Νετανιάχου: Θαρραλέα η απόφαση Τραμπ να μην επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε τη «θαρραλέα» -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Τραμπ για την θαρραλέα απόφαση που έλαβε να αντιμετωπίσει το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν» επισήμανε ο κ. Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο κ. Τραμπ «δημιούργησε μια ευκαιρία να

διορθώσουμε αυτήν την κακή συμφωνία, να μειώσουμε την επιθετικότητα του Ιράν και να αντιμετωπίσουμε την εγκληματική υποστήριξή του στην τρομοκρατία» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «μία από τις χειρότερες» που υπήρξαν.

Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

Κατήγγειλε επίσης τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο, όπως είπε.

Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα