Νικηφόρος: Δε γουστάρω τα δήθεν, δε γουστάρω το φαίνεσθαι

Κάθε του νέο τραγούδι καταφέρνει να γίνεται επιτυχία μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Απόλυτα συνειδητοποιημένος και προσηλωμένος στους επαγγελματικούς του στόχους, ο Νικηφόρος μιλά στο Peoplegreece.com για τη θέση που έχει ο έρωτας στη ζωή του, τα νέα του επαγγελματικά σχέδια αλλά και την επιθυμία του να ασχοληθεί κάποια στιγμή πιο ενεργά με την πολιτική.

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κόσμος σε γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή

σου στο X-factor. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, η απόφαση να συμμετάσχεις σε έναν τέτοιο μουσικό διαγωνισμό είναι κάτι που θα έπαιρνες ξανα;

Αν το δει κανείς απλά σαν εμπειρία και όχι σαν ουσιαστική βοήθεια είναι κάτι που έχει λόγο κανείς να το δοκιμάσει. Εκ του αποτελέσματος, αφού προσωπικά δε μου κόστισε, παρά τα ρίσκα που συνοδεύουν μια τέτοια συμμετοχή, ναι μπορώ να πω πως θα το ξαναέκανα.

Είσαι από τους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να κρατήσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Θα ήθελα ωστόσο να μου πεις αν έχει υπάρξει κάποια στιγμή που η αναγνωρισιμότητά σου, δημιούργησε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη ζωή σου.

Πρόβλημα με την πολύ βαριά έννοια της λέξης δεν είχα ποτέ μου. Έχουν υπάρξει ωστόσο αμήχανες στιγμές που θα ήθελα να έχω αποφύγει. Γενικά, δεν έχω κρυφτεί ποτέ απλά σε αντίθεση με άλλους δεν αναζήτησα να προβληθώ μέσω μιας σχέσης μου για παράδειγμα. Δεν προκάλεσα ποτέ συζήτηση πηγαίνοντας για παράδειγμα με την κοπέλα μου σε μέρη που ξέρω ότι υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι.

Δίνεις την εικόνα ενός πολύ ήπιων τόνων ανθρώπου. Είναι όμως έτσι ο Νικηφόρος στην πραγματικότητα, και αν ναι τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να ανεβάσεις τόνους;

Δεν είμαι καθόλου ήπιος, είμαι πολύ νευρικός, αντιδραστικός και πολλές φορές μπορώ να πω πως φτάνω σε άσχημα σημεία ειδικά όταν έρχομαι σε διαφωνία για θέματα δουλειάς ή ακόμα και για προσωπικά ζητήματα. Ειμαι όμως πολύ ντροπαλός επομένως αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μου τα γνωρίζουν μόνο άνθρωποι με τους οποίους έρχομαι συχνά σε τριβή.

Πολλά από τα τραγούδια σου αναφέρονται στον έρωτα. Τι θέση έχει ο έρωτας στη δίκη σου ζωή;

Ο έρωτας είναι για μένα κινητήριος δύναμη στην αρχή του και τροχοπέδη στη δύση του. Όπως καταλαβαίνεις με επηρεάζει και μάλιστα σε ακραίο βαθμό σε όλες τις εκφάνσεις του.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τραγούδι σου με τίτλο «Έχω τα δικά μου», το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη το 1εκ. προβολές. Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί τόσο από το κοινό;

Όλοι έχουμε τα δικά μας είτε καλά είτε κακά. Πολλές φορές κουβαλάμε μέσα μας και τις σκέψεις των κοντινών μας ανθρώπων, τα προβλήματα τις χαρές και τις λύπες τους. Θεωρώ λοιπόν, πως πρόκειται για ένα τραγούδι που εκφράζει πολύ κόσμο γι’αυτό και έχει τεράστια απήχηση σε αυτόν.

Όταν πέφτεις πάνω σε τραγούδι σου στο ραδιόφωνο, μένεις να το ακούσεις ή είσαι από εκείνους που αλλάζουν σταθμό;

Αν είμαι με κόσμο το παίζω κουλ και άνετος. Μάλιστα κάποιες φορές το αλλάζω προσποιούμενος ότι έχω βαρεθεί να με ακούω πια. Αν πάλι είμαι μόνος μου, το βάζω στο τέρμα από τη χαρά μου.

Τον περασμένο χειμώνα, εμφανιζόσουν στο Ποσειδώνιο με τον Πανό Κιάμο. Η νέα σεζόν θα σε βρει πάλι σε κάποια μεγάλη πιστα;

Αρχικά είχαμε μια υπέροχη συνεργασία με τον Πάνο και θα τον ευχαριστώ σε κάθε ευκαιρία για τη βοήθεια και το βήμα που μου έδωσε. Για τον φετινό χειμώνα θα έχω σύντομα πολύ όμορφα νέα.

Το φετινό καλοκαίρι που μπορούμε να σε βρούμε;

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι από 9 Αυγούστου ξεκινάω εμφανίσεις στο Όραμα της Θεσσαλονίκης δίπλα σε έναν πολύ σπουδαίο καλλιτέχνη, τον Νίκο Βέρτη, μια συνεργασία για την οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Σε ένα από τα κομμάτια σου που κυκλοφόρησαν πέρυσι, το «Ξέρω τι κάνω» το οποίο συνεχίζει να σημειώνει τεράστια επιτυχία, σε έναν στίχο λες πως «οι κανόνες δε μου πάνε». Ο βασικός κανόνας που έχει ο Νικηφόρος στη ζωή του και δε θα άλλαζε ποτέ ποιός είναι;

Είναι συνδυασμός. Σεμνότητα, ταπεινότητα και πολύ δουλειά. Δε γουστάρω τα δήθεν, δε γουστάρω το φαίνεσθαι. Κάποια στιγμή τα φώτα θα σβήσουν για όλους όσο μεγάλη ή μικρή καριέρα κι αν κάνουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το μετά αλλιώς τα χάπια και οι ψυχολόγοι είναι μονόδρομος.

Είναι αλήθεια πως θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική;

Ασχολούμαι έτσι κ αλλιώς, δεν είμαι οπαδός κανενός. Παρακολουθώ τα πάντα, κρίνω και σκέφτομαι πιθανές λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ πολιτικού προσωπικού και κοινωνίας. Τώρα αν θα ήθελα να συμμετέχω πιο ενεργά στην πολιτική, φυσικά και είναι κάτι που θα ήθελα αλλά θεωρώ πως η κοινωνία μας αλλά και το πολιτικό προσωπικό έχουν ταμπού για ανθρώπους σαν εμενα και δε θα με αποδεχοντουσαν ποτέ πραγματικά, οπότε προς το παρόν το αποφεύγω.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και πράγματι ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις την πολιτική τους δράση. Στην πορεία όμως βλέπουμε να παρεκκλίνουν των αρχικών τους απόψεων. Έχεις σκεφτεί πως μια τέτοια επιλογή μπορεί να σε αναγκάσει να αναθεωρήσεις κάποιες από τις αρχές σου;

Αν το κάνω θα το κάνω όχι για καριέρα αλλά από ανάγκη εσωτερική οπότε πιστεύω πως εκεί υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Δε φοβάσαι μήπως μια τέτοια κίνηση δυσαρεστήσει μερίδα του κοινού σου;

Πολλές φορές σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε με βάση το τι θα πει ο κόσμος. Καταλήγει όμως να περνάει ο χρόνος με εμάς να μην κάνουμε τίποτα από οσα θέλουμε και τελικά συνειδητοποιούμε ότι ο «κόσμος» δεν είπε τίποτα. Και δεν είπε τίποτα γιατί δεν κάναμε κάτι αξιοσημείωτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα