διορθώσεις σαφώς θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα